carodej-simon-hlasi-svuj-navrat
Novinka Čaroděj Simon hlásí svůj návrat!

Čaroděj Simon hlásí svůj návrat!

sleepless.

sleepless.

28. 11. 2005 07:10
Reklama

Zmínka o mladém čaroději Simonovi a trojici adventurních titulů Simon the Sorcerer, jejichž byl hlavním hrdinou, vyvolá u pamětníků buď silný záchvat nostalgie, nebo mírné rozpaky, které po sobě v roce 2002 zanechal třetí díl Simon the Sorcerer 3D. Jeho hlavní chybou bylo hlavně mizerné vizuálním zpracování, které však kompenzovala kvalita samotného obsahu. Naštěstí to nebylo poslední dobrodružství, které Simon na monitorech pod vedením hráčů absolvoval.


Příznivci adventurní série Simon the Sorcerer se koncem příštího roku budou moci zbavit pachuti v ústech po pozření titulu Simon The Sorcerer 3D. Mohou za to tvůrci z německého týmu Silver Style Entertainment, kteří si pořídili exkluzivní práva vytvořit adventure titul Simon the Sorcerer 4.

Fanoušci série se nemusí bát, že se jejich oblíbenému brandu něco přihodí a stane se z něj ve čtvrtém díle například akční adventure. Tvůrci ze Silver Style Entertainment totiž podle vlastních slov hodlají zůstat u tradičního adventurního konceptu s point and click ovládáním,  převažujícím množství hádanek, sbíráním předmětů, používáním předmětů, konverzací s NPC postavami a minimem akčních momentů.

Hra je podle hlavního designera Carstena Strehsena postavena na zbrusu novém 3D enginu, takže co se vizuálního zpracování týče už snad nehrozí fiasko, které nastalo v případě titulu Simon the Sorcerer 3D, jež byl postaven na archaickém Netimmerse enginu a navíc před vydáním čekal více než rok zbytečně v šuplíku.

Všechny tři díly v sérii Simon the Sorcerer byly známy nejenom díky skvělé hratelnosti, ale i kvůli nezaměnitelnému humoru, který tvůrci z týmu Adventure Soft. vypilovali téměř k dokonalosti. Něco z toho by se snad mělo objevit i v Simon the Sorcerer 4, protože tvůrci z týmu Silver Style Ent. při jeho tvorbě úzce spolupracují s duchovním otcem Simona Mikem Woodroffem.

Simon the Sorcerer 4 y měl na PC i konzolích vyjít ve třetím čtvrtletí příštího roku a nám i vám nezbývá než se nezřízeně těšit. Teď!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama