jak-si-vede-xbox-360-podle-cisel-od-npd-group
Novinka Jak si vede Xbox 360 podle čísel od NPD Group

Jak si vede Xbox 360 podle čísel od NPD Group

sleepless.

sleepless.

15. 12. 2005 08:45
Reklama

Od zahájení prodeje konzole Xbox 360 v severní Americe se objevilo hned několik odhadů týkajících se prodejnosti konzole i her. Až nyní se však objevily první nezávislé informace od NPD Group. Podle čísel od NPD Group se ke konci měsíce listopadu prodalo v sev. Americe celkem 325.902 konzolí Xbox 360. Tato číslo by bývalo bylo daleko větší, jen kdyby konzolí byl dostatek a zákazníci se tedy o každý nový kus nemuseli doslova rvát. Společnosti Microsoft se tedy nepodařilo překonat a vlastně ani napodobit počáteční úspěch konzole Xbox, které se v podobném časovém úseku (cca 1 týden) po launchi v roce 2001 prodalo 556.000 kusů. A to i přes konkurenční launch konzole Nintendo GameCube.

Jestliže samotných konzolí je nedostatek, tak her jsou plné regály a zákazníci se jich nijak nebojí. Ke konci listopadu si zákazníci zakoupili přes 1.27 milionu kusů her, což musí publishery hřát u srdce. Zejména kvůli tomu, že šlo většinou o mírně vylepšené porty z jiných platforem, na které byla násilím přilepena vyšší cena. Za málo námahy se tedy publisheři těší velké odměně.Nejprodávanějším titulem severoamerického launche byla suverénně válečná 3D akce Call of Duty 2 od Infinity Ward a společnosti Activision. Tohoto titulu se prodalo přes čtvrt milionu kusů. To znamená, že přes 77 procent čerstvých majitelů konzole Xbox 360 si koupilo právě Call of Duty 2.

Další dvě místa patří společnosti Electronic Arts a jejím dvěma titulům. Na třetím místě je Need for Speed Most Wanted (108.000 prodaných kopií) a na druhém titul Madden NFL 06 (178.000 prodaných kopií). Až na čtvrtém místě se umístil první first-party titul od společnosti Microsoft. Jde o sběratelskou edici 3D FPS Perfect Dark Zero, které se ke konci listopadu prodalo okolo 86.000. Zatímco po stránce prodeje her dopadl launch Xboxu 360 v USA výborně, tak co se prodeje hardwaru týče to není žádná sláva. Společnost Microsoft sice prohlašuje, že už rozjela proces postupného zásobení obchodů dalšími kusy Xboxu 360, ale zatím kde nic, tu nic. Řada hráčů tak koupi odložila až na příští rok, nebo to zabalila rovnou a počká až na PS3.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama