lotr-battle-for-middle-earth-ii-miri-na-xbox-360
Novinka LOTR: Battle for Middle-Earth II míří na Xbox 360!

LOTR: Battle for Middle-Earth II míří na Xbox 360!

sleepless.

sleepless.

13. 1. 2006 16:42
Reklama

Tradičním realtime strategiím se na konzolích zrovna moc nevede, což je dáno tím, že si jejich tvůrci nikdy nedokázali zcela poradit s ovládáním. Nezvládli své tituly uzpůsobit tomu, že majitelé konzolí nemají standardně k dispozici myš a klávesnici, ale jenom gamepad. Pár RTS na konzolích se sice dalo docela pohodlně hrát i s gamepadem, ale to byly to spíše výjimky potvrzující pravidlo. Nejlepší řešení tohoto problému přinesla například PSX verze legendárního titulu Transport Tycoon, která se prodávala se speciální myší, jež pak byla víceméně na dvě věci... :)

S novou generací konzolí by však měla nastat změna, přičemž první co člověku vytane na mysli je ovladač konzole Nintendo Revolution, který vývojářům nabídne doposud netušené možnosti. První tradiční RTS se však z next-gen konzolí po hříchu nedočká Nintendo Revolution, ale Xbox 360. Nepůjde sice o originální projekt, ale nebude to ani stoprocentní port. Už jen tohle by mělo napovědět, že za tím stojí společnost Electronic Arts, která se opravdu snaží na konzoli Xbox 360 převést všechno co je jenom trošku možné a tváří se výdělečně. Onou RTS, kterou portování na Xbox 360 čeká, je The Lord of the Rings: The Battle for Middle-Earth II, na níž v současné době s napětím čekají i majitelé PC.

Xbox 360 verze LOTR: The Battle for Middle-Earth II je stejně jako PC verze vyvíjena ve studiích týmu EA Los Angeles a podle šéfa této interní divize EA Louise Castla se jedná o port jenom částečně. Xbox 360 verze totiž bude na základech PC originálu pouze stavět a nabídne kromě jiného i zbrusu nový systém ovládání stvořený výhradně kvůli tomu, aby se hra dobře ovládala i s Xbox 360 gamepadem. Žádné detaily ohledně toho jak nový systém bude fungovat však zatím nejsou k dispozici. Castle ovšem zdůraznil, že lze čekat miniálně zbrusu nový interface, v němž se bude hráč pohybovat zcela přirozeně a bude to na hony vzdáleno navigaci pomocí myši. Už nyní je známo alespoň to, že hra nabídne velkorysou podporu multiplayeru skrze službu Xbox Live včetně in-game hlasové komunikace a řady populárních módů jako jsou například Capture the Flag, nebo King of the Hill.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama