vrhne-se-sony-po-hlave-do-digitalni-distribuce
Novinka Vrhne se Sony po hlavě do digitální distribuce?

Vrhne se Sony po hlavě do digitální distribuce?

sleepless.

sleepless.

13. 3. 2006 16:55
Reklama

Mnozí považují digitální distribuci her (podobnou například Steamu) za budoucnost, což například nedávno potvrdil Jens Uwe Intat z EA Europe, jehož názory jsme velmi podrobně rozebrali a doplnili o svoje v tomto článku. Digitální distribuci si však většina lidí spojuje především s hrami a softwarem pro PC, což je poněkud krátkozraké, protože všechny tři next-gen konzole (Xbox 360, PS3, Nintendo Revolution) evidentně s distribucí softwaru přes internet počítají. Jenom každá trošku jinak. V případě Xboxu je to jasné. Služba Xbox Live už funguje dlouho a hráči si skrze ní mohou stahovat nejenom demoverze, ale i videa a nový obsah pro své oblíbené hry. Společnost Nintendo úspěšně rozběhla službu Wi-Fi Connection, která sice zatím funguje jenom pro handheld DS, ale po uvedení konzole Revolution bude určitě sloužit i jí. No a Nintendo ji kromě jiného hodlá využít k prodeji a digitální distribuci spousty svých populárních titulů z konzolí NES, SNES a N64.

Zbývá tak jedině společnost Sony. Copak asi tento kolos plánuje pro PS3? Už se ví, že Sony hodlá společně s uvedením konzole PS3, spustit online službu podobnou Xbox Live, která se bude možná jmenovat PlayStation Hub a svým uživatelům nabídne kromě stejných funkcí jako Xbox Live i řadu prvků navíc. Zatím se v této souvislosti hovořilo pouze o možnosti nakupování a stahování filmů a hudby, ale se začalo spekulovat i tom, že by se přes onu novou online službu mohly prodávat i PSX a PS2 tituly. Jinak řečeno, spol. Sony okopírovala plány Nintenda, která však má zrovna v tomhle daleko jednodušší pozici. Velikost her, které hodlá hráčům nabízet, je totiž nanejvýše několik desítek MB, zatímco hry pro PSX a PS2 zabírají ve většině případů několik GB. 

Sony by si však určitě nějaké řešení našla. Například takové, že by PSX a PS2 hry přepracovala do takové podoby, aby si zákazník mohl hru postupně stahovat zatímco bude hrát to co už z ní bude mít staženo. Zní to sice poněkud nereálně, ale ze strany Sony přišlo už nejedno překvapení. Třeba se něco dozvíme už za dva dny 15. března, kdy by podle celé řady docela důvěryhodných zdrojů měla spol. Sony během speciální tiskovky o PS3 něco prozradit. Tak uvidíme. Zbývá ještě dodat, že výše uvedené informace o tom, že se Sony zajímá o digitální distribuci her, získali redaktoři GamesIndustry.biz od několika nejmenovaných vývojářů, kteří mají se Sony a vývojem pro PS3 leccos dočinění.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama