Tipy na herní vánoční dárky
i Zdroj: Hrej.cz
Článek Tipy na herní vánoční dárky

Tipy na herní vánoční dárky

Redakce Hrej.cz

Redakce Hrej.cz

16. 12. 2020 17:40
Reklama

Jako každý rok, i letos vám přinášíme menší sbírku tipů, co nadělit svým blízkým pod stromeček, konkrétně z hlediska her a herních předmětů. Může se zdát, že už je na shánění dárků pozdě, obvzvlášť v dnešní, nejisté době. Hry ale mají tu kouzelnou vlastnost, že jdou darovat i čistě digitálně. V nejhorším případě, kdy by se na skladě nenašla kýžená krabička, tak stačí darovat pod jehličnan kód, který udělá radost skoro stejnou.

Pojďme na to.

ZDENĚK PUDIVÍTR

Jako nový majitel konzole od Microsoftu nemohu nedoporučit pořízení předplatného Xbox Game Pass. Množství her, které do něj pravidelně přibývá, zabaví fanouška snad každého myslitelného žánru. Pokud ale kromě malé dárkové kartičky chcete hráči pod stromeček nadělit raději něco hmotnějšího, sáhněte po ovladači Xbox Wireless Controller a hrajte spolu.

Se začátečníky můžete vyzkoušet Tetris Effect, Overcooked! 2 či Moving Out.

Ideálně využijte nabídku některých prodejců, kteří nabízejí k ovladači 40% slevu na Game Pass Ultimate. Se začátečníky můžete vyzkoušet Tetris Effect, Overcooked! 2 či Moving Out, se zkušenými hráči projít třeba kampaň v Gears 5. Game Pass v Ultimate verzi navíc zpřístupní i knihovnu her pro PC, kde můžete nový ovladač také bez problémů využít. A že nemáte doma zrovna herní dělo? Nevadí. V nabídce najdete spoustu titulů, které rozjedete i na starších strojích.

KUBA ŠTĚPÁNEK

Krátce před Vánoci šly do prodeje nové konzole. Na někoho možná počkají pod stromečkem, jiní už čerstvý kus hardwaru poctivě testují. Tip na dárek mám pro tu druhou skupinu. Oficiálních i neoficiálních doplňků je celá řada, nabízí se ale pořízení druhého ovladače. A to hned z několika důvodů.

V první řadě jde samozřejmě o možnost užít si gaučového multiplayeru, který zažívá malou obrodu. Díky zpětné kompatibilitě je na obou platformách takových her celá řada, najdou se kousky pro menší hráče, i pro ostřílené veterány, které jen tak něco nerozhází. Na PS5 doporučuji zkusit nového Sackboye, který se jistě osvědčí jako univerzální rodinný bavič. Na Xbox Series stačí investovat do Game Passu a vybrat dle preferencí, z aktuální nabídky stojí za zkoušku třeba Overcooked! 2. Návštěvy se přes svátky jen pohrnou, ideální čas zahrát si něco s bábrlí.

Druhý gamepad se hodí také z jiných důvodů. Minimálně v případě ovladače DualSense poslouží jako náhradní, především v případě, kdy v původním dojde šťáva. Záložní ovladač se zkrátka neztratí, nikdy nevíte, kdy někomu během hraní rupnou nervy, což může být pro gamepad fatální. 

Malý tip závěrem bych dal těm, kteří v okolí mají nějakého hráče, ale nejsou si úplně jisti, co má v oblibě, případně co už hrál. Každého konzolistu potěší předplatné, ať už jde o Game Pass, nebo PlayStation Plus. Tím se nedá nic zkazit. Roční kupony se navíc často dají koupit ve slevě, stačí trochu hledat.

LUKÁŠ ČERNOHORSKÝ

Tady bych měl jeden tip. Nintendo Switch. Dlouho jsem váhal, zda si pořídit další konzoli, ale nadšení z kapesní konzole ve mně každým měsícem rostlo. Až letos v květnu jsem to vzdal a k překvapení všech jsem si prostě pro jednu po práci dojel. Nákupu rozhodně nelituji, vzít si konzoli a hraní kamkoliv je prostě k nezaplacení. Návštěvy u rodičů, nudné meetingy v práci, pohoda na terase anebo výlet do zahraničí. Tenhle drobek je kamarád do každé nepohody.

Za mě doporučuji Marvel Ultimate Alliance 3, Darksiders Genesis a samozřejmě The Binding of Isaac.

Her je na to spousta. Za mě doporučuji Marvel Ultimate Alliance 3, Darksiders Genesis a samozřejmě The Binding of Isaac se kterým jsem strávil nejvíce času. Případně Immortals Fenyx Rising, který mě baví v současné době. A taky zde najdete mnoho milých her, které jsou exklusivní jen pro Nintendo jako jsou Pokémoni, Zelda anebo Luigi's Mansion 3.

TADEÁŠ PEPŘ

Kolem se to jen hemží konzolemi a ovladači, já na to tedy půjdu trochu klasičtěji a doporučím jednoduše hry. Asi se vyhnu celkem očividným aktuálním favoritům v čele s Cyberpunkem a zaměřím se na zajímavé nabídky. Pro hráče, kteří hledají silné příběhy, ale ještě se nedostali k The Last of Us 2 přichází perfektní nabídka. Kontroverzní titul totiž míří do velké slevy a za tisícovku už jde o celkem příjemnou záležitost pro hraní mezi svátky.

Při vybírání herního dárku bych vždy pečlivě zvážil poměr cena/výkon. Ne snad že byste měli na svých blízkých šetřit, to vůbec ne. Vždy je ale příjemné, když herní dar baví desítky, klidně i stovky hodin. V tomto případě je tedy možné sáhnout po aktuální trilogii Assassin's Creed, tedy Origins, Odyssey a Valhalla (první dva díly seženete vážně za hubičku, i když jde o ryze aktuální hry). Historicky orientované vypravěče příběhů jistě potěší fenomenální strategie Crusader Kings III. A ty, které místo incestu, bratrovražd, křížových výprav a invazivní Byzance zajímají spíše rozměry trávníků, falešné devítky, gegenpressy a výkupní klauzule zase nasměrujte (tedy, spíše K NIM nasměrujte) aktuální ročník Football Manager. Nebo klidně nějaký starší, pokud si nepotrpí na aktuální soupisky. V obou případech dostane daný hráč pod smrk důvod, proč strávit stovky hodin u počítače.

ALEŠ TIHLAŘÍK

Pokud sháníte vánoční hru pro někoho, o kom víte, že je jednoznačně RPG pozitivní, ale zároveň jej nemáte až tak v lásce, Baldur’s Gate 3 je naprosto fantastickou volbou. Příslib skvělé hry je v momentálním Early Accessu vykoupen velkým množstvím chyb, technických problémů, a hlavně nemožností přesunout přes 30 hodin postupu do plné hry. Hračičkové s velkým množstvím času budou nadšeni, předem však varuji, že casual hráče takovým darem rozhodně nepotěšíte.

Svérázná plošinovka neoplývá extrémně přesným ovládáním či dlouhou herní dobou, zato však překvapí neobvyklými herními mechanismy.

Právě jemu by se však mohl líbit brněnský počin Ministry of Broadcast, který díky lednovému vydání tak trochu neprávem zapadl, zato však během roku stihl navštívit nejen počítače, ale i Nintendo Switch a iOS. Svérázná plošinovka neoplývá extrémně přesným ovládáním či dlouhou herní dobou, zato však překvapí neobvyklými herními mechanismy, zajímavým settingem či překvapivě temným humorem. CZC navíc potvrzuje, že minimálně verze pro Switch je 100% spolehlivá a pod stromečkem tak prakticky bez výjimky udělá radost. 

A pokud třeba obdarováváte člověka, který u her rád přemýšlí, přihoďte mu k tomu i skvělé a taktéž české Creaks – garantuji, že zlobit se určitě nebude…

RADEK RAUDENSKÝ

Psát o vánočních dárcích na herní web vlastně není vůbec jednoduchá záležitost. Protože počítám s tím, že většina z vás, kteří si tyto řádky čtete, o hrách už něco ví, a pokud byste chtěli darovat něco herního, určitě máte o svém dárku jasno. Ale i přes to se pokusím přinést seznam spíše pro ty, kteří hry znají, ale nevěnují jim tolik času.

Asi nemá cenu se tady bavit o hrách jako takových. Pokud skutečně chcete darovat hru, nemohu vám sloužit – žánrů je spousta, a z těch žánrů jsou další a další žánry. Obecně bych řekl, že nezklamete zakoupením nového Cyberpunk 2077, protože i když bude obdarovaný nespokojen se současným stavem, on za to ty peníze přece nevysolil. Pro příběhové hraní je tu The Last of Us Part II (samozřejmě pouze pro PlayStation), pro ostatní platformy třeba Assassin’s Creed Valhalla. Krok vedle ale dle mého neuděláte ani s Ori and the Will of the Wisps, pro akčňáky zase Doom Eternal, děti určitě ocen… No vidíte, zase jsme se do toho zamotali.

Já osobně jsem chtěl zajít spíše do světa fyzických herních dárků. Mně osobně se třeba strašně líbí figurky POP!, které jsou malé, jednoduché, ale jako dárek stále efektní a na poličku se určitě hodí. Nějakým herních merchem také nic nezkazíte a, co já vím, herní hrnek na kafe není vůbec špatný nápad. Anebo můžete být hodně cool a zabřednou do herního hardware. Zjistil jsem totiž, že spousta PC hráčů stále hraje na klasických membránových klávesnicích. Z vlastní zkušenosti vám mohu zaručit, že přechod na mechanickou klávesnici je už nevratný a pro hráče je pocit nepopsatelný. Takovým základním vstupním modelem je Kingston HyperX Alloy FPS, na CZC jsou ale v tuto chvíli nedostupné. V rámci slušnosti tak doporučím klávesnici přímo od výrobce spínačů Cherry MX Board s Cherry MX Red spínači nebo klávesnice od značky OMEN, Corsair nebo Logitech. Pokud ale chcete být za hodně velké frajery, můžete se plácnout přes kapsu a jít do Razeru.

V oblasti sluchátek je zaručenou trefou opět značka Kingston HyperX, tentokrát model Cloud II. U bezdrátových modelů jsem si všiml velké oblíbenosti značky SteelSeries Arctis. A nesmíme zapomenout na poslední část herní výbavy počítačového hráče, a to je myš. Zde je výběr opravdu hoodně široký. V té levnější oblasti dominuje značka A4Tech, o něco dále bych současně určitě doporučil OMEN Vector. Chválu jsem slyšel i na značku ZOWIE a opět nesmíme zapomenout na legendární Razer.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama