nove-informace-o-psp-akci-splinter-cell-essential
Novinka Nové informace o PSP akci Splinter Cell Essential

Nové informace o PSP akci Splinter Cell Essential

sleepless.

sleepless.

12. 1. 2006 09:50
Reklama

Popularita stealth akční série Splinter Cell od Ubisoftu se drží na konstantně vysoké úrovni a zájem fanoušků o nové informace o titulu Splinter Cell Double Agent je tak docela velký. Společnost Ubisoft toho však tak trošku zneužívá a i přes nepříliš vzdálený termín vydání hry pro skoro všechny současné platformy jimi šetří. Netýká se to však pouze Splinter Cell Double Agent, ale i PSP titulu Splinter Cell Essentials, který rozhodně nebude jen upraveným portem, jako tomu bylo v případě PSP hry Prince of Persia: Revelation, která je obsahově v podstatě totožná s Prince of persia: Warrior Within.

Řadu zajímavých informací o Splinter Cel: Double Agent si zájemci mohou přečíst v našem preview, ale co se infa o SC Essentials týče, tak musí vzít zavděk tím co je napsáno níže. Původně se mělo za to, že bude SC Essentials jakousi kompilací obsahu ze všech tří doposud vydaných Splinter Cell titulů. Tento přístup však spol. Ubisoft rezolutně popřela. Hra nabídne originální příběhovou linii roztahanou po zhruba 9 singleplayer misích, která hráčům osvětlí jak se vlastně Sam Fischer stal agentem NSA, respektive její divize Third Echelon. Sedm z devíti singleplayer map, jež jsou základem jednotlivých levelů, jsou úplně nové a jen zbývající dvě převzaté. Jedna bude z původního Splinter Cell titulu a ta druhá z SC Chaos Theory. Dohromady by prý mělo dohrání singleplayer kampaně zabrat cca 13 hodin čistého herního času.

Koncept PSP titulu SC Essentials zůstane v zásadě stejný, jen bude všechno upraveno pro poněkud odlišné množnosti handheldu Sony PSP. To platí zejména o ovládání, jež bude hodně spoléhat na dvě postranní tlačítka L a R. Ty budou plnit odlišné funkce v závislosti na tom, jestli je hráč stiskne a podrží, nebo jenom stiskne a pustí. Mířit se bude levým analogem a pohyb budou zajišťovat tradiční čtyři tlačítka na pravé straně PSP. Na první pohled to vypadá poněkud nezvykle, ale ono to asi skutečně funguje. Zkušenost s tímto systémem ovládání mají ti co už hráli PSP verzi akční adventure King Kong, kde je ovládání navrženo víceméně naprosto stejně.

Pokud se někomu zdá 13 hodin jako příliš krátká herní doba, tak se nemusí zoufat. Společnost Ubisoft plánuje (ale pozor, neslibuje!) pořádání speciálních akcí, v jejímž rámci bude docházet ke zveřejňování nového obsahu, zejména pak pro multiplayer, jehož hlavní částí je tradiční hra na teroristy a agenty. Zbývá dodat, že SC Essentials přijde i s jedním, pro sérii nezvyklým, prvkem. Ukazatel hluku/ruchu bude tentokrát na obou stranách displaye, což má naprosto jasný účel. Tvůrci chtějí dosáhnout toho, aby hráč o nepřátelích věděl ještě dříve než je spatří na vlastní virtuální oči. Díky dvěma výše zmíněným ukazatelům to bude možné, protože mu ukáží přichází-li hluk z pravé, či z levé strany. Ve světle těchto informací je možné říci, že Splinter Cell Essentials bude titul hodný přinejmenším vyzkoušení. Jen aby se pak realita až příliš nelišila od slibů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama