omluva-blizzardu-hracce-world-of-warcraft
Novinka Omluva Blizzardu hráčce World of Warcraft

Omluva Blizzardu hráčce World of Warcraft

sleepless.

sleepless.

13. 2. 2006 14:01
Reklama

Společnost Blizzard Entertainment nedávno vzbudila docela velké kontroverze nejenom mezi hráči MMORPG World of Warcraft, ale hlavně u široké veřejnosti. Mohlo za to necitlivé jednání k hráčské jménem Sara Andrews, které bylo vyhrožováno banem jejího accountu za to, že se snažila propagovat vlastní guildu, kam lákala hráče a hráčky bisexuálního/homosexuálního zaměření. Sara se však zcela oprávněně cítila chováním Blizzardu dotčená a všecko pořádně rozmázla, v čemž jí pomohla série článku na sajtě InNewsWeekly, na jejichž základě začala veřejnost Blizzard Ent. bombardovat požadavky o vysvětlení a změnu přístupu, čemuž se nejdříve Blizzardi bránili, ale nakonec jim nic jiného nezbylo.

Výsledkem je aktuální oficiální omluva (zascrollujte dolů) společnosti Blizzard Entertainment výše zmíněné hráčce za všechny nepříjemnosti, které jí a její guildě vznikly v souvislosti s celou kauzou. Celé to prý vzniklo špatným výkladem jednoho game mastera, který v případě Sary Andrews uplatnil herní pravidla nevhodným způsobem. Nutno říci, že spíš než GM byla na vině ona interní pravidla, protože dle vyjádření šéfa zákaznické podpory WoW Thora Biaforea se v současné době pracuje na jejich úpravě, aby už v budoucnu nemohlo dojít k podobným nedopatřením, jako bohužel došlo v případě Sary Andrews.

Jedním z mnoha opatření, které mají něco podobného do budoucna vyloučit je vytvoření speciálního kanálu, který bude určen výhradně k propagaci guild a najímání nových členů libovolným způsobem. Nikdo už se tedy nebude pozastavovat nad tím, že zde své guildy propagují příznivci politických stran, náboženských uskupení, nebo lesbičky, či gayové. S vytvořením tohoto speciálního kanálu však bude zakázáno podobné promo vlastní guildy praktikovat v chatu na hlavním kanále. Dalším opatřením, které vedení Blizzardu nařídilo jako prevenci různým nedorozuměním, je speciální školení, které budou muset podstoupit všichni game masteři starající se o každodenní chod World of Warcraft v Evropě, severní Americe, Koreji, no zkrátka ve všech zemích, kde WoW běží. Úkolem takového školení bude poučit a informovat GM o tom, jak se mají chovat k hráčům, zejména když půjde o řešení problémů týkajících se náboženství, politiky, nebo sexuální orientace. K tomu se nedá říci nic jiného než že už bylo na čase. Zákaznická podpora World of Warcraft je totiž mezi MMORPG tituly pověstná tím, že je suverénně nejhorší.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama