oficialni-server-until-uru-1-krok-k-oziveni-uru-live
Novinka Oficiální server Until Uru - 1.krok k oživení URU Live

Oficiální server Until Uru - 1.krok k oživení URU Live

sleepless.

sleepless.

16. 2. 2006 13:37
Reklama

Fanouškům adventurní série Myst snad není třeba připomínat fiasko s titulem URU: Ages Beyond Myst, což měl být převratný titul s regulérní singleplayer částí, na níž by navazovala online část v podobě MMO adventure. Tento slibný plán se však nakonec nepodařilo tvůrcům z týmu Cyan Worlds a společnosti Ubisoft realizovat. Služba URU Live se sice dostala až do fáze betatestu, jenž pak se někdo v Ubisoftu rozmyslel a postavil si hlavu. Údajně kvůli malému počtu zájemců a příliš velkému finančnímu risiku ze spuštění URU Live sešlo a zůstal tak jenom solidní adventure titul URU: Ages Beyond Myst. Od té doby to šlo s týmem Cyan Worlds dolů a i přes vydání skvělého titulu Myst IV a spolupráci na Myst V, se nad Cyan Worlds koncem roku málem zavřela voda. Rand Miller a jeho spolupracovníci naštěstí přestáli i tuto zkoušku ohněm a nyní se pomalu ale jistě znovu vracejí na scénu. O svých aktivitách zatím nechtějí příliš nahlas hovořit, ale má to co dočinění s URU Live. Je možné, aby se tento ambiciózní projekt nakonec po několika letech od prvního pokusu přeci jenom podařilo oživit? To zatím není možné s určitostí říci, ale vypadá to hodně slibně!

Abychom to uvedli na pravou míru. Poté co došlo v roce 2003 ke zrušení plánů na spuštění URU Live a na trh se dostal jen titul URU: Ages Beyond Myst, tak se s tím (jako vždy oddaná) komunita skalních Myst fanoušků odmítla smířit. Ve spolupráci s Cyan Worlds tak došlo ke spuštění jakési neoficiální a mnohem skromnější podoby URU Live pod názvem Until Uru. Jde o čistě fanouškovský projekt, který však tvůrci z Cyan Worlds podporují jak mohou. Fanoušky provozované servery Until Uru tak už dlouho běží 24 hodin denně, 7 dní v týdnu a starají se tím o kultivovanou zábavu obrovského množství URU/Myst fanoušků.

Tak a teď se můžeme konečně dostat jádru věci. Dnes se na homepage Until URU objevila informace přímo od Cyan Worlds guru Randa Millera, že se mu podařilo sehnat finanční podporu od nejmenované společnosti, díky čemuž mohou sami tvůrci spustit nový oficiální Until Uru server nazvaný The D'mala Shard. Server je samozřejmě přístupný všem majitelům URU, kteří se zařídí podle tohoto F.A.Q.u a sám Rand vyzívá všechny hráče, kteří o serveru ví, aby tuto informaci šířili. Čím větší počet hráčů totiž o Until Uru projeví zájem, tím větší je šance, že se podaří sehnat peníze na to, aby se z jednoho oficiálního Until Uru serveru mohlo zrodit znovuoživení URU Live v celém původně plánovaném rozsahu. Rand Miller samozřejmě varuje před přílišným nadšením Spuštění jednoho serveru prý nic neznamená. On sám si však myslím, že by mohlo jít o začátek něčeho daleko většího. Doufejme, že má v tomto naprostou pravdu. Pokud by se podařilo celý URU projekt opět nějak nastartovat a posunout tam kam tvůrci sami původně chtěli, tak se řadě adventure fandů splní i ty nejtajnější sny.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama