cena-za-celozivotni-dilo-pro-richarda-garriotta
Novinka Cena za celoživotní dílo pro Richarda Garriotta

Cena za celoživotní dílo pro Richarda Garriotta

sleepless.

sleepless.

12. 3. 2006 08:50
Reklama

Během každoročně (už šest let!) konané akce Game Developers Conference je kromě jiného vyhlašována řada ocenění v různých kategorií včetně té za celoživotní dílo. V minulých letech se tohoto ocenění od direktoriátu GDC a IDGA dočkali Eugene Jarvis, Mark Cerny, Gunpei Yokoi, Yuji Naka, Will Wright a letos se k nim přidá veleznámý Lord (Cantabrigian) British, neboli Richard Garriott, jenž ocenění převezme 22. března v San Jose.

Richard Garriott je znám především jako spoluzakladatel společnosti Origin Systems, Inc, která se v devadesátých letech minulého století proslavila celou řadou audiovizuálně dokonalých a koncepčně originálních her, které v mnoha případech stanovily šablony, kterých se vývojáři při tvorbě nových her drží ještě dnes. Sám Garriott je přitom proslaven hlavně díky své kultovní RPG sérií Ultima, která začala titulem Akalabeth a skončila až (ještě pořád provozovaným) MMORPG Ultima Online. Právě posledně jmenovanou hrou se však definitivně skončila jedna éra Garriottova profesionálního života spjatá s týmem Origin Systems, respektive společností Electronic Arts, která jej v roce 1992 koupila.

V roce 1999 Garriott z EA odešel, aby si během několika měsíců založil nové vývojářské studio Destination Games, které se později sloučilo s rychle expandující společností NCSoft. Garriott se v NCSoftu podílel na produkci několika úspěšných MMORPG titulů včetně Lineage II a kromě toho už řadu let pracuje na svém vlastním MMORPG Tabula Rasa. Vývoj této hry se prodlužuje hlavně kvůli tomu, že byl celý proces několikrát zastaven, obrácen jiným směrem a znovu nastartován. Do budoucna už se však snad nic podobného nestane a hráči se dalšího titulu Made by Richard Garriott dočkají snad ještě tento rok, nejpozději počátkem roku příštího.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama