Modern Warfare 3 Článek Videospeciál: Modern Warfare 3

Videospeciál: Modern Warfare 3

Maggot

Maggot

22. 2. 2012 23:00 3
Reklama

Po bizarnostech z prostředí válečné Battlefield 3 to zkrátka muselo přijít! Máme pro vás desetici zajímavých a jinak znepokojivých videí i k přímé konkurenci, Call of Duty: Modern Warfare 3, která je trošku jiným typem střílečky, zejména pak v kontrastu s pomalejší a obezřetnější hratelností Battlefield 3. Při hraní ovšem nestačíte žasnout, co někteří hráči vymýšlí, charakteristika jejich konání se tak přetáčí z polohy "držím se videoherních norem etiky", třeba až do polohy "jsem extrémně otravnej a lidi nadávaj, jen co vidí můj nick. " V multiplayeru se zkrátka setkáte s celou řadou hráčů s odlišnými povahami, těšit se tak můžete na momenty smíchu, převažují ovšem výrazy úžasu, bezbožného znechucení a vulkanického vzteku. Pojďte žasnout s námi.

Vyšší dívčí, studijní obor Nahodilost

Zabíjí jako: Vystrašené kuře

Náhodné smrti nejsou v Modern Warfare 3 nic neobvyklého. Velmi často umíráte tím stylem, že zkrátka koupíte kulku za nějakého "dobrého" kamaráda, který se za vás schová, nebo stačí utéct. Zabití vrhacím nožem, ať už je cílené nebo náhodné, je ovšem téměř vždy určitou jistotou, pokud se bavíme o nárůstu vašeho ega. Hráč na videu je takovým nožem zabit, až kamera ovšem ukáže, jak extrémní štěstí původní majitel nože měl. V záchvatu zoufalosti vrhl svůj messer po helikoptéře – nejspíše v domnění, že trefí palivovou nádrž, nevíme – který ji efektním obloukem přeletěl a zapíchl se do nepřítele. Ano, něco takového vás prostě vždy zaujme.

Co já si jen vezmu na sebe...

Zabíjí jako: "Jé, ono to střílí, což já samozřejmě dobře vím…"

Dobrá, přiznáváme, nejspíše jde o další z celé řady náhod, ale uznejte sami – jak lépe vystrašit opozici než současným zabitím dvou jejích hráčů v první vteřině hry a bez jakéhokoliv míření? Hráč na videu si na poslední chvíli vybral odstřelovačku, s níž bez jakéhokoliv míření a pravděpodobně i tušení o cíli zabil hned dva lidi zásahem do hlavy. Když se ovšem na záznam podíváte, o náhodu skutečně nepůjde, hráč s přezdívkou PoweerDARK a puškou MSR skutečně ví kam zamířit. Na začátku hry se totiž celý tým objeví u sebe a zpravidla běží zabrat první vlajku, u níž se shromáždí třeba i pět a více hráčů najednou. Šance na ránu štěstěny je pak skutečně vysoká, přesto uchvacující.

Čertík v krabičce

Zabíjí jako: Když zatáhnete za mašličku

I jako naprosto podprůměrní hráči – průměr má bohužel fatální účinky i s nožem na půlkilometrové vzdálenosti – si můžete v průběhu hraní vystřílet jednu z odměn, která spočívá v náhodném losu jiných killstreaků. Vrtulník vám shodí krabici, která vám náhodně dá nějakou zajímavost, jako je třeba nálet stíhaček. Pak je tu ovšem druhá krabice, nástražná, která se tváří jako vaše, ale po sebrání vybouchne a vraždí, co jí rozbuška ráčí. Na tomto videu se hráči podařil vcelku husarský kousek – shodil jednu takovou krabici rovnou do nepřátelského hnízda. Výsledkem je půl tuctu mrtvých, kteří se k bedně nahrnuli s takovou hrdostí, že by pravděpodobně měla vybuchnout ona. Tohle jsou jedny z těch momentů, které vás rozžhaví více jak rudovláska s pevným tělem.

Jistá práce

Zabíjí jako: By mu za to cpali prachy

Toto video je jedno z těch výukových. Video, které by vás mělo dohnat k takové závistí, že si hru okamžitě zapnete a začnete na sobě dřít. Pravda, na většinu z nás má spíše efekt takový, že se zhroutíme jako malé holky a raději se vrátíme k Mario Kart. Hráč na videu to zkrátka umí, v řadě totiž zabil 41 lidí, aniž by zemřel, což je skutečně příjemné číslo. K záběrům pak poskytl i komentář, z něhož si možná nic nevezmete, ale určitě se příjemně pobavíte u faktu, že se náš hrdina pravděpodobně ještě neodpojil z přístrojů v kancelářích Activisionu. Pokud tak chcete ještě nějaký exemplární příklad hrubé síly, tady jej máte.

Nožíku z pytle ven

Zabíjí jako: By mu to tam patřilo… nebo co

Pokud jde o zajímavá videa, na internetu se pravděpodobně povaluje nejvíce záběrů, kde lidé umírají na následky bodnutí či vržení. Bodnutím nožem a v Call of Duty, samozřejmě! Ačkoliv se ostrý účinkující v našem článku již jednou objevil, nemůžeme si odpustit tyto záběry, které jsou zkrátka příliš dobré na to, aby se nám z něj neroztekly kontrolery. Hráčem vrženým nůž se několik vteřin drží ve vzduchu, aby pak doslova spadl na hlavu nic netušícímu vojákovi, který se poklidně respawnoval pod kopulí na mapě Dome. Uznáváme, možná i trošku doufáme, je to náhoda jako prase bradavičnaté, ale skutečně bychom za takovéto náhody dali minimálně polovinu vlastního těla. Takže nožům zdar…

Láska je láska

Zabíjí jako: By se ho nechtěla pustit

Není nic lepšího, než cizí neštěstí. Nic vám neudělá radost jako cizí bolest, a když vidíte, že si někdo sám hodí kladivo na nohu, musíte jen užasle kroutit hlavou. Tato scénka připomíná ty nejlepší momenty z němých filmů. Hráč bere do ruky raketomet Javelin, kterým se nejdříve zaměříte na cíl, poté vystřelíte projektil, který vyletí vysoko do vzduchu, aby se mohl střemhlav zřítit na zem. Po momentu výstřelu je střelec ovšem zabit a objevuje se přesně na místě, kam namířil dopad rakety. Smutné, k politování, lhali bychom ale, kdybychom nepřiznali, že se nám něco podobného v kariéře Call of Duty nikdy nestalo. Hra je zkrátka protkána takovýmito momenty a my můžeme děkovat Bowlingovi, že nám je umožnil zaznamenat.

Kamarád taky rád

Zabíjí jako: Slepá patrona

Ve hře je naprosto běžné, že se zabijete o spoluhráče, který vám náhle vběhne před hlaveň, a co hůř, zrovna když střílíte z granátometu nebo jiné výbušné hračky. Ano, stává se to běžně, ale pokaždé když na takovou situaci dojde, cítíte se, jako by vás každý nenáviděl a dokonce i sám Obama rozpoutal konspiraci na váš účet. Protagonista v tomto videu se ve volné chvíli při zabírání vlajky rozhodne, že sestřelí poletující UAV na nebi. Do ruky tedy bere Stinger, který je paradoxně určen POUZE na sestřelování letadel z nebes, zaměří stroj a pouští spoušť. V tu chvíli se na scéně objevuje kolega, který představuje ono člověka v kolektivu, jenž fascinuje ostatní svou hyperaktivní povahou. Raketa se o něj zasekává, vybuchuje a zabíjí původního majitele.

Božská zpověď 2.0

Zabíjí jako: Kdyby měl Jack Rozparovač místo nože kvér

Toto video je příjemnou ukázkou toho, z jak obyčejných a víceméně běžných záběrů jde udělat solidní kompilace, na kterou se hezky dívá nejenom z pohledu obsahu, ale také grafického návrhu a celkového provedení. Na videu si můžete všimnout hráče, který se jako tisíce jiných vyžívá v quick-scopingu, technice, během níž nemusíte s odstřelovačkou téměř vůbec mířit. Jediné co potřebujete, jsou hbité prsty. Zařazením této ukázky chceme upozornit spíše na působivou grafickou demonstraci podpořenou hardcoristy Confession a jejich hudbou. Takže až někde uvidíte jenom nohy a zvuk zkreslených kytar, víte, že brzy zemřete.

"Šašci z rodu počmáraných"

Zabíjí jako: By život vůbec nebrali vážně

Abychom zbytečně nezvážněli, předposlední video není ničím jiným, než kompilací podivných a bizarních situací. Lagující běžci, poletující torza, podivní duchové běhající rychlostí střevních větrů… to vše a mnohem více ve zhruba pěti minutách solidních záběrů, bohužel v pochybné kvalitě. Není selhání jako selhání, pokud tedy chcete vidět, jak nechcete být viděni, následující scény budiž vaší interní inspirací. Pravděpodobně nemusíme zmiňovat, že když hodíte minu na balkon, existuje minimální šance, že vám na ni někdo šlápne. Ano, my víme, „co kdyby“ je dostatečný argument.

The Sandy Ravage

Zabíjí jako: Sandy Ravage

Pravděpodobně nejelitnějším hráčem na Xboxu 360 je člověk s několika gamertagy, centrálně známý pod nickem Sandy Ravage. Na svém YouTube kanálu má desítky videí z hraní a při každém z nich musíte zkrátka žasnout. Máme pro vás jednu kompilaci, která bohužel nevypovídá o všem, ze sestříhaných záběrů vám ale dojde, proč nechcete být v týmu, který hraje proti němu. Sandyho specialitou je brokovnice SPAS-12, která v jeho rukách funguje až zázračně dobře. Existují dvě možnosti – buďto při hraní provozuje černou magii, nebo jeho poskytovatel provozuje extrémně kvalitní linky internetového připojení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama