Sledujte veletrh E3 na Hrej.cz
i Zdroj: Hrej.cz
Článek Sledujte veletrh E3 na Hrej.cz

Sledujte veletrh E3 na Hrej.cz

Jiří Bigas

Jiří Bigas

9. 6. 2016 11:00 21
Reklama

Jako každý rok touto dobou můžete být s námi u jedné z nejdůležitějších herních akcí celého roku. Abyste věděli, co můžete čekat, rozhodli jsme se vás alespoň ve stručnosti seznámit s našimi plány.

V první řadě je třeba počítat s tím, že web je živý organismus a situace na bojišti se proměňuje každým okamžikem, takže v tuto chvíli nechceme dávat některé závazné sliby, kterým bychom později nedokázali dostát. Nebylo by to vůči vám fér a nechceme nikoho zklamat nějakou neuváženou megalomanskou vizí. Řadu věcí tak budeme měnit za pochodu podle potřeby a přizpůsobovat aktuálním možnostem a vývoji v Los Angeles.

V zásadě ale platí, že bychom chtěli nabídnout obdobný servis v podobném rozsahu jako loni. Tento model podle všeho vyhovoval nám i vám a i když se složení naší dvoučlenné výpravy do USA i pražského týmu změnilo, shodli jsme se v redakci, že naší ambicí je zopakovat to, co loni fungovalo, namísto snahy o inovace za každou cenu s nejistým výsledkem.

Tak jako v minulém roce se můžete těšit na blogy, vlogy, dojmy z her i samotného výstaviště a kluci by rádi natočili přímo v Los Angeles i podcast.

Páteří našeho zpravodajství budou klasické novinky, tedy aktuální stručné zprávy. Ty budou vznikat v Praze. Vojta s Jardou budou na dálku převzatý obsah doplňovat vlastními dojmy a původními materiály. Tak jako v minulém roce se můžete těšit na blogy, vlogy, dojmy z her i samotného výstaviště a kluci by rádi natočili přímo v Los Angeles i podcast.

V redakci budeme trůnit já a Pavel a koordinovat celý ten chaos, zatímco další autoři se k nám přidají na dálku i přímo v našem kutlochu, aby nás zastoupili při práci na novinkách, když budeme vysílat. A tím se dostáváme k asi nejočekávanější a zároveň nejnáročnější části celé E3, kterou představují tiskovky velkých firem. Tentokrát je jejich rozvrh skutečně našlapaný a dalo by se říci, že se startuje už v těchto dnech streamy ke hrám jako Destiny nebo Watch Dogs 2.

My se však tradičně zaměříme na ty největší a případně přidáme některé menší, pokud nám to další povinnosti dovolí. V Praze se totiž budou zpracovávat i videa od kluků, vydávat jejich články a rádi bychom nabídli formou živého vysílání i souhrn toho nejdůležitějšího v daných dnech. Jak jsou u nás čtenáři zvyklí, tiskové konference budeme komentovat v češtině a zprostředkovávat především pro ty, kteří si na akci v původním znění netroufnou. Přesto nechceme tiskovky jen otrocky tlumočit, ale spíše je komentovat, stručně překládat a doplňovat o vlastní postřehy.

Sledujte veletrh E3 na Hrej.cz
i Zdroj: Hrej.cz

Nepochybně se najdou mnozí, kteří dají přednost originálu, ale vyhovět nemůžeme všem, a tak volíme kompromis. O tento typ vysílání byl vždy v minulosti velký zájem a my chceme poptávce vyhovět. I když to přirozeně představuje obrovský objem práce, který americká nebo britská média vůbec řešit nemusí a stačí jim spolehnout se na oficiální stream. Bohužel vám nyní nedokážeme říct, zda se k nám při komentování tiskovek někdo připojí, nebo to zůstane na nás s Pavlem. Ale rozhodně pracujeme na tom, aby do redakce zavítali i nějací oblíbení hosté.

Tak jsme došli až k harmonogramu vysílání a faktu, že jej budeme ladit za chodu. Nepřijdete, jak věříme, o tiskovky těch hlavních hráčů, jako jsou EA, Bethesda, Microsoft, Ubisoft, Sony a Nintendo. Uvažujeme i o PC Gaming Show a několika menších tiskovkách, ale vše bude záležet na tom, do jaké míry budeme současně schopní pokrývat textové zpravodajství a klasické novinky, protože během sezení za mikrofonem budeme od této práce přirozeně odstaveni a web tím nesmí zbytečně trpět.

O vysílání jednotlivých akcí s českým komentářem vás budeme průběžně informovat v kalendáři i prostřednictvím sociálních sítí, což platí také pro další možná videa z Prahy.

Nemohu vám proto v tuto chvíli slíbit, že odvysíláme třeba právě PC Gaming Show ani to, které konference budeme komentovat živě a které ze záznamu. To bude záviset i na naší únavě a aktuální poptávce. Určitě ale nepřijdete o živý přenos EA (v neděli od 22 hodin), Microsoft (pondělí od 18.30) a Ubisoft (v pondělí ve 22 hodin). Naopak u Bethesdy, která má tiskovku v pondělí ve 4 ráno a Sony, která ji pořádá v úterý ve 3 ráno, je možné, že zvolíme záznam v dopoledních hodinách. Ale s jistotu vám to v tuto chvíli neřeknu. Určitě byste o tyto jmenované konference neměli přijít, ne každá ale musí být na Hrej.cz živě v češtině.

Abyste věděli, jaké akce nás na E3 čekají a které se mohou ve vysílání objevit, připravili jsme pro vás malý rozvrh tiskových konferencí. Termíny všech tiskovek uvádíme ve středoevropském času. O vysílání jednotlivých akcí s českým komentářem vás budeme průběžně informovat v kalendáři i prostřednictvím sociálních sítí, což platí také pro další možná videa z Prahy. Jako obvykle budou přenosy z tiskovek startovat o 15 minut dřív vstupem z naší redakce.

Program konferencí

Neděle: Electronic Arts - 22.00 (živě)
Pondělí: Bethesda - 04.00 (živě, nebo ze záznamu)
Pondělí: Microsoft - 18.30 (živě)
Pondělí: PC Gaming Show - 20.30 (možná)
Pondělí: Ubisoft - 22.00 (živě)
Úterý: Sony - 03.00 (živě, nebo ze záznamu)
Úterý: Nintendo - 18.00 (živě)

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama