mad-tracks-nove-akcni-zavody-ala-micromachines
Novinka Mad Tracks - nové akční závody ala MicroMachines

Mad Tracks - nové akční závody ala MicroMachines

sleepless.

sleepless.

28. 11. 2005 01:45
Reklama

Příznivci závodní her typu Re-Volt, MicroMachines, či Mashed se v posledních měsících mnoha žánrově shodných, nebo alespoň podobných titulů nedočkali. Radost by jim mohli udělat tvůrci z nezávislého francouzského týmu Load Inc., kteří připravují originální titul Mad Tracks, jež by se měl na trhu objevit v prvním kvartále příštího roku, nejspíše během února.

Mad Tracks je akční závodní titul každým coulem. Vyznačuje se barvami hýřícím vizuálním zpracováním, arkádovým (neznamená jednoduchý!) fyzikálním modelem a tratěmi umístěnými do neobvyklých lokací jako je kuchyně, koupelna, schodiště, obývací pokoj a další. Právě díky tomu se hra nejvíce podobá sérii Micro Machines.Během samotných závodů se tak hráč bude muset potýkat nejenom poněkud šíleně se chovajícími soupeři, ale i s překážkami na trati. Například v kuchyni to bude láhev od šampaňského, sirky a nedojedená snídaně. Na schodišti to zas může být krabice od bot, či poházené svršky, které zde jejich majitel odhodil při ranním spěchu. Mad Tracks obsahuje i prvky známé například ze závodní série Mario Kart, respektive ze všech podobných arkádových závodů. Jde hlavně o power-upy na trati, které dokáží na určitou chvíli hráče zrychlit, učinit jej nezranitelným a podobně. Nechybí ani možnost užívat zbraně, či obranné prostředky. Jde například o štíty odrážející nepřátelské útoky, nebo naváděcí střelu, mrazící paprsek a různé druhy bomb. Zbraně i obranné prostředky představují vítaný strategický prvek, jehož smysluplné užití může rozhodnout o vítězi celého závodu, nebo šampionátu.

Odměnou za výhru, nebo slušné umístění budou nové součástky, které hráče může a nemusí použít pro úpravu vlastností vozidla, mezi než patří lepší stabilita, zrychlení, vyšší maximální rychlost a další. Vozidla přitom budou rozdělena celkem do 6 částí a při množství nových součástek, které chtějí tvůrci nabídnout, by hra měla disponovat solidní znovuhratelností.

V Mad Tracks budou k dispozici tradiční herní módy včetně single závodu i šampionátu. Chybět nebude ani populární multiplayer přes LAN, či internet pro zatím blíže neurčený počet hráčů. Vizuální zpracování je patrné z obrázků. Spousta barev, stylový design vozidel i lokací a hlavně řada efektů včetně tolik populárního Nitra, kdy se vozítko řítí vpřed tak velkou rychlostí, že se vše okolo rozmázne. Jak už je výše uvedeno, měla by hra vyjít v prvních měsících příštího roku a pokud tvůrci dokáží své plány bezezbytku zrealizovat (což je věc víceméně výjimečná) tak se po dlouhé době dočkáme titulu, který nevyžaduje hodiny učení, ale poskytuje instantní zábavu pro jednoho i více hráčů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama