tvurci-dragon-quest-viii-chystaji-dalsi-rpg
Novinka Tvůrci Dragon Quest VIII chystají další RPG

Tvůrci Dragon Quest VIII chystají další RPG

sleepless.

sleepless.

14. 3. 2006 07:49
Reklama

Známý japonský tým Level 5, který musel nutně uváznout v podvědomí hlavně příznivcům RPG, připravuje další titul spadajících do této žánrové kategorie. Pro japonskou sajtu Gpara to potvrdil prezident Level 5 Akihiro Hino, který dále prozradil, že půjde o RPG pro zatím nespecifikovanou platformu (zřejmě však tradičně PS2, možná PS3) namixované ještě minimálně s jedním dalším žánrem. Hino v tomto ohledu odmítl prozradit detaily, ale dodal, že nepůjde o nic netradičního, nebo radikálně odlišného (od předchozí tvorby Level 5). Určitě to tedy nebude mix RPG s FPS a podobně. Vzhledem k předchozím produktům Level 5 se dá očekávat, že to tak bude buď strategické, nebo akční RPG, přičemž našim osobním tipem je akční RPG.

Ať už z toho nakonec vyleze cokoli, tak se prý hra podle Hina stane kultem pro všechny příznivce RPG žánru, což je docela odvážné tvrzení. O to více se však na představení nové hry od Level 5 těšíme. Až na jejich debut z roku 2000 nám totiž servírují jednu PS2 RPG lahůdku za druhou. Ve výše zmíněném roce 2000 se Level 5 hráčům představili poprvé se zajímavým, ale poněkud přehypovaným a celkově jen mírně nadprůměrným RPG titulem Dark Cloud, na nějž v roce 2002/2003 navázal RPG titul Dark Chronicle. Šlo o nepřímé pokračování Dark Cloud, které sice stavělo na stejných základních mechanismech, ale dokázalo je nabídnou v daleko hratelnější podobě a navíc kromě nich nabídlo celou řadu zábavných vedlejších činností a nádherné audiovizuální zpracování.

Pak se Level 5 znovu připomněli v roce 2004, kdy pro Square-Enix připravili parádní RPG Dragon Quest VIII, které se už za pár týdnů konečně dostane i do Evropy. V Japonsku pak došlo koncem minulého roku na vydání dalšího PS2 RPG titulu Rogue Galaxy, který se snad na západě dříve, či později objeví taktéž. Z historie týmu Level V je třeba připomenout i jednu nepříliš šťastnou událost, kterou je vývoj RPG titulu True Fantasy Live Online pro Microsoft a konzoli Xbox, jež byl bohužel v létě roku 2004 zrušen.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama