silene-simulatory-ghuenteruv-rozverny-pruvodce
Článek Šílené simulátory: Ghünterův rozverný průvodce

Šílené simulátory: Ghünterův rozverný průvodce

Erik Omar

Erik Omar

2. 5. 2012 22:18 2
Reklama

Simulátory všeho možného i nemožného jsou oblíbené především na západ od nás v Německu. Netušíme čím to je, ale tenhle germánský národ zkrátka rád sedne k počítači, kde neztrácí čas naháněním draků po pláních Skyrimu, ale využívá každou sekundu k tomu, aby v generickém německém městě vynášel popelnice, jezdil s poštou, těžil kamení, z řídící věže sledoval provoz na letišti nebo fáral uhlí někde hluboko pod ním. Mistrem ve vyvíjení těchto simulátorů je pak společnost (německá, jak jinak) Astragon, jejíchž pět čerstvých titulů si v tomto článku představíme.

Airport Tower Simulator

Dispečer musí být: disciplinovaný, organizovaný, naprosto oddaný své práci a vždycky mít po ruce tužku.

Tím prvním je Airport Tower Simulator. Začíná léto, a tak se zbohatlí obyvatelé západu chystají na dovolenou. Ale co mají dělat chudáci z východu? Takový Ghünter z Drážďan ovšem nemusí bratranci z Dortmundu jeho all inclusive dovolenou v Karibiku jen tiše závidět, může se mu pomstít! Sice jen virtuálně, ale lepší než nic. Stačí totiž zapnout Airport Tower Simulator, v němž se Ghünter ujme role dispečera letištní věže. Letadlo s bohatým bratrancem pak může poslat na špatnou runway a způsobit tak zpoždění.

Poté ale zábava nekončí, jelikož provoz odletem bratrancova letadla neutichá, a tak se mladý Ghünter musí pustit do akčního sledování všech spojů. Tolik napětí zkrátka jinde nenajde. Malá, velká, soukromá, státní letadla přistávají a zase odlétávají a jejich bezpečnost je jen v Ghünterových rukou, navíc má k dispozici dalekohled! Šichtu pak může završit vzrušující prohlídkou skvěle vymodelovaných kokpitů všech vzdušných korábů. Z těch všemožných tlačítek a páček se člověku zatočí hlava, ale i na to je náš německý mladík připraven. Hned vedle akcí překypujícího simulátoru letištní věže má totiž na poličce krabičku s klidnějším titulem, jenž se jmenuje Utility Vehicles Simulator.

Utility Vehicles Simulator

Pošťák musí být: schopen včasné vykládky, nejlépe v tomtéž tisíciletí

Ten nabízí přepravní řemeslo v celé své kráse. Člověku jen stačí vybrat jedno z užitkových vozidel a může vyrazit do víru velkoměsta. Samozřejmě v mezích zákona, jelikož jakékoliv překročení povolené rychlosti hra trestá. Ale v tom je právě jádro pudla! Zábava titulu Utility Vehicles Simulator tkví v jeho důrazu na preciznost a opatrnost. Právě až UV simulátor otevře oči všem zlým jazykům, kteří si stěžují na hrdinné hochy z České pošty - muže, jenž se za všech okolností snaží doručit zásilku včas a neporušenou! Jednou z devíz, kterou bychom také neměli zapomenout zmínit, je přítomnost hydraulické plošiny. Ta hráči pomáhá dostat balíčky ze země do auta!

Ale zpět ke Ghünterovi, který po pár hodinkách poklidného nakládání, převážení a vykládání objemných balíků dostane opět chuť na trochu akce. Sáhne tedy po dalším skvělém simulátoru made in Germany - Ambulance Simulator.

Ambulance Simulator

Záchranář musí být: bezohledný jako tramvaj a drzý jako jízda na fichtlu od hospody

Ambulance Simulator dokáže díky své vypiplané grafice a úžasnému zvuku vyvolat opravdu realistický zážitek z šichty v nemocničním týmu saniťáků. Pro hráče je samozřejmě přichystán bohatý vozový park čítající tři úžasně rychlé a uřvané vehikly. Navíc - stejně jako v prakticky všech dalších simulátorech od Astragonu - je možné vystoupit a zdravotní koráby si prohlídnout pěkně z venčí. K dispozici je pak i pohled ze sedadla řidiče, který jen podtrhává celkovou autenticitu. Nejen Ghüntera těší přítomnost nekonečného módu kariéry, funkčních blinkrů a fungující městské dopravy. Právě ta děla z misí doslova akční labyrint, kdy musí hráč s potem na čele kličkovat mezi trabanty s lehkostí Mercedesu.

Ale ani tato bílo červená kombinace Stefanie a Kobry 11 nezasytí Ghünterovu chuť po simulátorech. Prahne po něčem víc chlapáckém, něčem víc špinavém a syrovém. Proto napočtvrté sáhne po dvojici simulátorů Underground Mining Simulator a Stone Quarry Simulator.

Underground Mining Simulator + Stone Quarry Simulator

Těžař musí být: tři miliony let v kosmu, daleko od produktů Astragonu. Pak má šanci zůstat příčetný.

Oba dva testosteronem nabité simulátory jsou v podstatě identické až na to, že jeden je nad a druhý pod zemí. V zábavnosti si však v ničem nezadají, a tak je prakticky jedno, který hráč zvolí. Tak jako tak ho totiž čekají hodiny zábavného a ultrarealistického vrtání do šedých polygonů, dále ježdění ve žlutých bagrech, hloubkové vrty, dynamické počasí, dynamit nebo 3D grafika. Tahle hra zkrátka nabízí vše, co si přejí všichni teenageři od Ostravy až po Gelsenkirchen.
.
.
.

Ale i teenager Ghünter má po pěti hodinách strávených ve všemožných kvalitních německých simulátorech dost, a tak se spokojeným pocitem odchází od PC a libuje si nad existencí tak výborného studia jakým je Astragon. Jeho zaměstnanci totiž dokáží uspokojovat náruživost po ultrahyperrealistických 3D simulátorech téměř měsíc co měsíc. Už nyní se těší, s čím tito géniové přijdou příště. Můžeme očekávat NDR Traffic Simulator: Trabant Edition, Reich Simulator nebo Bratwurst Factory Simulator? Kdo ví, jisté je, že se budeme my i Ghünter zase jednou královsky bavit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama