Článek Razer Kraken Pro V2

Razer Kraken Pro V2

Pavel Makal

Pavel Makal

9. 7. 2018 19:46
Reklama

Počátek tohoto textu věnuji jednomu velmi osobnímu přiznání. Celé roky jsem měl pro jistý nevkus, který do značné míry provází nejrůznější periferie pro PC, přinejlepším ironický úšklebek. A to až do chvíle, kdy se stalo neočekávané – i mně učarovaly barevné efekty uvnitř počítače a z nějakého těžko vysvětlitelného důvodu i mně okouzlil zelenkavý svit hardwaru, který vyrábí společnost Razer. Vybavil jsem si jím prakticky celý svůj PC koutek, od myši a klávesnice přes mikrofon a webkameru až ke sluchátkům. Můj primární headset Razer ManOWar je doslova ztělesněním onoho mnou do nedávna kritizovaného kýče. Je masivní a díky technologii Chroma svítí nejrůznějšími barvami. Pro mě je ale důležité především vynikající podání zvuku, a to jak toho, který přijímám, tak i toho, který vysílám do éteru svým spoluhráčům skrz mikrofon. Pokud i vy patříte mezi ty, kteří si na sluchátkách cení především kvalitního zpracování a nekompromisního herního zvuku, dnes hodnocený model by vás měl zajímat. Je totiž prostý všech možných cingrlátek, zato se ale pyšní velmi slušnou výbavou.

ŽÁDNÉ PÁRÁTKO

Sluchátka Razer Kraken Pro V2 hned při vybalení z krabice těší svou robustností a od pohledu bytelným dílenským zpracováním. Zatímco výrazně dražší bezdrátový ManOWar spoléhá na plastové díly, Kraken Pro V2 nabízí odolný hliníkový unibody design. Přesto jsou však sluchátka relativně lehká a v kombinaci s 50mm měniči a měkkým polstrováním mostu jsem ani při delších herních seancích neměl problémy s tím, že by mě tlačila či způsobovala jiné druhy nepohodlí. Sluchátka váží okolo 320 gramů a samozřejmě nabízejí možnost nastavení výšky pro různé rozměry hlavy. Celkový design působí poměrně střízlivě, obě sluchátka zdobí loga Razer a vrchní most pak obsahuje název společnosti. Kraken Pro V2 je k mání ve třech variantách, tedy v typické zelené, černé a bílé.

Kraken Pro V2 je kompatibilní jak s PC, tak s PS4, Xboxem One a mobilními zařízeními.

Sluchátka jsou drátová a připojují se přes klasický 3,5mm jack, kabel o délce 1,1 metru je umístěn na levém sluchátku. V balení naleznete i prodlužovací kabel s rozdvojkou pro mikrofon pro případ, že vaše PC nepoužívá stejný port pro vstup i výstup audia. Na levé straně naleznete i teleskopický mikrofon. Kraken Pro V2 je kompatibilní jak s PC, tak s PS4, Xboxem One a mobilními zařízeními. Povrch samotných měničů s magnety z neodymia je potažen koženkou a používání je, jak už jsem uvedl, velice pohodlné, jedna nevýhoda tu ale přeci jen je – při delším hraní jsem zaregistroval pocení uší a občasnou nutnost se trochu „provětrat“. Nejedná se ale o výrazný problém.

JAKO BYSTE TAM BYLI

Ačkoli se na trhu vyskytuje i verze, nabízející 7.1 prostorový zvuk a připojení přes USB, tento test se věnuje pouze stereo verzi. Co se herního zážitku týče, nedá se headsetu mnoho vytknout. Přestože nenabízejí prostorový zvuk a nelze je tedy uspokojivě využít například pro sluchovou detekci neviděného nepřítele, zejména u her s kvalitním sound designem nám Razer přichystal pastvu pro uši. Mezi testovanými tituly se objevila třeba alfa Battlefieldu V nebo Wolfenstein II: The New Colossus, ale třeba i Forza Motorsport 7. Kvalitní basy a „plný“ zvuk jsou jednoznačnými přednostmi tohoto headsetu. Co se technických parametrů týče, nabízí sluchátka frekvenční rozsah 12 - 28 kHz, impendanci 32 ohmů a citlivost na 118 dB.

Kraken Pro V2 lze využít i při poslechu hudby, je ale zcela jasné, že pro skutečně náročné posluchače nejde o ideální volbu. Zejména podání vokálů je v případě některých skladeb poněkud zastřené, při poslechu elektronické hudby ale naopak oceníte již zmíněné basy a dobrou celkovou vyváženost. Spokojený jsem byl i s mikrofonem, zvuk byl čistý a i kolegové spoluhráči si prakticky okamžitě všimli, že jsem přesedlal na jiné zařízení. Mikrofon je unidirekcionální, nabízí rozsah 100 Hz - 10 kHz a citlivost na 38 dB. Většinu času jsem Kraken Pro V2 testoval na konzolích, především na PS4, kde jsem až donedávna využíval Sony Wireless Stereo Headset 2.0. Kraken Pro V2 přináší výrazně lepší zvuk, na druhou stranu ale musím přiznat, že model ManOWar, který využívám na PC, mi vyhovuje víc, především díky prostorovému zvuku. Ten se ale také pohybuje ve výrazně jiné cenové hladině.

Razer Kraken Pro V2
i Zdroj: Hrej.cz

Razer Kraken Pro V2 pořídíte za 2200 korun a za tuto cenu lze tento headset směle doporučit. V průběhu testování jsem nenarazil na žádný prvek, který by mi jakýmkoli způsobem negativně ovlivňoval zážitek. Pokud stojíte o nekompromisní herní sluchátka s bytelnou konstrukcí a vkusným designem, je Razer Pro V2 variantou, která by neměla unikat vaší pozornosti.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama