strategie-sword-of-the-stars-nasla-vydavatele
Novinka Strategie Sword of the Stars našla vydavatele

Strategie Sword of the Stars našla vydavatele

sleepless.

sleepless.

11. 1. 2006 15:39
Reklama

Nezvykle činorodá společnost Lighthouse Interactive vzala pod svá vydavatelská křídla další titul, kterým kromě jiného opět posune svůj záběr do dalších žánrových vod. Titulem, který ji k tomu dopomůže, je 4X vesmírná strategie Sword of the Stars od kanadského týmu Kerberos Productions, jež by navzdory nepříliš přesvědčivému prvnímu dojmu mohla zaujmout i ty co by jinak na podobný titul nešáhli ani klackem. Ostatně posuďte sami. Níže uvedené informace a screenshoty vám snad o hře leccos napoví. Že by konečně očekávaný vesmírný opus Galactic Civilizations II měl pořádného konkurenta?

Sword of the Stars je v jádru tradiční vesmírná 4X (explore, expand, exploit, exterminate) strategie, která však díky své přístupnosti a pohlednému 3D vizuálnímu zpracování, hodlá žánr 4X strategií oživit a představit širší skupině hráčů. Ti budou ve hře objevovat vesmír i planety, vést a spravovat své impérium, vynalézat nové technologie, bojovat, vyjednávat a hlavě se tím vším bavit. Hra nabídne celkem 4 rasy (Lidé, Hiver, Tarkas, Liir), přičemž každá z nich bude mít jako obvykle vlastní technologie a nedostatky i výhody a každá rasa bude užívat jiný způsob transportu mezi hvězdnými systémy, což má vliv na styl hry. Hra se nebude jako obvykle ovládat prostřednictvím milionu obrazovek s množstvím údajů, informací a nastavení. Tvůrci zapracovali na tom, aby bylo vše přehledné, rychle přístupné aniž by tím nějak utrpěla komplexnost hry.

Technologický strom bude pro každou rasu jiný a nabídne přes 150 možných technologií pro vynalézání. Některé z nich se navíc budou generovat náhodně při každé hře a hráč je okamžitě pocítí na vlastnostech a vzhledu svých jednotek i vesmírných lodí. Ty bude možné osadit více než 40 odlišnými zbraněmi, odlišnými štíty, ale i motory s různým výkonem a spotřebou. Mixováním různých součástek si hráč může postavit tři odlišné typy lodí (Destroyer, Cruiser, Dreadnought) podle toho, které se mu zrovna hodí. Sword of the Stars nabídne i podporu multiplayeru přes LAN i internet až v 8 lidech. Když se navíc hráči nebude dostávat živých protihráčů, tak mohou do hry zapojit i AI. No nezní to celé zatraceně lákavě? Škoda, že zatím není znám konkrétní termín vydání, aby si jej člověk mohl poznamenat na nějaké hodně viditelné místo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama