formalni-konec-tymu-digital-anvil
Novinka Formální konec týmu Digital Anvil

Formální konec týmu Digital Anvil

sleepless.

sleepless.

2. 12. 2005 08:40
Reklama

Tvůrčí tým Digital Anvil se naposledy připomněl v roce 2003, kdy se v obchodech objevila Xbox exkluzivní sci-fi 3D akce Brute Force. Od té doby bylo o výše uvedeném malém týmu ticho až do dneška. Právě nyní totiž společnost Microsoft potvrdila, že tvůrčí tým Digital Anvil už v podstatě neexistuje a většina jeho zaměstnanců bude "asimilována", respektive bude v blíže neurčeném poměru zařazena do vývojových týmů přímo v centrále společnosti Microsoft v Redmondu. Celý proces asimilace právě probíhá a měl by být ukončen k poslednímu dni prvního měsíce příštího roku, tedy 31. ledna 2006.

Tvůrčí tým Digital Anvil založil v roce 1996 dobře známý game designer Chris Roberts poté co odešel z legendární společnosti Origin Systems. Roberts totiž toužil po tom vést spíše menší studio, což v případě Origin Systems nebylo absolutně možné. Vedení společnosti Electronic Arts (která vlastnila Origin Systems) nechtělo Robertsovi poskytnout volnost, kterou ke své práci potřeboval. Prvním titulem, který vzešel z kanceláří Digital Anvil byla akční vesmírná simulace Starlancer, která vyšla na platformách PC a Dreamcast v březnu roku 2000 a jejím vydavatelem byla společnost Microsoft Game Studios. Právě Microsoft pak nezávislý tým koupil, což se Robertsovi nelíbilo a Digital Anvil zase opustil. Souhlasil však s tím, že při vývoji dalších projektů bude fungovat jako poradce.

Další titul od Digital Anvil vyšel o tři roky později v roce 2003 a byla jím akční vesmírná simulace Freelancer, která bohužel i přes své nepopiratelné kvality poněkud zapadla ačkoli si komunitu věrných fanoušků udržuje dodnes. Krátce na to se objevila výše zmíněná Xbox sci-fi akce Brute Force a tím kreativní období tvůrců z Digital Anvil nadobro skončilo. Většinu rozpracovaných projektů jim totiž společnost Microsoft prodala (Frontier Wars, Loose Cannon). Co se od vydání Brute Force s Digital Anvil dělo zůstává zahaleno rouškou tajemství a nyní už to ani není důležité. Praktický konec Digital Anvil už totiž podle všeho dávno proběhl a zbytek už jenom pouhou formalitou. Naděje na pokračování skvělého Freelancera tak bohužel nadobro pohasly.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama