Článek Sennheiser GSP 670

Sennheiser GSP 670

Pavel Makal

Pavel Makal

20. 11. 2019 12:10 1
Reklama

Společnost Sennheiser se produkci zvukového příslušenství věnuje od roku 1945 a za ty bezmála tři čtvrtiny století v tomto odvětví načerpala nejen široké zkušenosti, ale také zcela zásadní věhlas a postavení na trhu. Výrobky Sennheiser zpravidla zastupují luxusní segment a svého uživatele těší nekompromisní kvalitou, za níž je ovšem zapotřebí zaplatit nemalou cenu. Přesně to je i případem herního headsetu s označním GSP 670. Představuje špičku toho, co si ke hraní (ale i k poslechu hudby či sledování filmů) můžete pořídit domů, doporučit jej ale můžeme jen těm, kteří nemají hluboko do kapsy.

V JEDNODUCHOSTI JE KRÁSA

Senheisser se zákazníka nesnaží ohromit sofistikovaným balením, jako je tomu často u konkurence, stejně tak nesází na kdovíjak vyšperkovaný design samotného zařízení. A i když by GSP 670 jen stěží vyhrálo soutěž krásy (v tomhle ohledu u mě pořád vede ROG Strix Fusion 700 od Asusu), ta pravá magie začíná v okamžiku, kdy si headset nasadíte na hlavu. Tedy tehdy, kdy se to opravdu počítá.

Headset je na první pohled robustní a kvalitně zpracovaný, v uživateli tedy nebudí obavy z poškození i v případě, že se s ní, rozhodnete cestovat. Váží necelých 400 gramů, přesto jsem i při delších herních seancích nepociťoval nutnost dát si chvíli od užívání pauzu, což kromě velmi dobře padnoucímu tvaru a ergonomii přičítám také povrchu samotných driverů, které dobře dýchají a nepotí se v nich uši. Vrchní část sluchátek je kvalitně polstrovaná a i v případě, že jsem se sluchátky při poslechu chodil po bytě a zkoušel různé divočejší pohyby (které vám tento článek bohužel nezprostředkuje), headset pevně držel na hlavě.

ZVUK NA PRVNÍM MÍSTĚ

Mikrofon headsetu má příjemnou funkci automatického ztlumení v případě, že jej přesunete do vertikální polohy. Levé sluchátko pak ukrývá ovladač pro míchání zvuků ze hry a voice chatu.  Model GSP 670 nabízí připojení přes bezdrátovou síť skrz přiložený usb dongle pro PC a PlayStation 4, případně můžete využít Bluetooth konektivitu a připojit sluchátka k celé škále jiných zařízení.

TECHNICKÉ SPECIFIKACE

Možnosti připojení - USB 2.0, wireless nebo Bluetooth 5

Frekvenční odezva - 10 - 23000 Hz

Výdrž baterie - 16 - 20 hodin

Mikrofon - dvousměrový ECM

Frekvenční odezva mikrofonu - 10 - 7300 Hz

Citlivost - -47 dBV/PA

No a teď už k tomu nejpodstatnějšímu, tedy ke zvukové kvalitě, kterou headset nabízí. V tomto ohledu už nezbývá než se radovat a aplaudovat, protože Sennheiser se vyhnul jakýmkoli kompromisům a výsledkem je perfektně vyvážený zvuk, který se hodí nejen pro hraní her, ale i pro poslech hudby či sledování filmů. Headset nabízí virtuální 7.1 zvuk při využití aplikace Sennheiser Gaming Suite. Program je velmi intuitivní a jednoduchý na ovládání, na druhou stranu musím říct, že jsem byl naprosto spokojený se základním nastavením sluchátek a vlastně jsem vůbec nepocítil potřebu cokoli na nastavení měnit. Na rozdíl od celé řady jiných herních headsetů, které jsem v minulosti testoval, má model GSP 670 velmi citlivě nastavenou a nepřehnanou úroveň basů.

Model GSP 670 mi poskytl jednoznačně nejlepší požitek ze zvuku ze všech sluchátek, které jsem dosud testoval, a to opravdu o onen příslovečný parník. Bohužel je také zdaleka tím nejdražším headsetem, který prošel pod rukama, při cenovce kolem 9 tisíc korun jej lze doporučit opravdu jen movitějším zájemcům. Za své peníze ale dostanete nekompromisní zařízení jak po stránce dílenského zpracování, tak, a to především, po stránce zvukové kvality.

Sluchátka k recenzi zapůjčila společnost Sennheiser

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama