Devil May Cry 4 Článek Vyhlídka: co nás čeká a (ne)mine v únoru?

Vyhlídka: co nás čeká a (ne)mine v únoru?

Tomáš Krajča

Tomáš Krajča

30. 1. 2008 23:52 11
Reklama

Vyhlížet do budoucnosti je vždycky ošidná záležitost. Zejména proto, že člověk obvykle neví, ani co se stane za pět minut, natož aby si dokázal představit svět za rok, pět, deset, patnáct let... Ve videoherním průmyslu se prakticky každý den objevuje zpráva o nějakém tom odkladu data vydání, jsou oznamovány nové tituly, aby mohly být později odkládány, a skutečných jistot je pomálu. Na druhou stranu, výhled na měsíc dopředu už může být poměrně přesný. Rozhodli jsme se vás pravidelně informovat o tom, co můžete od nejbližších týdnů očekávat a nač se těšit. Vytipovali jsme několik největších únorových hitů a her, na něž se vyplatí zaostřit pozornost.

Únorová pecka – i ďábel možná zapláče

Není sporu o tom, že si v únoru hráče podmaní ďábel. Ne že by tedy rohatý pekelník vyrazil na tour s balíkem smluv a krvavým perem v podpaždí. Vyjde ale Devil May Cry 4, a to bude ďábelsky dobrá akce, na to vsadíme duši. Hlavním hrdinou příběhu, který se drží DMC linie vytyčené předchozími díly, je mladý bojovník Nero. Jde o příslušníka jednotky Svatých rytířů, kteří slouží řádu Order of the Sword, jež chrání lidstvo proti démonům a pokračuje tak v bohulibé činností, kterou kdysi dávno započal temný rytíř Sparda. Ve stopách Spardy však kráčel i jeho syn Dante, s nímž se Nero v průběhy hry několikrát střetne. Nero totiž viděl Danta, jak zdánlivě bez důvodu zmasakroval spoustu Svatých rytířů a nedokáže si to vysvětlit. Je Dante spojenec, nebo je to nepřítel? Na tuto otázku odpoví až hra samotná, která kromě parádního audiovizuálního zpracování nabídne i prvek zvaný Devil Bringer. Jde o systém, v jehož rámci hráč prováděním co nejdelších nepřerušovaných kombo úderů získává sílu, kterou pak využívá k boji s Neronovou speciální pravou rukou.

Petr Poláček už se třese, až se do světa DMC ponoří a ukáže démonům všeho druhu, zač je toho loket. Společně s evropskou premiérou hry, která je naplánována na 8. února, tak můžete očekávat jeho zasvěcenou recenzi a další textové i video- materiály.

Pro dlouhé zimní večery

Z dalších zajímavých únorových her nelze nevypíchnout X360 a PS3 verzi Turoka – next-gen verze střílečky, která postaví hráče proti prehistorickým monstrům. Konfrontace s allosaury, pterodaktyly nebo samotným T-rexem bude určitě drsná jako čerstvá role smirkového papíru.

V polovině února vyjde očekávaná akce The Club. Její review verzi už v redakci máme, zatím v nás ale vzbuzuje spíše rozpačitý dojem. Proč? Dojem ze střelby není ani zdaleka uspokojující a hratelnost velice brzy upadá do stereotypu. Více brzy v recenzi Zdeňka Prince.

Koncem měsíce potěší virtuální sportovce pouliční fotbálek FIFA Street 3. I ten už jsme rozehráli – a naše očekávání zde jsou o poznání optimističtější. Možnost zakopat si v arkádovém stylu s největšími hvězdami včetně Ronaldinha, Kaká, nebo v komiksové grafice fantasticky zkarikovaného Petera Crouche, je velmi lákavá.

A zapomenout nesmíme ani na majitele Wii, ostatně vydavatelé na ně také nezapomínají a vychrlí v únoru celou řadu zajímavých her. Když pominu osobní lásku, nezávislý projekt de Blob, měla by být jednoznačným zimním hitem undegroundová akce No More Heroes z dílny týmu Killer7. Klíčové datum? 29. února!

A co PC?

Předchozímu hitovému výčtu dominovaly primárně konzolové hry, i když některé z nich se, obvykle s jistým zpožděním, PC verze také dočkají. Zapadá tedy v únoru PC prachem? Ne tak docela. Hned na začátek měsíce se mohou těšit stratégové, kteří se dočkají dlouho očekávané vesmírné 4X hry Sins of a Solar Empire. Příznivci hororu už se zase mohou bát, jak obstojí tváří v tvář Penumbra: Black Plague. Spolu s playstationisty a xboxáři si majitelé osobních počítačů užijí akce v Conflict: Denied Ops a boje o přežití ve hře podle seriálu Lost. A čistě PC záležitostí je chystaná budovatelská strategie ze starověkého Říma Imperium Romanum.

Level, Next Level a Hrej.cz

V únoru se samozřejmě dočkáte i nových čísel svých oblíbených herních časopisů. Next Level se objeví na stáncích přesně na Valentýna, tedy 14. února., a s láskou vám naservíruje recenzi Devil May Cry 4, exkluzivní test Ninja Gaiden 2 a rozhovor s démonem Itagakim, plus tradiční mix výbušných novinek, témat a recenzí. Level 162 vychází jen o den později. 15. února se objeví na stáncích spolu s plnou hrou Beyond Good & Evil, výjimečnou akční adventurou, jež se bohužel nedočkala ani zpoloviny takového přijetí, jaké by si zasloužila.

A na co se můžete těšit na Hrej? Vedle recenzí všech zajímavých únorových her vám nabídneme i několik specialit. Už zítra odstartuje seriál tematických článků Diagnóza, v němž vám představíme některé okrajové herní žánry a lidi, kteří se jim věnují. Těšit se můžete na zajímavá témata v oživené hardwarové rubrice. A do práce se po návratu z cest naplno vrhne i Pavel Dobrovský, jenž si v komentářích k aktuálnímu dění na herní scéně jistě nebude brát servítky.

Únorový kalendář

První vlaštovky (1.-10. 2.)
Kingdom Under Fire: Circle of Doom (X360)
The Sims Castaway Stories (PC)
Puzzle Quest: Challenge of the Warlords (Wii)
Sins of a Solar Empire (PC)
Final Fantasy Anniversary (PSP)
Final Fantasy II Anniversary (PSP)
TV Giant (PC)
PDC World Championship Darts (Wii)
And Then There Were None (Wii)
Devil May Cry 4 (X360, PS3)
Professor Kagayama's Math Training (DS)
The Club (PS3, PC, X360)
Turok (PS3, X360)

Hlavní únorový chod (11.-22. 2.)
Dark Messiah of Might & Magic: Elements (X360)
Castlevania: The Dracula X Chronicles (PSP)
Coded Arms: Contagion (PSP)
Cooking Mama 2 (DS)
Final Fantasy XII: Revenant Wings (DS)
An Arctic Tale (DS, Wii)
Penumbra: Black Plague (PC)
Battalion Wars 2 (Wii)
Soldier of Fortune: Payback (PS3)
The Destiny of Zorro (Wii)
Guilty Gear XX Accent Core (Wii)
FIFA Street 3 (DS, PS3, X360)
Conflict: Denied Ops (PS3, X360, PC)
Wild Arms 5 (PS2)
Sonic Riders: Zero Gravity (PS2, Wii)
Godzilla Unleashed (PS2, Wii, PSP)
Samurai Warriors: Katana (Wii)
The Sims 2: Free Time (PC)
Imperium Romanum (PC)

Na poslední chvíli (23.-29. 2.)
Shin Megami Tensei: Persona 3
Silent Hunter 4: U-Boat Missions (PC)
Bully: Scholarship Edition (Wii, X360)
Lost (PS3, X360, PC)
Bleach: Shattered Blade (Wii)
Frontlines: Fuel of War (PC, X360)
XIII Century: Death or Glory (PC)
de Blob (Wii, DS)
Lost Odyssey (X360)
Destroy All Humans! Big Willy Unleashed (PSP)
Warriors of the Lost Empire (PSP)
Pinball Dreams (Wii, PC)
Blacksite: Area 51 (PS3)
Lost Planet: Extreme Condition (PS3)
No More Heroes (Wii)
Insecticide (DS)

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama