The Game Awards 2014
i Zdroj: Hrej.cz
Článek The Game Awards 2014

The Game Awards 2014

Redakce Hrej.cz

Redakce Hrej.cz

5. 12. 2014 13:09 12
Reklama
Aktualizace: Vítězové The Game Awards 2014

Udílení cen je za námi a tak je na čase se podívat, kdo si odnesl jakou cenu a které hry zkrátka v uplynulém roce stály dle kritiků za pozornost. Samotná oznámení a novinky, které se v rámci The Game Awards objevily, pak můžete sledovat v rámci našich novinek. Ale teď už k samotným vítězům:

Hra roku: Dragon Age: Inquisition

Nejlepší herecký výkon: Trey Parker, South Park: The Stick of Truth

Nejlepší online hra: Destiny

Nejlepší soundtrack: Destiny

Nejlepší skladatel: Martin O'Donnell

Nejlepší mobilní hra: Hearthstone

Nejlepší bojová hra: Smash Bros Wii U

Ikony herního průmyslu: Roberta and Ken Williams

Vývojář roku: Nintendo

Nejlepší sportovní či závodní hra: Mario Kart

Nejlepší remaster: GTA V

Nejlepší střílečka: Far Cry 4

Nejlepší inspirující hra: Valiant Hearts

Nejlepší vyprávění: Valiant Hearts

Nejlepší akční hra: Shadow of Mordor

Nejlepší indie hra: Shovel Knight

Nejlepší RPG: Dragon Age: Inquisition

Nejlepší rodinná hra: Mario Kart 8

Tak co na vítěze jednotlivých katerogií říkáte? Souhlasíte s jednotlivými kategoriemi, nebo byste raději viděli na vrcholcích stupně vítězů jiná jména? Opomenout nesmíme ani vítěze ve čtenářských kategoriích:

Nejočekávanější hra: Zaklínač 3: Divoký hon

Oblíbený hráč: Total Biscuit

Nejlepší hráč eSportů: Matthew 'NaDeSHoT' Haag (CoD)

Nejlepší tým na poli eSportů: Ninjas in Pajamas (Counter-Strike: GO)

Nejlepší projekt vytvořený fanoušky: Twitch Plays Pokemon by Anonymous

Celý záznam slavnostního večera si můžete s naším komentářem prohlédnout níže. Neváhejte a sdílejte pod článkem své názory na zvolené hry i samotný průběh celé akce.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Za několik hodin začíná další ročník udílení cen nejlepším letošním videohrám The Game Awards. Událost, dříve známá jako Video Game Awards nebo VGX, slibuje tento rok kromě ocenění výjimečných také první odhalení nových titulů, dosud neviděné ukázky z očekávaných her a samozřejmě i rozhovory se známými vývojáři a lidmi z branže. Show, kterou z Las Vegas budou přenášet Twitch, PlayStation Network, Xbox Live i YouTube, můžete živě sledovat na našich stránkách s českým komentářem, o který se postará Zdeněk Princ a Vojta Dřevíkovský, o tom ale více až později. Pojďme se nejprve podívat, co můžeme od The Game Awards letos čekat.

PROGRAM THE GAME AWARDS

Udílení cen proběhne v 16 kategoriích, ve kterých vítěze vybrala porota složená z profesionálních herních kritiků a 5 kategoriích, ve kterých mají hlas hráči a fanoušci z celého světa. Na nominované tituly se můžete podívat na stránkách akce. Za zmínku stojí především pětice ucházející se o cenu Nejlepší hry roku – Bayonetta 2, Dark Souls II, Dragon Age: Inquisition, Hearthstone a Shadow of Mordor.

Více než dvouhodinový program tradičně povede Geoff Keighley, jenž slíbil, že od jeho show můžeme očekávat i dvanáct až osmnáct světových premiér a prvních pohledů na blížící se hry. Například by se měl vůbec poprvé ukázat veřejnosti předělaný Metal Gear Online, který má vyjít jako součást MGS V: The Phantom Pain. Uvidíme, zda se opravdu jedná o nedávno teasovaný tajemný projekt eMaGON

Něco nového také můžeme čekat od EA, které má během večera nachystané oznámení, které dle Keighleyho prý nikdo nečeká. I Neil Druckmann z Naughty Dog se nechal slyšet, že se na The Game Awards představí něco velmi zajímavého – máme se těšit na Uncharted 4? Ostatně PlayStation bude mít navzdory vlastní akci PlayStation Experience na sobotním udílení cen své pásmo, během kterého ukáže nové záběry z The Order: 1886, Bloodborne a No Man’s Sky.

Potvrzenou účast na show má i indie studio The Odd Gentlemen, které poprvé představí svůj King’s Quest, a také Tecuja Nomura, který má v současnosti plné ruce práce s Kingdom Hearts 3.

Co bychom naopak očekávat neměli, je veřejný pohled na nejnovější Doom nebo oznámení Fallout 4, což lidé z Bethesdy na svém Twitteru vyvrátili. Jejich přítomnost na udílení cen je prý pouze podpora Machinegames, kteří tento rok vydali vydařený Wolfenstein: The New Order. Ani Xbox neplánuje na TGA oznámit cokoliv nového, ani momentálně vyvíjené Gears of War.

ŽIVĚ S ČESKÝM KOMENTÁŘEM

Jako u podobných světových událostí, i tentokrát můžete noc strávit s námi při sledování přímého přenosu. Komentátorská dvojice Zdeněk a Vojta se už připravují na noční jízdu a v sobotu 2:45 se posadí před kameru a s otevřeným chatem na našich stránkách se pustí do rozboru a simultánního překladu dění v Las Vegas. Přidejte se k nim živě nebo sledujte záznam celého udílení cen v našem videoarchivu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama