konzole-playstation-2-prekonala-dalsi-rekord
Novinka Konzole PlayStation 2 překonala další rekord

Konzole PlayStation 2 překonala další rekord

sleepless.

sleepless.

1. 12. 2005 07:40
Reklama

Pět let a devět měsíců trvalo společnosti Sony Computer Entertainment než do světa vyslala 100 milionů kusů konzole PlayStation 2, které se ruce hráče dotkly poprvé v březnu roku 2000, kdy konzole zažila svůj launch doma v Japonsku. Je třeba připomenout, že výše uvedený údaj se týká konzolí vyslaných do prodeje a nejedná se o tedy o množství prodaných konzolí, které by se měřilo jen velmi obtížně. V momentě, kdy byl do obchodů vyslán 100 miliontý kus PlayStation 2, došlo k překonání rekordu, který do té chvíle držela rovněž SCE se svoji konzolí PlayStation, jíž trvalo dosažení 100 milionů do obchodů vyslaných kusů 9 let a 6 měsíců.

V každém ze tří hlavních světových teritorií přitom byl do obchodů vyslán jiný počet PS2. Na prvním místě je samozřejmě severní Amerika, kam ze skladů spol. Sony/SCE vycestovalo 40.65 milionů konzolí PS2. Obchody v Evropě a dalších PAL oblastech byly během skoro šesti let života PS2 zásobeny 37.14 miliony PS2 a v Asií a Japonsku se do obchodů dostalo celkem 22.22 milionů kusů PS2. V současnosti mají hráči na výběr z více než 14 000 titulů pro PSX a PS2, přičemž 6 200 z nich je určeno pouze pro PS2. Celkový objem her odeslaných do obchodů činil k září 2005 1 869 miliardy kusů.

Závěry ať si z výše uvedených čísel udělá každý sám. Rozhodně by ovšem nebylo na škodu, aby se svými oficiálními čísly pochlubily také společnosti Microsoft i Nintendo a nebylo nutné vycházet z čísel neověřených/zastaralých. V současnosti se má za to, že na trh bylo vysláno celkem 23 milionů kusů konzole Xbox a 19 milionů kusů konzole Gamecube. Ani jedna z nich tedy nemůže PS2 konkurovat. Blíží se pouze handheld GameBoy Advance se zhruba 70 miliony do obchodů vyslaných kusů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama