Fish Fillets 2 Článek Q&A s IDEA Games o Fish Fillets 2

Q&A s IDEA Games o Fish Fillets 2

taltos

taltos

26. 11. 2006 23:46
Reklama

Hrej.cz: Dobrý den. Mohl byste se nám prosím představit a zároveň něco povědět o Vašem studiu? Jaké projekty máte za sebou a jaké jste slavili úspěchy?

J.R.: Jmenuji se Jiří Rýdl a pro dnešek zastoupím nemocného Vláďu Chvátila, který je hlavním designérem a vedoucím projektu Fish Fillets 2. Jeho herní nápady můžete znát z PC her Original War a UFO: Aftermath, ale třeba i z deskových her Proroctví nebo Graenaland.

Hrej.cz: První díl Vaší logické hry Fish Fillets byl extrémně obtížný a kromě jiného nabídl propracovaný design jednotlivých misí. Jak to bude u pokračování? Plánujete změny v osvědčeném systému?

J.R.: Základní koncept hry, tedy dvě rybičky, které je potřeba šikovně vyvést ze zapeklité úrovně, zůstane stejný, i když vlastně teď můžete ovládat i jiné tvory, než jenom dvě rybičky. Další změny se týkají zmiňované obtížnosti, ale hra jistě uspokojí i náročné hráče. Pro ty je totiž v některých úrovních navíc k dispozici jedna, nebo i více bonusových mořských hvězdiček, které je třeba na cestě ven posbírat, což je řádově těžší, než pouhé nalezení východu. A pouze řešení se všemi hvězdičkami se budou moci zúčastnit soutěže o věcné ceny, i když hlavním důvodem je pochopitelně skvělý pocit z kompletně dohrané hry.

Hrej.cz: Kolik misí Fish Fillet 2 nabídne? Můžeme počítat se stejně vysokou obtížností, jako v prvním díle?

J.R.: Celkový počet úrovní by se měl blížit stovce, z nichž řekněme polovina bude obsahovat bonusovou hvězdičku, nebo dvě. Pokud na řešení nepřijdete hned, tak se samozřejmě můžete k nedokončené misi vrátit a pokusit se jí projít s hvězdičkou. K menší frustraci z tzv. "slepých uliček" také přispěje možnost "undo", tedy možnost vrátit se v řešení zpět, a to třeba až na začátek mise.

Hrej.cz: Jak to bude s termínem vydání? Opravdu vyjdou Fish Fillets v lednu 2007, jak je plánováno?

J.R.: Především je plánováno hru v lednu dodělat, nikoliv vydat, ale pokud se rozhodneme pro online distribuci, pak je vydání otázkou několika málo dnů.

Hrej.cz: Plánujete další díly této logické hříčky nebo se zaměříte na jiné hry?

J.R.: Plánujeme vydání jednoduchého editoru, který umožní vytvářet nové úrovně do hry přímo nadšenci z řad hráčů, což by mělo pomoci vyplňovat čas fanoušků i v době, kdy budeme pracovat na něčem jiném. Ale o tom až příště.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama