ubidays-08-zajimave-casti-konference
Prince of Persia Článek Ubidays 08 - Zajímavé části konference

Ubidays 08 - Zajímavé části konference

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

30. 5. 2008 22:46
Reklama

Ubidays je pro společnost Ubisoft zřejmě nejdůležitější evropskou akcí roku i přes to, že loni konference moc valně nedopadla. Pro letošek si ale dali vývojáři opravdu záležete a v duchu velkých E3 konferencí přiblížili a odhalili několik nových her. Jmenovitě se jednalo o Tom Clancy tituly, End War a H.A.W.X., dále šloo Far Cry 2, nové Brothers in Arms a pochopitelně i očekávaného Prince of Persia. V závěru úvodní konference byla ještě odhalena hra Beyond God & Evil, o které ale zatím nemáme žádné bližší informace. Ačkoli byl ve čtvrtek přenos vysílan živě po itnerentu, určitě se mezi vámi našli tací, kteří buďto neměli čas sledovat, nebo možná nepochytili vše podstatné. Právě z tohoto důvodu jsme pro vás přichystali do češtiny přeložené části galavečera, tady jsou:

 

Far Cry 2

Jako první přišel na řadu druhý díl akční hry Far Cry. Mikrofonu se chopil Clint Hawking a společně s Jonathanem Morenem představili hratelnou úroveň, která pak byla později poskytnuta i novinářům. V první řadě Hawking upozornil, že Far Cry 2 nebude hráče v ničem příliš limitovat. Slíbena je tedy absolutní možná volnost pohybu i rozhodování. Opravdu pěkným dojmem působí grafická část hry a všechny procedurální schopnosti enginu. Příkladem je třeba realistické chování stromů, trávy, ale i ohně, který reaguje na vítr a uvěřitelně postupuje. V neposlední řadě můžeme vypíchnout i představenou umělou inteligenci nepřátel, reagující na nenadálé změny vaší strategie. Pokud tedy všechno dopadne stejně dobře, jako v tomto videu, máme se opravdu na co těšit.

Tom Clancy's End War

Po odprezentování Far Cry 2 ihned následoval první Tom Clancy titul, a sice konzolový End War. Hra je hodně očekávanou záležitostí, protože přinese zcela ojedinělý systém hlasového ovládání. Ten předvedl Michael De Platter, který hrál jednu úroveň. Nutno podotknout, že vše mu fungovalo bez sebemenší chybičky, otázkou ale zůstává, nakolik si bude systém schopen s unikátností každého lidského hlasu. Co se týče zbytku hry, můžeme očekávat jen tu nejvyšší kvalitu, což je ostatně i potvrzeno v tomto videu. Kladný dojem máme z prostředí, modelů jednotek i chování umělé inteligence. Ani grafické stránce End War v žádném případě neztrácejí, není tedy důvodu, proč nečekat kvalitní titul.

Tom Clancy's H.A.W.X.

Druhý titul s nálepkou spisovatele Toma Clancyho byl blíže přestaven H.A.W.X. O něm jste na stránkách Hrej mohli už nejednou číst, takže určitě moc dobře víte, o co v něm půjde. Kdyby přeci jen náhodou ne, vězte, že se bude jednat o první letecký simulátor mezi Clancyovkami. Vývojář hry, Thomas Simon, přirovnal H.A.W.X. ke střílečce v oblacích a podle tohoto gameplay videa mu musíme dát za pravdu. Prostředí vzdušných soubojů vypadá přitažlivě a zdá se, že se v něm budeme moci vcelku jednoduše pohybovat. Nečekejte tedy žádné realistické orgie, vše bude pojato spíše arkádově. Zajímavé je prolétávání skrze vytyčenou trasu, nebo uhýbání řízeným střelám. No, posuďte sami.

Prince of Persia

Jako poslední zajímavé video jsme vybrali část prezentace hry Prince of Persia, o kterém zaníceně mluví designér hry Ben Mattes. Dozvíte se spoustu zajímavých informací o (ne)návaznosti na předešlé díly, o pojetí princova charakteru a pochopitelně dojde i na odhalení jeho spolubojovnice Eliky. Jak Mattes řekl, Elika nebude v žádném případě princovou přítěží a naopak ho v mnoha jeho schopnostech pořádně nakopne. Ačkoli vývojářům mnozí spílají za to, že ve výsledku nebude Elika jistě tak bezproblémová, Mattes své vizi věří. Podívejte se na jeho argumenty a udělejte si vlastní obrázek o zcela novém Prince of Persia!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama