ubisoft-na-e3-2012
Článek Ubisoft na E3 2012

Ubisoft na E3 2012

Maggot

Maggot

10. 6. 2012 22:00
Reklama

Výstava E3 už nutně neznamená jen soupeření trojice velikánů v podobě Microsoftu, Nintenda a Sony. Logicky, trojice gigantických korporací má dle zákonů džungle největší dispozice k tomu, nás skutečně ohromit, že? Jisté je, že po letošní sestavě konferencí budeme na další ročník výstavy nahlížet úplně jinak. Zcela bez váhání lze totiž říci, že Ubisoft si letošní pozornost získal pro sebe, a to zejména díky závěru, kterým doslova vyrazil dech všem zúčastněným. Nejde jen o to, že představil hru s úžasným konceptem, ukázal totiž záběry, o nichž nikdo netušil nic předtím, a v podstatě ani poté. Ano, reklama byla na světě. Ano, jak se zdá, překvapení má stále velkou hodnotu.

Topořivý start, eruptivní dojezd

Vraťme se ale zpět na úplný počátek vesmíru. Na počátek, kde se sličné děvy vlní pod náporem muziky, vycházející z jednoho z mnoha tanečních a party titulů, které má Ubisoft na skladě. Bavíme se tu o Just Dance 4, která, krom známých platforem, vyjde i na chystané Wii U od Nintenda. Co si budeme povídat, většina přítomných pokukovala spíše po holčinách navlečených do tílek, naši pozornost si ovšem Ubisoft zajistil hned poté, co se na pódiu objevila Far Cry 3 s tvrzením, že „již nadále nejste kořistí, nýbrž lovcem.“

Pokud si pamatujete prezentaci z roku 2011, zejména pak způsob jejího moderování, najdete pod letošním scénářem spoustu vztyčných bodů. Ubisoft byl minulý rok extrémně kritizovaný díky kontroverznímu chování moderátora Aarona Pricemana, který byl příznačně přezdíván jako Pan Kofein. Právem. Ačkoliv se moderátorská dvojice v podobě ukřičené Aishy Tyler a připitoměle vystupujícího komunitního manažera Tobuscuse dokázala mnohem snadněji kontrolovat, jejich jednání mnohdy překračovalo hranici drzosti, troufalosti, zároveň ovšem nepostrádala nutné znaky sebejistoty a odlišného přístupu, díky němuž se váhy nakonec přeci jen vyvážily.

Far Cry 3 vypadá stejně nádherně jako šíleně, otevřený ostrov je vám přístupný prakticky od začátku, přičemž jeho návrh sousedí s tou nejrajcovnější pornografií. Exotická džungle je pohledná již sama od sebe, když k ní ovšem přidáte možnosti, jež vám hra nabízí, Far Cry 3 náhle strmě vzrůstá na žebříčku nejočekávanějších her současnosti. Ostatně, později toho večera, spíše tady rána, byl odhalen i kooperační režim až pro čtyři hráče, na odlišných mapách s vlastními misemi.

Na černé listině

Slet následujících minut nebyl ničím výjimečný, na pódiu se znovu objevili vývojáři očekávané stealth akce Splinter Cell: Blacklist, kteří světu ukázali vcelku slušný CGI trailer, po němž následovalo další představení značkové rubačky Marvel Avengers: The Battle for Earth. Později tohoto večera svůj CGI film přednesl i Ubisoft Montreal, který nám přiblížil překrásný Assassin's Creed 3. Na všechny ukázky se samozřejmě můžete podívat v našem novinkovém archivu.

Příjemnou podívanou se stal překvapivě Wii U exkluzivní (zatím není jasno, o jakou formu exkluzivity jde) Rayman Legends, který následuje velice oblíbený Origins svým konceptem i grafickou stylizací. Vývojáři pak představili zejména nový druh ovládání a spolupráci nových postaviček, které vypadají perfektně svěže. Dá se říci, že se v tandemu až pěti hráčů užijete opravdu mnoho legrace. Šílenec jménem Murphy pak umí skákat mezi objekty, otevírat tajné cesty, případně odrážet i své barevné spojence. Ačkoliv byl Legends zatím představen pouze pro zmiňované Wii U, je jasné, že se v budoucnu objeví i na ostatních konzolích.

Dále následovalo jen střídmé představení hororu ZombiU formou krátkého teaseru, který se později rozšířil během konference Nintenda. Pakliže vám nejde dohromady kombinace Nintenda a survival hororu, nyní můžete své bariéry směle zahodit. ZombiU bude totiž opravdu mrazivá akce, která kompletně využije nové ovládací prvky speciálního ovladače. Pomocí kamerky a velkého displeje lze například skenovat okolí a zjišťovat, odkud může přijít potenciální nebezpečí. Ty pravé detaily týkající se hry teprve ještě přijdou. O hře se mluví jako o Wii U exkluzivním titulu, vývojáři ovšem nepopírají, že se později ukáže i na jiných platformách.

Úsvit naděje

Nejhorším momentem večera – krom mnohdy přestřeleného chování moderátorů – se pak stalo odhalení frenetické online střílečky Shootmania, kterou si na pódiu zahrály světové progamingové špičky v kultovní střílečce Counter-Strike. Dá se říci, že zhruba čtvrt hodinka času mohla být odbyta trailerem, případně záběry ze hry a dozvěděli bychom se více. Opět, Ubisoft si alespoň šplhnul pohledem na solidní dámské družstvo.

Drahokamy na nás začala francouzská firma sypat teprve až během samotného závěru. Poslední část konference odstartovalo představení hratelných záběrů z Assassin’s Creed 3, vlajkové lodi Ubisoftu. Connor vypadá na videích parádně, stejně jako akce, která se zdá býti ještě rychlejší a efektivnější. O kvalitách hry se ostatně můžete přesvědčit v souhrnném článku. Krom dodatečných záběrů ze hry jsme se bohužel příliš mnoha nových informací nedočkali.

Nebýt zakončení konference, Ubisoft by rozhodně nesklidil tolik pozitivní reakcí a mnozí by mu nepřisoudili pomyslnou korunku vítěze letošní E3. Jak se ovšem zdá, hráči mají rádi moment překvapení, který je navíc dodán v takto příjemné podobě. Watch Dogs. To jest název nové akční značky, která ihned po samotné konferenci vyvolala extrémní vlnu debat. Fakt, že vývojáři představili působivou ukázku, v níž je hlavní hrdina schopen ovládat prakticky celé město, a na závěr ani neřekli, na jaké platformy se hra objeví, způsobil nevídané věci.

Již několik vteřin poté se na internetu objevily první spekulace, že Watch Dogs by skutečně mohla být první hra pro novou generaci herních konzolí a počítačů. Ubisoft nakonec musel spekulace zchladit oznámením, že je hra plánována i pro aktuální generaci strojů. Další z novinek ovšem stále ještě poukazuje na spekulaci možného scénáře s novou vlnou her. Je zcela zřejmé, že o Watch Dogs toho ještě leccos uslyšíme. A nemůžeme se dočkat. Hra by měla vyjít v průběhu roku 2013.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama