Stav donate programu za květen 2017
i Zdroj: Hrej.cz
Článek Stav donate programu za květen 2017

Stav donate programu za květen 2017

Redakce Hrej.cz

Redakce Hrej.cz

1. 6. 2017 09:50 26
Reklama

Měsíc pomalu uplynul a mně nyní připadla nadmíru milá povinnost zhodnotit dosavadní výsledky donate programu, který jsme spustili na počátku května. Nebudu dlouho chodit kolem horké kaše a rovnou vám prozradím, že celková suma, kterou jste nám za uplynulý měsíc věnovali, činí 20 920 korun a 84 haléřů. Rád se v tomto případě budu opakovat, když napíšu, jak nesmírně příjemně nás vaše reakce potěšily a jakou radost jsme měli z nadšení, které jste pro donate program projevili. Na výše zmíněné částce se podílelo 137 dárců. Jejich seznam naleznete níže a vám všem, kteří jste nám poslali příspěvek v jakékoli výši, patří náš velký dík.

Dali jste nám totiž jednak najevo, že vám náš web není lhostejný, zároveň jste se ale přímo zasadili o to, aby se Hrej.cz mohlo do budoucnosti dívat s elánem. Jak jsem v úvodním článku z 2. května slíbil, budete mít vždy přehled o tom, jak s penězi nakládáme. O ovoci, které donate nese, jste se mohli přesvědčit už v průběhu měsíce. Určitě jste si všimli, že jsme opět začali vydávat velký článek každý den. Již v minulosti jsme opakovaně hovořili o tom, že nám nucené odkládání připravených článků dělá vrásky a samozřejmě pro vás chceme recenze a ostatní texty vydávat co možná nejaktuálněji. Můžete si být jisti, že jen máloco mi v uplynulých týdnech udělalo větší radost než příjemná nutnost popohánět autory, protože zásoba textů na další dny se povážlivě tenčí. Taktéž máme nyní mnohem větší manévrovací prostor pro spravedlivé ohodnocení našich externistů, což pocítíte zejména v tom, že se na Hrej budou objevovat i témata či rozhovory, jejichž příprava je náročná a je třeba je adekvátně zaplatit.

Vy se již nyní určitě ptáte, co se s aktuálně vybranou částkou stane. Za měsíc květen jsme z ní ukrojili 7500 korun. Všechny tyto peníze byly použity na zaplacení honorářů tak, aby mohly články vycházet každý den. Jednoduchou matematikou je tedy jasné, že aktuální výše účtu s vašimi příspěvky činí 13 420 korun a 84 haléřů. I s těmito penězi již máme samozřejmě plány. Jak jsem předesílal na počátku května a v několika hPodech, blížící se E3 nám před spuštěním donate programu dělala starosti. Chceme vám totiž poskytnout komplexní informační servis, na jaký jste z uplynulých let zvyklí, tedy jednak živě komentované konference, ale také diskuzní studia a v neposlední řadě prakticky nepřetržitý novinkový servis. Mohu vám opět s radostí oznámit, že díky vašim příspěvkům budeme i letos moci tyto plány uskutečnit. Celkovou sumu, kterou si E3 z donate ukousne, vám samozřejmě opět prozradím v příštím článku na začátku července.

A jaké jsou naše plány do budoucna? Kromě E3 se blíží i Gamescom a rádi bychom na něj letos vyslali dva reportéry. Po vlastních zkušenostech z loňského roku totiž plně podporuji staré známé rčení, že ve dvou se to lépe táhne, stihne se více práce a i vlogy z výstavy budou o něco živější, než když jsem k vám já sám promlouval z pohovky v dívčím pokoji. Svými příštími příspěvky se tedy můžete podílet na tom, aby i letošní Gamescom dostal takové pokrytí, jaké si bezesporu tato akce zaslouží. Není to ale vše. Mezi naše další plány kromě obsahu na webu patří také celkové zvelebení našeho vysílacího studia, a to jak po stránce vizuální, tak i té zvukové. Možná jste zaregistrovali, že zvuk v některých podcastech není zrovna na takové úrovni, na jaké bychom jej chtěli mít. Abyste naše průpovídky slyšeli pěkně čistě, rádi bychom pořídili druhý podcaster, který by zachytil i mumlání nesmělých a vzadu se krčících diskutérů.

V minulosti jste také vznášeli řadu dotazů a návrhů na technickou formu přispívání a různé benefity. Samozřejmě jsme o nich v průběhu měsíce přemýšleli a vznášeli je jako podněty našemu vydavateli. Zjistili jsme ale několik faktů, o něž se s vámi nyní podělím. Často jste psali například o službě Patreon, která by pro náš účel skutečně dávala velký smysl. Bohužel ale nese také řadu úskalí. Nebudu vás zatěžovat přílišnými detaily, v praxi jde především o to, že různými poplatky a daněmi bychom přišli o velice výraznou část vašich příspěvků, kterou, jak věřím, dokážeme mnohem lépe využít pro konkrétní výdaje spojené s tvorbou obsahu. Aktuální varianty, kdy nám můžete přispívat buď přes e-shop Xzone.cz nebo přes bankovní účet, nám umožňují získat kompletně celou částku, protože z daru nemusíme odvádět vůbec nic. S tím úzce souvisí i konkrétní výhody pro donátory. Po zralé úvaze a řadě vašich vlastních připomínek jsme se rozhodli, že nebudeme zavádět žádnou oddělenou či prémiovou sekci. Nechceme rozdrobovat komunitu ani zavdávat příčinu ke sporům v diskuzích ve stylu „ty neplatíš, tak nemáš co mluvit“. Jakkoli jsme totiž všem přispěvatelům za jejich dar vděční, vážíme si všech čtenářů bez rozdílu. Často se mluvilo o tom, že prémiová sekce by mohla obsahovat třeba jedno video týdně navíc. Mám pro vás lepší návrh – video posílíme tak jako tak. Pro všechny. Možná jste si už všimli prvních vlaštovek, například hned dvojího vysílání v pondělí.

Donate nám můžete poslat přes následující odkaz. V případě, že si přejete zveřejnění svého jména či přezdívky a zaslané částky, uveďte je prosím do poznámky u nákupu. Pokud chcete zůstat anonymní, nemusíte vyplňovat nic. Další variantou je zaslání příspěvku převodem na účet. Číslo účtu je 278964699/0300, není třeba se nikde registrovat. Pro zahraniční platby můžete použít IBAN CZ71 0300 0000 0002 7896 4699, SWIFT je CEKOCZPP. Účet je veden u ČSOB, příjemcem je Hrej.cz s.r.o. Vzkaz pro redakci můžete uvést do poznámky k platbě. Přispět nám můžete taktéž přes přiložený QR kód, výše příspěvku je stanovena na 100 korun.

                                          

Stav donate programu za květen 2017
i Zdroj: Hrej.cz

Článek se mi pomalu protahuje a já mám obavu, zda jsem na něco nezapomněl. Pokud ano, věřím, že mi to připomenete níže v diskuzi a já vám následně budu moci odpovědět v pátečním hPodu. Doufám ale, že jsem postihl ty nejdůležitější aspekty. Níže naleznete seznam přispěvatelů spolu s výší darované částky. Dovolím si ještě malou poznámku – do seznamu uvádím jen ty z vás, kteří do poznámky u příspěvku uvedli svou přezdívku nebo konkrétní souhlas se zveřejněním jména. Pokud by se někdo z vás v seznamu nenašel a chtěl by to změnit, určitě mi může poslat mail, vyřešíme to a jméno doplníme.

Jménem redakce Hrej.cz všem 137 květnovým dárcům upřímně děkuji. Jsem rád, že období obav je do značné míry za námi a náš/váš oblíbený web opět začíná rozkvétat. A že máme na bagery.

 

DÁDA007 – 100 Kč

Masarkavtrenyrkach – 200 Kč

Synactix - 100 Kč

Red-icius – 1000 Kč

Chrisjurco – 80 Kč

TheUndeadEndCZ – 200 Kč

JCDenton – 300 Kč

HollyShit – 100 Kč

Kubaxx – 200 Kč

Valvetro – 500 Kč

Salvator2.0 – 60 Kč

JD775 – 200 Kč

Kubichek – 260 Kč

Patrik Dítě – 20 Kč

719159 – 100 Kč

Rychlej Ben – 300 Kč

Hencen – 100 Kč

kludas – 100Kč

Applepáj – 300 Kč

DzeryCZ – 100 Kč

Sneaky Bitch – 200 Kč

Patrik L. – 100 Kč

TOMTHUMA – 100 Kč

seva11 – 200 Kč

Mate – 400 Kč

Shani – 200 Kč

Byzy02 – 1000 Kč

Gemik – 180 Kč

ACEMSNSCZ – 200 Kč

JMBounce – 100 Kč

Smaug – 200 Kč

Hagar – 200 Kč

Markus77 - 400 Kč

Kredencz – 1000 Kč

Index – 500 Kč

Sněhurva - 100 Kč

SeagullCZ – 600 Kč

Zdeněk Miškovský – 100 Kč

JAN KADLA KAREL – 1220,84 Kč

georgecz – 100 Kč

JOSEF SVEJK – 200 Kč

obijan22 – 1000 Kč

KARAMBASTOP – 100 Kč

Mischmo – 100 Kč

luky1987 – 100 Kč

Tom609 – 20 Kč

BREED ER JOE – 100 Kč

Kamil S – 100 Kč

Frostwolf – 100 Kč

NEKDYSEMOZNALOGNU – 100 Kč

Mat – 500 Kč

PreXident – 70 Kč

Tomáš Vacek – 300 Kč

TOMMY.35 – 300 Kč

cukee – 200 Kč

Jirka – 500 Kč

vaLin – 100 Kč

Trix – 100 Kč

noxus – 160 Kč

 

 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama