Shrnutí akce Inside Xbox X018
i Zdroj: Hrej.cz
Článek Shrnutí akce Inside Xbox X018

Shrnutí akce Inside Xbox X018

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

11. 11. 2018 00:45 3
Reklama

Konzolím z řady Xbox One je často vyčítán nepřesvědčivý počet exkluzivit, který se obsáhlostí nedovede vyrovnat současným konzolím od Sony ani Nintenda. S akcí X018, na kterou nás Microsoft již delší dobu lákal, jsme ale očekávali spoustu změn. Vyplatilo se, strávit sobotní noc s Philem Spencerem a jeho bandou?

PUBG V GAME PASSU!

Celý stream začal ve velkém stylu, a to trailerem, ukazujícím všechny nové přírůstky do velmi populárního programu Xbox Game Pass. V souvislosti s ním je kromě her, o kterých si samozřejmě také povíme, nutné zmínit i fakt, že až do 3. ledna je pro všechny nové předplatitele k dispozici zvýhodněné jednoměsíční předplatné za pouhých 20 korun.

Jedním z největších lákadel Game Passu se Microsoft vytasil hned na začátku – bude jím battle royale kometa Playerunknown’s Battlegrounds, která se v nabídce objeví již toto pondělí, 12. listopadu.

Následovalo menší překvapení v podobě Void Bastards, na kterém pracuje hned několik odpadlíků ze studia Irrational Games, stojícím mj. za populárním Bioshockem. Jedná se o krásně stylizovanou, strategickou FPS akci, které se dočkáme někdy v průběhu příštího roku. Uživatele Game Passu pak rozhodně potěší, že do programu bude hra uvedena bezprostředně po vydání.

JSEM NA KONI…

Následující blok patřil populárnímu herci, kterého známe mj. ze sitcomu Brooklyn 99, případně z duchaplných reklam na deodoranty. Terry Crews předvedl Crackdown 3, pozapomenutou akci, která nakonec po mnoha odkladech vyjde 15. února. Hlavní důraz byl při prezentaci kladen na nové multiplayerové mapy Blackout Zone a Nova Station, se kterými souvisí novinka v podobě módu Wrecking Zone. Tvůrci se navíc pochlubili působivou kompletní destrukcí prostředí, která spoléhá na dodatečný výkon z cloudu.

Ty, kteří doposud se sérií nepřišli do styku, navíc jistě potěší, že první díl Crackdownu je momentálně k dispozici zcela zdarma, a to i bez Game Passu.

Po krátké a pro našince nepříliš zajímavé vsuvce s kresleným arkádovým „basketem“ NBA 2K Playgrounds 2, a grafických orgiích z výbušného traileru Battlefield V, který na One X poběží ve 4K, se slova ujmul samotný Phil Spencer, který pochválil notně rozvášněné mexické fanoušky. Výstup šéfa herní divize Microsoftu vedl k odhalení Hellblade: Senua’s Sacrifice jako dalšího titulu, obohacujícího Game Pass, a to konkrétně 17. prosince.

Final Fantasy XIII, Final Fantasy XIII-2 a Lighting Returns: Final Fantasy XIII, se v rámci zpětné kompatibility objeví na Xbox One, a to včetně vylepšení pro One X.

Milovníky medvídka Pú jistě potěšil trailer a poměrně dlouhé povídání ke Kingdom Hearts 3, za které byl zodpovědný Šinži Hašimoto, pracující i na sérii Final Fantasy. A právě druhého jmenovaného se týkalo další zajímavé oznámení – Final Fantasy XIII, Final Fantasy XIII-2 a Lighting Returns: Final Fantasy XIII, se v rámci zpětné kompatibility objeví na Xbox One, a to včetně vylepšení pro One X. Dojde k tomu již v úterý, 13. listopadu.

NĚCO PRO CITLIVÉ DUŠE, ZLODĚJE A PIRÁTY…

Následovala rychlá palba dalších nových titulů v programu Game Pass – 20. prosince se dočkáme kouzelné plošinovky Ori and the Blind Forest, a hned po vydání v příštím roce bude stejný osud následovat i druhý díl, Ori and the Will of the Wisps. Již dnes nabídku doplní i Thief of Thieves, poměrně povedený a zajímavě stylizovaný stealth titul, založený na komiksech od Roberta Kirkmana, umělce zodpovědného mj. za všem známou sérii The Walking Dead.

I Sea of Thieves čekají novinky, konkrétně se jedná o zbrusu nový PvP mód Arena, vycházející na začátku příštího roku. Fanoušky Naruta, Dragon Ball a Yu-Gi-Oh! určitě potěšil krátký blok, věnující se nové anime mlátičce Jump Force, vycházející v únoru.

Po obligátním připomenutí faktu, že Xbox One X je stále nejvýkonnější konzolí na trhu, přišla řada na bezplatný nový obsah do State of Decay 2. Přijde ve formě updatu, a to 16. listopadu. Just Cause 4 následně ukázalo tornáda, bojový vlak a klasicky zběsilou akci, jen aby se rychlé tempo zpomalilo představením hnutí Give With Xbox. Za každou hashtagem opatřenou fotku, zachycující, co pro vás znamená společné hraní, Microsoft charitám rozdá Xbox hardware a služby, a to až do celkové hodnoty jednoho milionu dolarů.

Srdíčkový moment vystřídaly další hry, nově se objevující v Game Passu – originální indie strategie Kingdom Two Crowns, vycházející v půli prosince, kompetitivní a futuristická 3v3 FPS Aftercharge, které se dočkáme v lednu, a konečně ujetá „závodní“ blbinka Supermarket Shriek, kterou pravděpodobně lépe, než jakýkoliv popis, představí krátké video.

Nadcházející blok se podrobně jmenoval vývoji očekávaného Devil May Cry 5, a překvapivě i Minecraftu. Toho se týkalo asi nejdůležitější oznámení celé konference, s novým updatem do něj totiž vstoupí pandy a kočky – a video, doprovázející toto oznámení, opravdu stálo za to. No dobrá, možná nejde o tu úplně nejdůležitější část večera, ale… Kočky a pandy, no tak!

Zpět ale k serióznějším tématům – řekl někdo Game Pass? Dalšími přírůstky budou Mutant Year Zero, Pathologic 2, Secret Neighbor a The Good Life. To máme prosincovou postapokalyptickou tahovku, mysteriózní open-worldový survival, prapodivnou multiplayerovku a… Inu, The Good Life je tak těžké popsat, že v tom nemá jasno ani samotný Microsoft. Ačkoliv úvodní obrázek, použitý v konferenci, odkazuje na stejnojmenný rybářský tycoon, v tomto případě se jedná o svéhlavé RPG, v němž se obyvatelé v noci mění na psy a kočky. I přes toto nedorozumění je však poselství jasné – všech čtyř kousků se dočkáme hned po vydání, které ale v případě většiny těchto titulů zatím není upřesněno.

KLÁVESNICE A MYŠ?! CO BUDE DÁL?!

I další minuty se nesly v duchu novinek – poslední hra s Larou Croft v hlavní roli, Shadow of the Tomb Raider, totiž dostává nový obsah v podobě módu Time Attack, a také několika dalších drobných vylepšení. Vylepšením většího rázu by se však měla stát podpora myši a klávesnice, kterou mohou vývojáři od této chvíle dle svého uvážení implementovat do všech titulů na Xboxu. V první vlně se podpory dočká následujících 14 titulů:

Bomber Crew

Warface

Children of Morta

Minion Master

DayZ

Warframe

Strange Brigade

Deep Rock Galactic

Warhammer: Vermintide 2

Moonlighter

Wargroove

Vigor

War Thunder

X-Morph Defense

Fortnite

K hraní by mohl pomoct i nový bezdrátový set mechanické klávesnice a myši od Razeru, designovaný speciálně pro Xbox.

Všechny tyto zprávy však zůstaly poněkud v pozadí za posledními dvěma zlatými hřeby.

Výborně vypadající Metro: Exodus se dočká luxusní sběratelky Spartan Collector’s Edition, zajímavě vypadající indie tituly, představené na E3, jsou stále v aktivním vývoji a daří se jim dobře, a 6. prosince na The Game Awards se dočkáme několika nových zajímavých oznámení. Všechny tyto zprávy však zůstaly poněkud v pozadí za posledními dvěma zlatými hřeby.

Prvním z nich je expanze pro Forzu Horizon 4, plná krásných serpentin, hor, nových efektů počasí a samozřejmě závodů. Jmenuje se Fortune Island, a kromě ní se ve hře brzy dočkáme i pěti nových vozidel od všem známého gymkhanového přeborníka, Kena Blocka.

OBSIDIAN A INXILE VE SPÁRECH MICROSOFTU

Tím druhým, a ještě mnohem signifikantnějším, je bezpochyby oznámení akvizice hned dvou nových studií. Ačkoliv dřívější šeptanda mnohé napověděla, až teď to máme potvrzeno černé na bílém. Microsoft vzal pod svá křídla hned dvě velká studia – Obsidian Entertainment, tvůrce Fallout: New Vegas, South Park: The Stick of Thruth či Pillars of Eternity, a Inxile Entertainment, zodpovědné za Wasteland 2, Torment: Tides of Numenera či Bard’s Tale IV.

A abychom nezapomněli, ještě pro vás na konec máme poslední várku nových Game Pass titulů. Šílenou akci v podobě Agents of Mayhem doplní motokrosová MXGP 3 a starší indie hříčka Thomas Was Alone, přičemž všech tří her se dočkáme ještě v průběhu listopadu. A pro velký úspěch si všech šestnáct nových přírůstků ještě jednou přehledně zopakujeme:

PlayerUnknown’s Battlegrounds

Ori and the Blind Forest

Ori and the Will of the Wisps

Hellblade: Senua’s Sacrifice

The Good Life

Secret Neighbor

Thomas Was Alone

Pathologic 2

Thief of Thieves

Void Bastards

MXGP 3

Supermarket Shriek

Mutant Year Zero

Kingdom Two Crowns

Agents of Mayhem

Aftercharge

Celý záznam akce Inside Xbox X018 si můžete prohlédnout níže, a my jsme již teď zvědaví na vaše bezprostřední reakce. Jak se vám konference líbila? Dovedou oznámené novinky Xbox One ke světlým zítřkům, nebo vás akce svým pojetím či obsahem zklamala? Dejte nám vědět v komentářích pod článkem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama