rychle-dojmy-z-e3-2008-1
Resistance 2 Článek Rychlé dojmy z E3 2008 #1

Rychlé dojmy z E3 2008 #1

Luke

Luke

15. 7. 2008 22:22
Reklama

Resistance 2 (PS3)

Všechny hry představené na tiskové konferenci Sony dokazovaly, že konzole má po stránce grafické, zvukové a výpočetní co nabídnout. Skvěle působící tituly můžeme klidně začít jmenovat: Infamous, MAG, Resistance 2... Poslední jmenovanou si celý sál zamiloval po shlédnutí souboje s velkým mutantem – a kdo ne, ten změknul při následné řeči Teda Pricea, šéfa studia Insomniac. Price výrazně a bez emocí popsal, co nás ve hře čeká a nemine a proč vypadá tak dobře. Po námluvách v Resistance: Fall of Man už vývojáři ví, jak s PlayStation 3 pracovat, a Resistance 2 je pro ně svým způsobem perfektní svatební cestou. V první řadě jde o dojem z prostoru. Nehrajeme na prostorově omezené mapě, ale zdá se, že volný pohyb bude v rámci možností výhodným taktickým bonusem pro boj s přesilou nebo těžšími protivníky. Například vás odhodí ze střechy skrz okno jiného domu a celý let budete sledovat bezprostředně. Připravte si kinedryl! Pak se jen oklepete, odběhnete do nižšího patra a zkusíte nepříteli prostřelit kolena. Anebo se jím dáte chytnout a napálíte mu raketu do tlamy vyzdobené vším možným, jen ne křišťálem a sametem.

Resistance 2 popisuje další kapitolu boje lidí s chimérami. Do děje vstupujeme dva roky po událostech prvního dílu – a je to pěkně mrazivé. První úrovně probíhají na Islandu, další pak v amerických městech Chicagu a zřejmě i v San Franciscu, navíc samozřejmě v exteriérech. Kromě parádně vylepšené grafické prezentace se dočkáme tří nových zbraní a dvanácti zbrusu nových nepřátel. Datum vydání je prozatím stanoveno na podzim tohoto roku a jak se zdálo ze záběrů v prezentaci, je hra již kompletní a nic nebrání premiérové dochvilnosti.

--- karta hry na Hrej.cz

Rychlé dojmy z E3 2008 #1
i Zdroj: Hrej.cz
Rychlé dojmy z E3 2008 #1
i Zdroj: Hrej.cz
Rychlé dojmy z E3 2008 #1
i Zdroj: Hrej.cz

You're in the Movies (Xbox 360)

Říká se tomu „játaky efekt.“ Jeden něco vymyslí, druhý to okopíruje a třetí se na tom rychle sveze taky. Podívejte se na rozmach pohybových ovladačů! V našem případě je ale řeč o kameře k Xbox 360, pro kterou je vyvíjena potenciálně zajímavá hra You're in the Movies aneb Hraješ v bijácích. Herní systém v sobě kombinuje to nejlepší z Eye Toy s kolážovou grafikou a záměrně neumětelskou animací, která jako by z oka vypadla slavným internetovým flashovým animacím. O co jde? V sérii miniher se snažíte dosáhnout cíle – tvářit se co nejvíce vyděšeně, rychle se dotýkat zvýrazněných symbolů na obrazovce anebo předstírat běh. Kamera váš výkon ohodnotí, uloží a obsadí vás do předem naskriptovaného filmového pásu. Splníte například deset miniher a následně se vaše výkony objeví v béčkovém hororu o velké zelené ještěrce – když se objeví na scéně, tváříte se vyděšeně, když po vás jde, tak utíkáte, seč vám nohy stačí, a zběsile máváte rukama, když padáte do propasti – to je dotýkání se symbolů. Pravý zážitek přichází teprve ve hře více hráčů, kdy jeden za druhým absolvujete úkoly a všichni se pak objevíte ve výsledném střihu. Technologicky funguje systém tak, jak se dá čekat: kamera nasnímá a uloží dobře nasvícené prázdné prostředí a cokoliv se před ni pak postaví, je automaticky od pozadí odříznuto.

Hra vsází na komunitu a rodinnou zábavu. Výsledný film totiž můžete přeposlat na PC a následně uložit třeba na YouTube anebo se s kamarády můžete předhánět v co nejšílenějším sestřihu. Vývojáři nejen zakázali natáčení prezentace na kameru (a to je dobře, vypadali jsme jak blbci), ale ani nechtěli prozradit více detailů s odůvodněním: „Vše bude v tiskové zprávě.“. Jisté je, že můžete vybírat jednotlivé žánry, podle kterých hra zvolí mezihry. Celkově titul působí více jako příležitostná zábava, než jako vážná záležitost, ale s editovatelným obsahem by se na Xbox Live mohl udržet pěkně dlouho.

--- karta hry na Hrej.cz

Rychlé dojmy z E3 2008 #1
i Zdroj: Hrej.cz
Rychlé dojmy z E3 2008 #1
i Zdroj: Hrej.cz
Rychlé dojmy z E3 2008 #1
i Zdroj: Hrej.cz

Resistance: Retribution (PSP)

Větší důraz na stávající platformy namísto překotného hardwarového rozvoje – i tak si můžeme vykládat vzkaz z tiskové konference Sony, kterou také nazýváme „klidná síla.“ O větší popularitu PS2 a PSP se kromě nových bundlů mají postarat i nové tituly, z nichž vybíráme slibnou Resistance: Retribution na PSP.

Retribution vyjde až na začátku příštího roku a v rukou jí mají vývojáři studia Bend (Syphon Filter). Půjde o klasickou střílečku z pohledu třetí osoby. Do těl chimér budete tentokrát posílat náboje na nejrůznějších evropských bojištích. Podle nepotvrzených zpráv budete jako bývalý voják mstít smrt svého bratra, který skončil v přeměňovací chimérské fabrice a evropská odbojová frakce vás požádá o pomoc ve válce s příšerami. Příběh navazuje na první hru a stejně jako v případě Resistance 2 bude velkou roli hrát měřítko nepřátel – ohromní nepřátelé by neměli být výjimkou. Co se arzenálu týče, potkáte známé zbraně z jedničky a zřejmě i pár novinek, které zatím vývojáři neoznámili. Těšíme se zejména na ovládání, které má být přizpůsobeno možnostem PSP. Hraní bude přístupné i začátečníkům skrz magnetický zaměřováček a automatické skrývání za překážky (tedy ne po stisku tlačítka). Vývojáři slibují hru až osmi hráčů v multiplayeru. Pakliže se Resistance 2 vydaří – a o tom příliš nepochybujeme – půjde jistě PSP verze na dračku.

--- karta hry na Hrej.cz

Rychlé dojmy z E3 2008 #1
i Zdroj: Hrej.cz
Rychlé dojmy z E3 2008 #1
i Zdroj: Hrej.cz
Rychlé dojmy z E3 2008 #1
i Zdroj: Hrej.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama