Killzone: Shadow Fall Článek SPECIÁL: PlayStation 4 v redakci!

SPECIÁL: PlayStation 4 v redakci!

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

3. 12. 2013 23:00 18
Reklama

Nová generace hraní konečně zavítala i do naší redakce - v úterý večer jsme od české pobočky Sony obdrželi konzoli PlayStation 4 s pěticí her: Killzone: Shadow Fall, Knack, Call of Duty: Ghosts, Assassin's Creed IV: Black Flag a LEGO Marvel Super Heroes. Pokud si spojíte jedna a jedna, tedy náš přístup k hernímu zpravodajství a vaší oblibu ve sledování redakčních videí, určitě už chápete, že tenhle svátek nebudeme slavit sami. Minimálně do konce týdne se budeme věnovat všemu, co nám konzole i hry nabízí, takže vám nic neunikne a budete na oficiální zahájení prodeje v pátek 13. prosince řádně připraveni. Abyste se ve všem zorientovali a nepřéhldnuli ani jedinou věc, nabízíme vám tento rozcestník, který bude sloužit jako most mezi veškerým redakčním obsahem, vztahujícím se k PlayStation 4.

DEN 4.: UŽ JE TO TADY!

Nechtěli jsme nechat nic náhodě, a proto jsme si řekli, že si na posouzení kvalit konzole necháme několik dnů a nebudeme s verdiktem spěchat. Přeci jen se bude jedna o text, který si pravděpodobně mnozí z vás přečtou i za pár let a chtěli bychom, aby dobře vypovídal o hardware i funkcích konzole a mohli jste se díky němu řídit při rozhodování, zda si pro tu zkosenou krabici dojít, či nikoliv.

Jak už jsme předeslali včera, recenzi konzole rozdělíme na dvě části, jednak abyste se měli proč vrátit na naše stránky a jednak proto, aby bylo možné myšlenkově rozdělit hardwarovou a softwarovou stránku věci. Věřte, s konzolí jsme zkoušeli psí kusy a zjistili jsme třeba, že je strategické mít herní doupě nedaleko WC, abyste mohli hrát pomocí Remote Play na PS Vita i v případě, ozve-li se volání přírody. Potěšila nás rovněž možnost stand-by ražimu, nepotěšil nás ultra tlustý kabel od kamery PS EYE, líbí se nám rychlost instalace a pro změnu se skrz prsty díváme na to, že PS4 má ve slovníku pro výběr národnosti "Czechoslovakia"... Zkrátka, je toho opravdu hodně a už v průběhu dnešního odpoledne si povíme víc.

V souvislosti s PS4 pak ještě upozorňujeme na půlnoční přenos z předávání cen VGX - show bude plná nových oznámení, kterár by se mohla vztahovat i k inkriminované konzoli, nasajte proto základní informace z VGX pozvánky, až se dopledne objeví mezi vypíchnutými články v poutacím prostoru Hrej.cz

DEN 3.: NÁDECH PŘED RECENZEMI

Třetí den tanečků kolem redakční PS3 je tím nejklidnějším, protože jsme odstreamovali většinu her, které v redakci máme (nová várka od EA přichystána na příští týden) a dali jsme prostor Zdeňkovi, aby se s konzolí pomazlil (rozumějte - otestoval zbytek jejich funkci), než si ji pro sebe uloupí Jirka Bigas, aby mohl dotáhnout recenzi Killzone: Shadow Fall. Pozitivní dopad to ale určitě má - recenze samotné konzole, kterou rozdělíme vedví, je za rohem a první část můžete očekávat už v sobotu večer. Za zmínku určitě stojí i večerní stream Gran Turisma 6, který se sice vůbec nijak netýká PS4, ale během jeho hraní jsme konečně pořádně pocítili ten obrovský rozdíl mezi výslednou grafickou kvalitou her na staré a nové generaci. Ostrost obrazu PS4 je zkrátka k nezaplacení a jde o hodně pádný argument, proč se k rozmazaným a místy až nepěkně roztřepeným hrám spíše nevracet. Nejde však o jediný argument, takže si počkejte na recenzi, v níž padnou verdikty nejprve nad hardwarem konzole i ovladače, případně zpracování menu a posléze i na hodnocení jednotlivých funkcí, použitelnosti, rychlosti instalace a podobně.

DEN 2.: PRVNÍ TEXTY A DALŠÍ HRY

Radio Jerevan včera v noci hlásilo, že na Floře žádná bomba nebyla, to jen jeden redaktor herního webu s redakcí v inkriminované části Prahy prohlásil: "Je fakt bomba, že ji tu máme." Měl na mysli herní konzoli PS4...

Dost legrácek, včerejší den byl ovlivněn tím, že jsme museli opustit naší kancelář, proto jsme nestihli všechno podle plánu, což se projevilo i na technické přípravě pro večerní streamy. Omlouváme se, hraní Call of Duty: Ghosts a Killzone: Shadow Fall propadlo sítem internetu a záznam z těchto vysílání již nebudeme moci připravit. Nemusíte ale smutnit - uděláme všechno pro to, aby už dnešní vysílání proběhlo bez problémů a měli z něj něco i ti, kdo nás nestihnou sledovat živě. Zmiňované hry jsme navíc rozhodně nehráli naposled, takže prostor pro další pohled tu určitě bude.

Streamovací platformu uvnitř PS4 navíc v průběhu dnešního dne zhodnotíme v samostatném článku, abyste věděli, na co se připravit a čemu se případně vyvarovat, až si ponesete PS4 příští pátek z obchodu domů. Vedle tohoto tématu pak určitě mrkněte na již vydaný komentář od Jirky Bigase, který se zamýšlí nad situací panující kolem next-gen konzolí a naznačuje, že by byl mnohem raději utratil za konzoli víc peněz, jen kdyby mu vydržela alespoň tak dlouho jako předchozí generace.

Pro další updaty, případné změny programu a extra obsah sledujte pravidelně náš web, případně sociální sítě, kde vám nemůže proklouznout ani myška!

DEN 1.: NEJDŘÍV DOJMY...

Jako první ke slovu přijdou ve středu dopoledne dojmy ze samotné konzole (video nahoře). Po krátké debatě jsme se rozhodli, že nebudeme točit klasický unboxing - ten už jste beztak určitě mnohokrát viděli - ale detailně se podíváme na tělo černočerné konzole, stejně jako na ovladač a veškeré příslušenství, které od 13. prosinci naleznete v krabici s konzolí i vy. K dispozici máme také kamerku Eye, takže se budeme zabývat přesností a případnou využitelností této nepovinné periferie.

V průběhu středy samozřejmě dojde i na první hry, které jsme už začali v tuto chvíli recenzovat, a to od těch nejdůležitějších - Killzone: Shadow Fall a Knack - s tím, že rozhodně neopomeneme zhodnotit i multiplatformové tituly. Jirka Bigas se v samostatném článku zaměří na Assassin's Creed, který recenzoval na PS3 a bude tedy zkoumat rozdíly mezi jednotlivými verzemi. Call of Duty: Ghosts si vezme do parády Zdeněk a také on bude zjišťovat, jestli hra zaznamená nějaký výrazny posun především v porovnání s PC verzí. Poslední hru - LEGO Marvel Super Heroes - pak zrecenzujeme během víkendu a stane se tak první multiplatformou, nad kterou vyřkneme ortel výhradně po dojmech z next-genu. Zapomenout samozřejmě nesmíme ani na další, nezávislé tituly, které jsou v nabídce PlayStation Store, k nim se dostaneme později.

...POTOM HRY

Psát o hrách je fajn, mnohdy si na vás vymýšlíme různé kulišárny, jako naposled Tomáš Krajča se svojí recenzi The Stanely Parable. Hodina hraní ale často řekne víc než sebeobsáhléjší text a vzhledem k tomu, že PS4 umožňuje streamování her na Twitch, budeme chtít vyzkoušet tuto funkcionalitu v praxi! Usedneme proto na gauč a přivítáme vás přímo z prostředí PS4 jako jedni z prvních v České republice. Samozřejmě budeme nachystaní na vaše dotazy a budeme se vám snažit názorně předvést věci, na které přijde řeč.

První stream proběhne už ve středu a další budou následovat až do konce týdne. Nad rámec plánovaného programu HrejTV proto přidáváme následující vysílání:

ST:14:00 | Knack - ZRUŠENO, PŘESUN NA ČTVRTEK 14:00
ST: 17:00 | Call of Duty: Ghosts
ST: 18:45 | Killzone: Shadow Fall
ČT:14:00 | KNACK
ČT:18:45 | Assassin's Creed IV: Black Flag
PÁ:14:00 | Resogun
PÁ:16:00 | LEGO Marvel Super Heroes

Pro všechny případy se mrkněte na následující návod, jak si importovat kalendář našeho vysílání do Googlu, Outlooku nebo iCalu, abyste si mohli vše pěkně naplánovat a byli ihned informování o případných změnách, k nimž může i nemusí dojít. Technika je občas zrádná, ale pevně věříme, že společně se k tomu next-genu prokoušeme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama