Canis Canem Edit (Bully) Recenze Bully alias Canis Canem Edit

Bully alias Canis Canem Edit

michal.jonas

michal.jonas

25. 10. 2006 22:22 24
Reklama

Bullworth City, 15.10. Zdarec Briane! Sorry, že sem se tak dlouho nevozval, protože se mi fakt nechtělo. Víš že sem nakonec skončil v tý škole? Nikdo snad nemá tak pitomou matku jako já. Už asi po pátý se zabouchla do dalšího z mých nastávajících fotrů a tak se rozhodla spojit příjemný s užitečným. Chtěli si vyrazit na líbánky a tak mě přihlásila na zdejší akademii (střední škola teda), abych byl pěkně uklizenej a voni se mohli nerušeně muckat. A tak mě vyhodili z auta před bránou školy, načež sem chtěl vzít dráhu do hospy, ale objevila se sekretářka ředitele a nasměrovala mě ke koleji. Pak sem zjistil, že leze ředitelovi do zadku, protože mu hrozně podlejzá. Je totiž úplně blbá, ale čaj bych si vod ní uvařit nechal, to žádná.

Můj hotýlek

Ředitel mi řikal při pohovoru, že než udělám pár zkoušek, nepustí mě ven, abych prej nedělal voloviny. Sem z toho málem vomdlel, co tu budu sakra dělat? Kolej docela ujde, matka mi poslala hadry předem, proto mě ten sekret hned lapil u vchodu. Voni vo mě věděli, šmejdi. Sice sem na uvítanou dostal skoro do držky vod nějakýho druháka, ale rychle sem zdrhnul, takže pro tentokrát v poho. Na koleji je to ale bomba, no za matčiny prachy, neber to. Mám vlastní pokoj, kde se můžu převlíknout. Musíme mít totiž školní hadry, ale až vylítnu ven, je to nežádoucí, protože chlupatý by hned věděli, vodkud vítr vane. Dobrý je, že jakejkoliv vohoz, co na sebe kvůli něčemu navlíknu, mi už zůstane, a kdykoli si ho můžu vzít.

Jako na vojně

Takže po Helloweenu mě zbyl libovej kostlivec, pak tu mám červenýho nindžu, vod matky pyžamo (utírám do něj nudle) nafasovaný školní hadry, fusekle a tak. Taky mám v pokoji postel, kde se můžu uložit ke spaní a pracovní stůl, kde si můžu kdykoli mezi úkolama ULOŽIT svoje věci. Kolej je boží, furt je tu rachot, ale jináč tu panuje drsnej režim. Budíček je sice až v osm (to mě probudí budík po tom, co ulehnu do postele), ale už v devět začíná dopolední vyučování. Odpolední semináře sou pak vod jedný do půl čtvrtý a pak padla, kamaráde! Ovšem v jedenáct večer je ta pitomá večerka. Všude ve školním areálu se to hemží pižďuchama, co hlídaj, a když tě chytnou po večerce nebo při probíhající hodině, šoupnou tě v cuku letu do postele nebo do třídy. Když je ale včas vodstrčíš nebo kopneš do koulí, dá se ještě zdrhnout a dělat co si zamaneš. Vobčas sem byl v ráži a zbušil rovnou dva najednou (víš jakou mam páru, když to na mě příde), ale to už neustojíš, protože sou pak všude. Ve školní budově zavíraj už v sedm, ale nechá se schovat do skříněk. Ty se daj i lehce vypáčit a tak kradu holkám bombošky. Jiný to dám a vona žába se chce hned líbat, čéče. Já bych jí políbil, ale na něco úplně jinýho. Venku se dá ukrejt do košů, ovšem lepší bžunda je, když do nich někoho strčíš. To pak vypadá jak krovkáč na zádech s kmitajícíma nožičkama.

Furt bych spal

Je ale vidět, že už v patnácti degeneruju, protože vždycky kolem druhý hodiny v noci to na mě přijde. Začnou se mi klížit bulvy, blbě vidim a zakrosim to s chrapotem najednou třebas uprostřed silnice. Asi se budu muset včas vracet na kolej, ale když ten čas tady plyne dost rychle. Připadá mi to, jako kdyby minuta trvala pár sekund. Ve škole je to docela veget. Nechci se chlubit, ale dost mě tady chválej. Nejlepčí je chemie, kde děláme furt super pokusy, je to jednoduchý jako mačkat tlačítka na ovladači ve správnej čas. Mám už zápočet. Díky tomu mám v pokoji plně vybavenou laborku a zkoušim vykutit malou vodíkovku. Kecám vole, ale můžu si tady dělat boží zbraně proti starším ročníkům a pižďuchům. Zatím ti z fleku vyrobim petardy, smradlavý plyny a svědící prášek.

Hovno hoří!

V klubovně na koleji a ve městě je i automat s dost dobrou gameskou, nějaký futuristický závody, něco jako Wipeout na naší milovaný PlayStation. Smažit můžu furt. Sranda tu je porád, to jo. Nedávno byl Helloween, učitelskej sbor vožralej nebo doma a tak škola byla naše a noc taky. Tolik krovkáčů v koších ještě svět neviděl. Nebo stačí hodit na zem pytlík s kuličkama a už se všichni válej po zemi a ty smíchy. Bejvalej kámoš šel za esesáka či co, já za tu smrtku a jeden šprťák s náma jako králíček Azurit. Dali sme školníkovu psu Šaratici, von se okamžitě podělal, esesman to hovno dal do papírovýho pytlíku a všichni sme to tajně zanesli před sportovní kabinet, kde měl službu tělocvikář. Von jako bejvalej fotbalista nechlastá ale jenom hrozně žere. Dali sme mu ten pytel sr..ek před dveře, zapálili ho a spustili požární alarm (když jich prej spustim hodně, přijedou pak hasiči a můžu jim ukrást přilbu). Ten trotlík vyběh v tílku a šlápnul na ten pytel... Až na to, že mě lapili pižďuchové, sem se málem posr.. smíchy.

Místní Boss

Jenže mě ten bejvalej kámoš pak zatáh do nějaký nádrže v suterénu, kde mě předhodil místní mlátičce z fotbalovýho týmu. Naštěstí sem ho jen tak tak porazil a teď tu mám velkej respekt. Prvák tu ještě staršího bijce nikdy nezpracoval. Jináč bitky tu sou na dennim pořádku. Ty hajzlové druháci mlátěj i holky! To mě dost vadí a tak je pak zase zbušim já, teda někdy. Našel sem na pozemku školy bezdomovce, veterána z Korejský války. Dohodli sme se, že já ho neprásknu a von mě naučí nový bojový komba. Podobně na těláku nás taky něco naučili, takže teď umim pěkně boxovat, kopat, škrtit a drtit koule. K tomu se tu vobčas povalujou i baseballky, a prkna. Splašil sem si taky dalekonosnej prak (na lampy a chlupatý ze střechy domu je boží) a něco dalšího určitě ještě vobjevim.

Na jazyky nejsem

Vo chemii a těláku už sem kecal, teď už mám za sebou i umění, hrajeme tam vlastně něco na způsob hry Erix, jak jezdíš s lištou a spojuješ části obrazu, ovšem nesmí do tebe narazit nepřátelé. Nikdy sem nevěděl že gamesky sou taky umění. Hodiny fotografie sou úplně banální, těšim se na akty, ale fakt drsně frustrující je angličtina. My přistěhovalci to máme daleko těžší. Máš třebas pět písmen a v časovym limitu z nich musíš složit slova minimálně ze tří z nich. Slov je hodně a času málo. I se slovníkem čéče sem měl vopravdu co dělat. Todle je asi nejhorší věc tady, neangličtináři s tím budou mít obrovskej problém, ale naštěstí už sou na webu ty slova vypsaný. Posledním předmětem je mechanika, kde si stavim svoje kolo. Každej předmět pak má pět hodin, každá další je trošku těžší. Jedno BMX už mám v garáži a ve městě se daj taky kola ukrást, nebo koupit. Když sem se zastal jednoho pošuka, dal mi za to i boží skejt, kterej mám furt u sebe a tak s nim jezdim po škole, což se nelíbí pižďuchům.

Život ve městě

Časem se prej dostanu i ke skůtru a možná i k autům, no to se z toho asi pos..., jak se těšim kámo! Do města už můžu kdykoli chci, má dvě části. Do periferie právě vopravujou cestu, takže tam to zatím nejde, ale do centra jo. Nazpět ke škole jede zadara i školní bus. Město a vůbec celej tendle kraj vypadá fak skvěle. Všechno je super detailní, střídá se počasí i denní doba a teď tu máme podzim. Na škole budu přes zimu (to budou koulovačky s kamenama vobalenýma sněhem) až do jara (že by konečně vylez bobr?). Prej to město nestavěla Skanska, alebrž nějakej Rockstar, co stavěl v tom státě San Andreas vedle našeho. Ale tady je to fakt hezčí! Celej kraj má rozlohu asi jako jedna až dvě čtvrti Liberty City, kde si bydlel, takže nic rozlehlýho, ale je to dostatečný. Prej k tomu použili stejný stavební prvky jako v tom státě San Andreas. Nějakej dělňas mluvil o stejným enginu, ale já sem mu šatlavu rozuměl.

Zlá televize Edna

Ve škole je hlína, ale ve městě taky a navíc práce za prachy. Poprvý sem tam jel vlastně naší kuchařce Edně pro žrádlo. Vlez sem do kuchyně a koukám na ty pytle se psím žrádlem u sporáku (fakt nevim na co to má, když jedinýho psa má školník a ten po naší Šaratici žere jenom trávu). Edna měla rýmu a smrkala do hrnce s rajskou. Když sem se zeptal co dělá, řekla že dochucuje a ať nevokounim a jedu do města nakoupit. Je tam plno vobchodů: kola, noviny, maso, nějaký šopy s hadrama, a tak. Mám docela dost prachů, takže chodim do lunaparku za městem. Je tu třebas horská dráha, nebo střelnice. Vystřelíš růži, dáš jí roštěnce a hned jí můžeš jazykem polechtat mandle. Mám tu i postel a pracovní stůl v haciendě u jezera, protože sem členem místního boxerskýho klubu. Šel sem takhle do arény, vymlask tři mamlase mezi provazama a pudu asi reprezentovat školu na turnaji. Vobčas rozvezu maso, nebo noviny jako Paperboy, ale ještě sem nebyl na kartingový dráze. Zkusim jestli motokráva pojede i po silnici. Prostě furt je tu co dělat, úkolů, práciček a fórků (ve školním slangu tomu řikaj „mise“) je zde obrovský množství, celej zdejší pobyt prej zabere minimálně 40 hodin usilovnýho studia!

Babinec

S babama je to tady v ouklendu. Mají kolej hned naproti a jedna už mě čistí zuby jazykem jako hladovej mravenečník v termitišti. Furt po mě kouká, no snad uvidim i bobra. V tý školní uniformě rajcovní moc není, budu jí muset sehnat nějaký prádlo ve městě. Jináč už jen drobnosti, protože jakmile někoho nesejmu skobičákem, nebo nenarvu do koše, mám absťák. Dali mi tu i podrobnou mapu, vedu si tu taky extra přesný statistiky prakticky vo všem, do toho sbírám ukrytý gumový náramky a sběratelský kartičky (prej za komplet něco dostanu). Snažim se pomáhat holkám a malejm klukům, dělám naschvály a vtípky starším, vobčas si zasportuju, zablbnu na kole, nebo skejtu, udělám nějakou prácičku, dohánim školu, piluju bojový komba v bitkách a to sem na další možnosti určitě zapomněl, nebo je zatím nevobjevil. I když je ředitel ras, dohodli sme se, že vždycky, když mě chytěj, posekám jim za to traktůrkem záhonek. Hele, já ještě tý matce snad poděkuju, takovou srandu a parádní zábavu sem už hodně dlouho nezažil!

Tvůj kámoš hároš Jimmy

PS:

Ještě to hodnocení, jak si vždycky posíláme:

Canis Canem Edit (Bully)
Windows PC
PlayStation PlayStation 2

Verdikt

Jestli todle moje dobrodružství vyjde někdy jako gameska, tak se fakt vobávám, že to bude jedna z nejlepších her roku a troufám si říct, že i zábavnější než naše voblíbená série GTA!

Co se nám líbí a nelíbí?

Připadám si, jako když sme spolu pařili GTA. Mám tu taky plno možností, je to tu hodně rozlehlý, kraj je nádhernej, baby k zulíbání, sranda, bitky, práce, zábavný učení, vobjevování, no prostě lahoda, co ti budu povídat!
Fakt mě dost drala ta anglina, hodně lidí kvůli tomu neudělá školu a nebaví mě se porád s každým prát. Jo, a s kamerou tu mám občas potíže.
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama