zazracna-promena-digital-jesters-na-the-dj-group
Novinka Zázračná proměna Digital Jesters na The DJ Group

Zázračná proměna Digital Jesters na The DJ Group

sleepless.

sleepless.

28. 11. 2005 06:21
Reklama

Společnost Digital Jesters se zpočátku jevila jako velmi slibný publisher, jehož hvězda jeden čas stoupala strmě vzhůru. Vedení společnosti však evidentně přecenilo své síly i možnosti a přišel nevyhnutelný strmý pád. V posledních měsících se tak Digital Jesters topila v problémech finančního rázu, které nedávno vyústily v otevřenou stížnost vývojářských týmů, které Digital Jesters zastupovala. Naposledy se například ozvali tvůrci z týmu Kylotonn Entertainment, kteří oznámili jednostranné ukončení smluvního vztahu s Digital Jesters, což se však možná zase brzy změní.

Vedení DJ se však nevzdává a finanční problémy alespoň na čas vyřešilo spojením s několika dalšími evropskými vydavatelskými společnostmi. Nově vzniklý subjekt bude nadále vystupovat pod názvem The DJ Group. Finance nutné pro chod nově vzniklé vydavatelské společnosti The DJ Group poskytla americká firma Myriad Interactive, v jejímž čele stojí človíček jménem Marco Landi, což je bývalý prezident Apple Computers. Společnosti, které The DJ Group tvoří, zatím nejsou přesně známy, ale určitě mezi nimi figurují DJ Interactive, DJ Distribution, Digital Jesters, Turtle Games a Monte Cristo.

Cílem The DJ Group je vytvoření několika labelů, které se budou specializovat na vydávání žánrově odlišných titulů nejenom ve Velké Británii (kde původně působila spol. Digital Jesters), ale v celé Evropě. V plánu přitom není pouze činnost vydavatelská, ale i distribuční a také produkční, která má být zajištěna skrze akvizice vývojářských týmů, nebo uzavírání partnerských smluv s jinými společnostmi.

Prvním titulem, který vyjde pod značkou The DJ Group bude arkádový závodní titul podle odporné licence Crazy Frog Racer, který se na pultech obchodů objeví ve verzi pro PC a PS2 8. prosince. Počátkem příštího roku pak vyjde druhý titul, kterým bude nenásilná 3D adventure Wild Earth od týmu Super X Studios z New Yorku. Ztraceno přitom není ani (nyní už bývalé) partnerství s týmem Kylotonn Entertainment, s nímž chce vedené nové společnosti The DJ Group navázat zpřetrhané vztahy a nadále pokračovat ve spolupráci.

Proměna krachující společnosti ve zbrusu novou ambiciózní firmu s dalekosáhlými plány se na první pohled jeví jako zázračná. Až další měsíce však ukáží jestli z toho bude velký úspěch, nebo spíš další velký průšvih.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama