hdr-rendering-ve-sci-fi-tahovce-dropteam
Novinka HDR rendering ve sci-fi tahovce DropTeam

HDR rendering ve sci-fi tahovce DropTeam

sleepless.

sleepless.

30. 11. 2005 22:15 2
Reklama

Tvůrci z nezávislého týmu TBG Software se společně s Battlefront.com rozhodli seznámit hráče s prvkem High Dynamic Range Rendering a jeho užitím v chystané sci-fi tahovce DropTeam. High Dynamic Range Rendering je prvek, který primárně zvyšuje vizuální atraktivitu hry, ale také ji přibližuje více realitě, alespoň co se osvětlení týče. Lidské oko je totiž schopné vnímat daleko větší spektrum barev a odstínů než v minulosti hry nabízely. High Dynamic Range Rendering je tedy v zásadě sada za sebe naskládaných efektů, které ve výsledku vyprodukují obraz, jež se blíží skutečnosti, zejména co se světla a jeho intensity týče.

Tvůrci z TBG software se navíc chlubí tím, že k zapnutí jejich verze HDR renderingu není třeba zabijáckého hardwaru, jako je tomu například v případě mise HL2: Lost Coast od Valve, která v podstatě vznikla výhradně pouze k presentaci HDR renderingu. HDR rendering v DropTeam si budou moci údajně zapnout i majitelé low-end grafických karet typu GeForce 5200 a starších Radeonů. Z toho vyplývá i další fakt, že k zapnutí HDR renderingu v DropTeam není třeba shaderů verze 3.0. Aby si všichni zájemci mohli udělat představu o tom, jak velký vliv na vizuální stránku hry HDR rendering má, tak je k dispozici sada více než 50 nových screenshotů. Každý tak může sám omrknout, jestli je skutečně HDR rendering taková pecka, nebo je to prostě jenom další vlna populárních vizuálních triků, která brzy pomine.

Ostatně nebylo by to poprvé ani naposledy. Už tu byla koncem minulého století lens-flare vlna, jednu dobu byl a snad i pořád je až přespříliš užíván bloom efekt atd.. Zkrátka bylo toho hodně a ještě bude než tvůrcům dojde, že žádné efekty nemůžou nahradit stylové zpracování. Pokud vizuální stránka hry nemá vlastní xicht a není v souladu se zbytkem hry, tak je to špatné.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama