chysta-ea-dalsi-the-lord-of-the-rings-rpg
Novinka Chystá EA další The Lord of the Rings RPG?

Chystá EA další The Lord of the Rings RPG?

sleepless.

sleepless.

10. 1. 2006 09:15
Reklama

Na motivy masově populární předlohy Pán Prstenů vznikla celá řada titulů, přičemž většina hráčů má v paměti ty z posledních lete, za něž je z převážné většiny odpovědná společnost Electronic Arts. Nutno říci, že až na výjimky šlo o hry spadající spíše do šedivého průměru. Mezi výjimky patří RTS LOTR: The Battle for Middle-Earth, jež se brzy dočká pokračování, které se jeví stejně poživatelně jako původní hra. Další výjimkou, ovšem v negativním slova smyslu, bylo PS2/Xbox RPG The Lord of the Rings, The Third Age, které bylo ukázkou toho jak JRPG rozhodně vypadat nemá.  Docela ucházející vizuální zpracování, hudební doprovod a nízká obtížnost bylo snad to jediné co na hře šlo ocenit jinak než nesouhlasným vrtěním hlavy ze strany na stranu. Zbytek byla menší katastrofa, která byla hojně přeceňována kam se jen člověk podíval. Za nechutný slepenec, kterému se někdo odvážil říkat příběh, nudné souboje, nelogický RPG systém a na hru odporně přišpendlené filmové sekvence si titul The Lord of the Rings, The Third Age nezasloužil ani průměrnou známku. Není však radno podceňovat moc populární licence. Zejména díky ní si totiž RPG The Lord of the Rings, The Third Age nevedlo po stránce prodejnosti zas tak špatně a to v případě EA znamená jediné: "musíme vydat buď pokračování, nebo alespoň něco v podobném stylu".

Možná právě takto to v EA skutečně proběhlo, možná to bylo jinak. Na tom však moc nezáleží. Hlavní je skutečnost, že společnost Electronic Arts zřejmě připravuje další LOTR RPG. Tato informace se na světlo světa dostala skrze rozhovor s vývojářským veteránem Jimem Norwoodem, který byl spáchán v rámci vzpomínání na staré dobré časy společnosti Apogee (Norwood je tvůrcem arkády Bio Menace, FPS Shadow Warrior a dalších). Norwood během rozhovoru prozradil, že v současnosti pracuje pro EA jako software inženýr na RPG titulu, jež nese název The Lord of the Rings: The White Council. Norwood k tomu pak ještě dodal, že je tato informace veřejná a zájemci si ji mohou s trochou snahy sami vyhledat na internetu, nebo homepage EA. Nic podobného však možné není. Informace o RPG titulu Lord of the Rings: The White Council od EA nikde k dispozici nejsou a EA na žádosti o reakci nijak nereaguje. Spíše to tedy vypadá, že si Norwood pustil ústa na špacír a vyzradil to co neměl. To už však nás – bezohledné hráče nemusí zajímat. Sorry Jime.

Pro nás je nejdůležitější fakt, že EA zřejmě připravuje další LOTR RPG, které je dle názvu inspirováno poněkud staršími událostmi než těmi hlavními z Pánu Prstenů. White Council, neboli Bílá rada, či také zasedání moudrých bylo označení pro několikeré setkání význačných elfů a čarodějů Středozemě (Gandalf, Saruman, Elrond, Galadriel, Círdan a další), které poprvé svolala sama Galadriel, aby se prodiskutovala hrozba stále sílící moci, jež opět začínala povstávat v Dol-Gulduru. Tou mocí byl samozřejmě Sauron, kterému se nesměl za žádnou cenu dostat do rukou Prsten Moci. Jakmile se objeví další informace týkající se titulu LOTR: The White Council, tak se s nimi ozveme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama