Článek Warcraft na stříbrném plátně

Warcraft na stříbrném plátně

Radek Friedrich

Radek Friedrich

19. 5. 2006 22:54 24
Reklama

Během letošní E3 došlo k jednomu, možná ne překvapivému, ale rozhodně příjemnému oznámení – společnost Blizzard Entertainment oznámila přípravu filmu z warcraftovského prostředí. Úmyslně neuvádíme „film podle Warcraftu“, neboť podle slov zainteresovaných osob chtějí vytvořit epický, fantasy film, který se sice odehrává v dobře známém světě, ale rozhodně by neměl kopírovat dějovou linku žádného z dosud vydaných Warcraft produktů. O ději nic konkrétního v současné době není (pochopitelně) známo, ale podle všech indicií a náznaků prosáklých během losangeleské herní výstavy lze předpokládat, že některý z nerozvinutých vedlejších příběhů s dostatečně zajímavým hrdinou (hrdiny) se stane středobodem chystaného blockbusteru. Blizzard si (podobně jako Konami se Silent Hillem) hodlá podržet schvalovací a rozhodovací práva v záležitostech týkajících se návaznosti na již vytvořenou mytologii. Pravověrní fanoušci tak nenajdou žádné nesrovnalosti ani prohřešky proti příběhům, které znají z celé herní série, knížek či stolních her na hrdiny.

Při redakčním brainstormingu jsme vypracovali teorii, podle které by chystaný fantasy trhák mohl přinést na plátna příběh sympatického orka, jemuž bylo kdysi dávno odepřeno právo dostat se mezi hráče v podobě adventury Warcraft Adventures: Lord of the Clans. Jak si možná pamatujete, tím mladým orkem byl Thrall, kterému se nakonec podařilo osvobodit orky ze zajetí a stal se novým vůdcem klanů. Naši teorii ale bohužel nabourává to, že hra sice byla po roce zrušena a nikdy nevyšla, ale Thrallův příběh je znám do podrobností a to ho (podle předchozích slov tvůrců) poněkud diskvalifikuje ze hry.

Jak se pracovník Blizzardu odpovědný za přípravu filmu vyjádřil, oni (Blizzard) znají nejlépe všechny legendy, historii, vztahy a souvislosti ve svém světě, ale neumějí točit filmy. Proto oslovili společnost Legendary Pictures, která patří pod křídla giganta Warner Bros. a má zatím na svědomí výborný snímek Batman Begins. Mezi dokončovanými nebo chystanými snímky pak najdeme očekávaný hit Superman Returns a nejnovější dílo M. Night Shyamalana Lady in the Water. V současné době probíhá výběr scénáristů, není rozhodnuto ani o postu režiséra (Uwe Boll to ale nebude) a výběr hereckých představitelů se chystá teprve ve vzdálenější budoucnosti. Podle serveru IMDB je film plánován na rok 2008, ale protože je v tomto okamžiku ve stádiu počátečních příprav, lze toho datum brát pouze za nezávazné. Při rozhovoru s Paulem Samsem z Blizzardu padla i slova o cílové skupině, na kterou se chce film zaměřit. Fanoušci Warcraftu v jeho herní a knižní podobě na něj půjdou určitě už jen z pouhé zvědavosti, ale cílem tvůrců je přitáhnout do kin i všechny ostatní, Warcraftem dosud nezasažené jedince. Film by tak (podle vlastních slov Samse) měl nebo mohl připomínat oscarový hit Mela Gibsona Braveheart, ozvuky fenomenálně úspěšného Pána prstenů se ve filmu taky určitě najdou. Teď můžeme jen spekulovat, která z hollywoodských hvězd se nechá do tohoto ambiciózního projektu zlákat. My sázíme 3:1, že Ian McKellen se objeví alespoň v důležité epizodní roli.

My jako hráči i diváci se tak můžeme těšit, že vznikne film, který nebude jen rychlokvašeným produktem, který bez většího zájmu prošumí kinem, případně poputuje rovnou na DVD. Jakmile se objeví podrobnější informace o tomto slibném dílku, budete rozhodně první, kdo se to dozví (okej, druzí).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama