level-166-masivne-exkluzivni-vydani
Článek LEVEL 166: Masivně exkluzivní vydání

LEVEL 166: Masivně exkluzivní vydání

Redakce Hrej.cz

Redakce Hrej.cz

5. 6. 2008 22:33 38
Reklama

Občas se věci postupně scházejí tak, že v konečném výsledku vznikne něco neočekávaného. Do každého čísla Levelu se samozřejmě snažíme sehnat co nejvíce exkluzivních článků, videí a společně s co nejlepšími plnými hrami vám je co nejdříve nabídnout k přečtení, resp. k zhlédnutí. Tento měsíc se nám ale porce podobných exkluzivit sešla v nebývalém množství, takže by jindy stačila klidně na dva časopisy. Zde si dáme jen malé nahlédnutí do útrob 166. Levelu, počínaje dneškem si ale toto k prasknutí nacpané číslo budete moci koupit i na vašem novinovém stánku...

Zlomený meč

Dobrých adventur není nikdy dost. V Levelu se vám snažíme přinášet výběr těch opravdu nejlepších – namátkou připomeňme Dreamfall: The Longest Journey, Syberia, ve stém čísle dokonce první dva díly legendárního Broken Swordu. A protože tahle série druhým dílem neskončila, nastal čas doplnit vaši sbírku o třetí pokračování fantastických dobrodružství patentového úředníka George Stobbarta a francouzské novinářky Nicole Collard. Broken Sword: Spící drak je na našem DVD k dispozici s českými titulky a každý si tak může ověřit, že naše devítkové hodnocení z dobového Levelu bylo oprávněné. A abychom nezanedbávali všechny ne-adventuristy, zařadili jsme na DVD 166. čísla ještě jednu plnou hru – závody SCAR, neboli Squadra Corse Alfa Romeo. Jedná se o propracovaný závodní simulátor s poměrně realistickým fyzikálním modelem, výbornou umělou inteligencí protivníků a na závodní hru neobvyklými RPG prvky. Za hrou stojí zkušení vývojáři z Milestone (autoři MotoGP, Evolution GT a dalších závodních pecek), takže o kvalitu se skutečně není třeba bát.

 

LEVEL 166: Masivně exkluzivní vydání
i Zdroj: Hrej.cz
 

Masový efekt

Hra roku, fantastické RPG, silný příběh, excelentní dialogy... tahle slova padala na adresu konzolové verze posledního počinu z dílen kanadských BioWare. Jistě právem, i když úplně bezchybným produktem se Mass Effect nazvat nedal. Když se nakonec s půlročním zpožděním objevil na PC, s napětím jsme očekávali povedenost této konverze. Jako jediní v ČR jsme měli možnost zahrát si do češtiny lokalizovanou verzi hry a Pavel Dobrovský se na šesti stranách rozepsal skutečně o každém kladu i záporu ME.

Rubrika recenzí se ale tento měsíc po delší době může opět chlubit několika dalšími zajímavými kousky. Novou závislost v nás vyvolalo MMO Age of Conan a o pořádnou porci vzácného předuzávěrkového času nás obrala i čerstvá závodní pecka Race Driver: GRID. S dalšími tituly už je to trochu slabší, ale i tak hry jako Dracula: Zrození nebo Penny Arcade Adventures stojí minimálně za zmínku.

Perský princ

Kdo byl zklamán, že se novodobá trilogie o perském princi završila, určitě zajásal při oznámení dalšího pokračování. I když ho bude mít opět na starost montrealské studio Ubisoftu, na první pohled je patrný posun v grafickém zpracování. My jsme na akci Ubidays v Paříži vyzpovídali tvůrce nového Prince of Persia a společně s čerstvými artworky a obrázky vám přinášíme podrobnosti ve velkém preview. Není to ale jediný exkluzivní kousek v této části časopisu – hned tři stránky zaplňují exkluzivní informace o nové FIFA 09, a to včetně dosud nikde nepublikovaných detailů o PC verzi hry. První dojmy z Red Alert 3, strategie Battleforge nebo akce Left 4 Dead jsou pak už jen příjemnými třešničkami na dortu.

Co se týče dalších zajímavých článků – těšit se můžete na hlavní tematický článek Michala Rybky o zpracování apokalypsy v hrách, hardwarový test grafických karet do čtyř tisíc korun, restart věnovaný Heroes of Might & Magic III, osvětlení toho „jak to tenkrát bylo“ s Grim Fandango a uvítání legendárního ZX Spectra v Křemíkovém nebi. Ani sekce Jiné hraní, ve které se na rozšířeném prostoru již třetí měsíc zabýváme konzolemi všech formátů, se tento měsíc neobešla bez exkluzivních článků. Poprvé jsme si zahráli očekávanou pecku Gears of War 2 pro Xbox 360 a přinášíme vám podrobné dojmy a své vyděšené pracky jsme rovněž poprvé položili na DVD s hororem Silent Hill 5. Radek Friedrich vám prozradí, jak to dopadlo. V sekci recenzí pak vynášíme slibovaný verdikt nad Metal Gear Solid 4 a věnujeme se rovněž rytmické pecce Rock Band.

Video nářez

K většině článků zmíněných výše najdete rovněž odpovídající materiály na našem video DVD, kde se tentokrát nashromáždily více jak čtyři hodiny videí. Prostřednictvím svého DVD přehrávače si tak můžete vychutnat třeba videorecenzi Mass Effectu, rozhovory s tvůrci Red Alert 3, Gears of War 2 a Left 4 Dead, reportáž ze sídla Epic Games, tematické video o apokalyptických hrách a v neposlední řadě i Level TV! Ta se ve své původní podobě vrátila po několika měsících a tentokrát se v ní dozvíte, proč je tak nesmírně složité natočit, ehm, Level TV.

Kompletní obsah Levelu 166 se dvěma DVD 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama