zatracenci-novinka-od-tvurcu-posla-smrti
Novinka Zatracenci - novinka od tvůrců Posla smrti

Zatracenci - novinka od tvůrců Posla smrti

sleepless.

sleepless.

18. 1. 2006 00:30 1
Reklama

Řada příznivců nejenom adventure žánru je jistě zvědavá, s čím do budoucna přijde česká společnost Future Games, která má za poslední léta na triku hned dva velmi úspěšné adventure projekty Posel Smrti a NIBIRU, jež zabodovali nejenom u hráčů v ČR, ale i v zahraničí. Pokud se mezi ně počítáte, dozajista budete po přečtení této novinky nadšení. Future Games totiž oznámili, že jejich další adventurní projekt se bude jmenovat Zatracenci (v anglicky mluvících zemích pak Reprobates) a vyjde již na podzim tohoto roku!

Není žádným velkým překvapením, že Zatracenci budou opět klasickou point-and-click adventurou. Jde opět o originální projekt, jenž nemá žádnou předlohu v existujících knihách, filmech nebo hrách a autoři doufají, že se jim podaří prorazit nejen na českém trhu, ale i v Evropě, minimálně stejně tak, jako se to povedlo Poslu smrti a NIBIRU. Kromě příběhu a dalších víceméně klasických vlastností každé dobré adventury k tomu má dopomoci i třetí generace enginu AGDS, jehož starší verze byly použity v předchozích projektech Future Games. AGDS III má nabídnout mnohem propracovanější obličejovou mimiku postav, což chtějí autoři pochopitelně využít k věrnějšímu zobrazení emocí během rozhovorů. Zajímavě zní i efekt postupného stárnutí postav, obnošování šatů a podobně. Z toho usuzujeme, že v Zatracencích bude běžet normální, reálný čas, na což v adventurách nejsme příliš zvyklí. Ale nakonec, proč ne. Příběh Zatracenců, respektive jeho začátek, bude zasazen do Čech. Hlavní hrdina, Adam Raichl umírá při autonehodě a probouzí se ve zvláštním prostředí. Zprvu netuší co se děje, ale posléze zjišťuje, že přežil svou vlastní smrt – že dostal novou šanci v jiném světě. A navíc, není zdaleka sám, podobný osud potkal celou řadu lidí v celé historii lidstva. V onom zvláštním světě navíc platí zvláštní pravidla, lidé beze stopy mizejí, objevují se noví a všichni každý den usínají po zaznění zvláštního zvonu.

Další informace zatím autoři na svět nepustili, spokojit se musíme s dvojicí screenshotů a několika artworky. O Zatracencích ale rozhodně nečtete na Hrej naposledy, vrátíme se k nim v obsáhlejším článku hned, jak to bude možné...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama