Článek Vyhlídka: E3 a mimořádně suché léto

Vyhlídka: E3 a mimořádně suché léto

Tomáš Krajča

Tomáš Krajča

6. 7. 2008 22:49 25
Reklama

Zatímco měsíc červen přinesl celou řadu zajímavých titulů, červenec bude chudý. A když říkáme chudý, nemyslíme tím chudý jako české fotbalové týmy v porovnání s Manchesterem United. Myslíme tím spíš chudý jako Alois z Holešovického nádraží v porovnání s Romanem Abramovičem. V červnu jsme prožili závěr epické série Metal Gear Solid, prošli si hororem Alone in the Dark, zastříleli si v Battlefield: Bad Company, vrátili se s PC verzí k nádhernému sci-fi RPG Mass Effect, či se ponořili do podmanivě krvavého světa MMORPG Age of Conan. V červenci nás naproti tomu čeká jen... v červenci nás čeká... v červenci nás nic nečeká.

E3 – čeká nás nové Halo?

Mezi 14. a 17. červencem proběhne v Los Angeles tradiční výstava E3. Ta se v loňském roce přeměnila z naddimenzované prezentační akce v mnohem umírněnější setkání herních publisherů a novinářů. Formát se osvědčil (i když si mnozí stěžovali na přejíždění mezi hotely, kde se odehrávaly prezentace) a letos tedy zůstává víceméně stejný. Hrej bude mít na E3 samozřejmě své zástupce – za velkou louži se vydávají Pavel Dobrovský a Petr Poláček, kteří mají domluvené schůzky se všemi velkými firmami a dočkají se tak prezentací Sony (očekáváme nějaké velké oznámení, zda to bude nová verze PSP či nějaká funkce pro PSN, těžko odhadovat), Microsoftu (jenž bude chybět na Game Convention v Lipsku, půjde tedy o vzácnou příležitost zjistit, co v nejbližší době chystá), letos nevyzpytatelného Nintenda, EA, Take 2, Activision Blizzard a spousty dalších. Po dobu trvání E3 zároveň posílíme i novinkářské služby, a tak se dočkáte nejlepšího možného servisu: přívalu aktuálních trailerů, screenshotů a textových informací, blogů z výstavy a původních videomateriálů – tak jak to znáte z předchozích let.

Většina herních firem s čestnou výjimkou 2K Games ještě nezveřejnila seznamy prezentovaných her (line-up Microsoftu se na internet dostal v podstatě náhodou a nevědomky), a tak lze spíše jen spekulovat, kolik se objeví překvapivých oznámení a které hry budou předváděny v hratelné verzi. Těšit se určitě lze na nedávno odhalené Diablo 3, zájem nejen našich redaktorů bude vyvolávat Rock Band 2, autor tohoto článku bude jako ostříž sledovat jakoukoliv zmínku o Civilization: Colonization, 2K by mohli předvést něco více z Mafie 2, jistá je prezentace Borderlands, na niž se pro změnu těší Petr Poláček – a tak by se dalo pokračovat ještě dlouho.

Mezi velkými oznámeními by se mohlo objevit například oficiální potvrzení GTA IV pro PC, objevily se fámy o tom, že by Microsoft měl prezentovat nový díl série Halo (může jít ale o příběhový prequel), vůbec nejzajímavější je ale jedna spekulace hardwarová: vedle snížení ceny modelu Xbox 360 Premium na 299 dolarů by se prý mohla objevit verze zbrusu nová, model se 60GB pevným diskem, jenž by měl v cenové hladině 349 dolarů nahradit právě verzi Premium. Jak to bude doopravdy, to se definitivně dozvíme na začátku příštího týdne.

Herní Sahara

Jak poznáte, že nastalo herní sucho? Jednoduše: v seznamu her, které mají v daném měsíci spatřit světlo světa, přední místa zaujímají zaručené hity jako Nancy Drew: The Mystery of the Clue Bender Society, Cocoto Kart Racer, Izuna 2: The Unemployed Ninja Returns, Myth Makers: Orbs of Doom, anebo Pimp My Ride. Dost ale ironie: je aspoň něco, na co bychom se mohli těšit?

Majitele Xboxu 360 jistě potěší, že se konečně dočkají vydání Unreal Tournament 3 pro své miláčky. Majitele všech platforem by mohla pobavit filmová hra Wall-E. Blížíci se olympijské hry v Pekingu zpropaguje klasicky pojatá oficiální videohra Beijing 2008. Majitelé handheldu DS se dočkají balíku Guitar Hero: On Tour, tenisu Top Spin 3 a také svého portu Sid Meier's Civilization Revolution. PCčkáře pak jistě potěší zpožděné vydání akce Devil May Cry 4, čistě českým specifikem je pak opožděné vydání bojovky Super Smash Bros. Brawl na Wii, jejíž recenzi přineseme v nejbližších dnech (fanboyové Nintenda už si mohou brousit nože na Jardu Möwalda, který se nechal slyšet, že desítku nedá ani ve snu).

Stejně ale červenec zůstává ideálním měsícem pro to, abyste a) vyrazili na dovolenou, na chalupu, na koupaliště, na diskotéku – zkrátka užili si radostí, které léto nabízí, nebo b) vrátili se k peckám, na které jste v průběhu roku neměli čas, a za vlahých letních nocí se na dlouhé hodiny ponořili do Mass Effectu, BioShocku, Civilizace IV, nebo dohnali resty ve World of Warcraft (pochopili jste správně: právě jsem vyjmenoval redakční oblíbence). Hodně štěstí!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama