Q&Hrej - V jakém virtuálním bytě/domě bychom chtěli bydlet?
i Zdroj: Hrej.cz
Článek Q&Hrej - V jakém virtuálním bytě/domě bychom chtěli bydlet?

Q&Hrej - V jakém virtuálním bytě/domě bychom chtěli bydlet?

Redakce Hrej.cz

Redakce Hrej.cz

10. 1. 2021 17:00 4
Reklama

Alespoň nějaký stěny, strop, osvětlení, sem tam nábytek nebo okno. Definici "bydlení" splňuje kdejaká chýše, a nejinak je tomu i ve světě her. Za svůj domov můžeme označovat hliněnou kostku v Minecraftu stejně jako obří sídlo narkobarona v GTA: Vice City. Takových ikonických domů a bytů je ale celá řada. Kam bychom se s chutí nastěhovali my? A vy?

ZDENĚK PUDIVÍTR - ZKUS NĚCO NAMALOVAT

Jako člověk, který z praktického hlediska upřednostňuje život v menším městském bytě, bych si rád vyzkoušel život v domě malíře Carla z Detroit: Become Human. Nedaleká budoucnost zobrazená v této hře je mi vcelku sympatická, i když bych se ale pochopitelně obešel bez uvědomělých androidů. Uměleckými díly dekorovaný dům je sice velký, ale vzhledem k tomu, že se píše rok 2038, by s ním nemuselo být mnoho práce.

O většinu údržby se evidentně dokáží postarat robotičtí sluhové.

Spousta otevřeného prostoru, dřevo všude kolem, prostorná kuchyně a i lednice vypadá, že by mě o hladu a žízni nenechala. Venkovní prostor pro malování bych sice vyměnil za gril a bazén, jinak by ale mohla většina věcí zůstat tam, kde je. O většinu údržby se evidentně dokáží postarat robotičtí sluhové, a dokonce i ti ptáčci v kleci za hlavním vchodem dokáží fungovat na baterky. I když, to už je i na mě asi trochu moc. 

TADEÁŠ PEPŘ - HLAVNĚ MÍT GARÁŽ

V tomto tématu jsem chtěl být pokud možno třeskutě originální a vyvarovat se nějakým provařeným nemovitostem, které si pamatuje i kdejaký nehráč. I tak mi to ale nedá, a vzhledem ke své lásce k chytře řešeným (nebo alespoň opulentním) bytům zmíním penthouse dostupný v GTA: Online. Fantastické rozhledy do města, prosklené stěny... to je prostě paráda. Z úplně opačného spektra bydlení si pak vzpomenu na garsoniéru, ve které pobýval váš vytvořený borec v NBA 2K19 (ha, tuhle hru jste nečekali). Titěrná garsoniéra v jakési čínské metropoli má své kouzlo, i když bych se tu celý život asi tísnit nechtěl.

Odpustím si menší faul v podobě vlastnoručně vytvořených domů v The Sims nebo Animal Crossing a přesunu se k té nejlepší nemovitosti vůbec. Pravděpodobně jste ji nikdy neviděli, jde totiž o dům v Project Gotham Racing 3. S rozšiřující se sbírkou závodních vozů se totiž zvětšovalo i hráčovo sídlo, kde mohl svá vozidla dle libosti parkovat a pak... se kochat. Závěrečný palác nabízel řadu parkovacích míst, kde se leskla nabušená Ferrari, Astrony i Lamborghini. A co je nejlepší, v rohu nechyběl herní kabinet s Geometry Wars 2. 

JAKUB ŠTĚPÁNEK - DOUPĚ VLKŮ

S láskou vzpomínám hned na několik herních bytů/baráků. Třeba na luxusní apartmán v GTA Online, který nabízí dechberoucí výhled na pulzující město, své kouzlo má i bungalov z Uncharted 4, jehož vstupní dveře jsou jen pár metrů od moře. Asi nikdy nezapomenu na barabiznu z What Remains of Edith Finch, přiznám se ale, že bych v ní asi bydlet nechtěl.

Pevnost je na samotě, jen tak někdo si nedovolí vlézt dovnitř.

Možná bych zkusil trochu jinou dobu, jiný svět. Proto bych si asi vybral pevnost Kaer Morhen, kde se poflakuje místní zaklínačská sebranka. Pevnost je na samotě, jen tak někdo si nedovolí vlézt dovnitř, což je dobrý základ pro spokojený život. Určitě si vzpomenete na úvod třetího dílu, kdy si Geralt spokojeně lebedí v kádi s horkou vodou a pozoruje hořící polena, zatímco se kolem promenáduje krásná čarodějka. Co víc si přát?

DAVID PLECHÁČEK - BEAAAANS

Tak tahle otázka je žalostně triviální. Byli byste hloupí, kdybyste za svůj vysněný domov označili něco jiného než bájnou školu čar a kouzel v Bradavicích. Jasně, jsme stále u her. Pokud vám není právě teď patnáct, tak si možná pamatujete dobu, kdy ročně vznikalo tak deset her, které kopírovaly děj svých filmových předloh. Některé relativně úspěšně – když pominu Harryho Pottera, tak takhle z hlavy vypíchnu adaptaci King Konga (aneb plným názvem: Peter Jackson's King Kong: The Official Game of the Movie) – avšak většina se o kvalitní zpracování pokoušela neúspěšně. Těžko říct, kam Harryho Pottera zařadit. První díly nebyly podle mého soudu vůbec špatné, a ať už za to může věk tehdejších hráčů, kteří příběh brýlatého chlapce hltali v jakékoliv podobě, nebo jakékoliv jiné kvality, některé díly se dají považovat za kultovní. 

Q&Hrej - V jakém virtuálním bytě/domě bychom chtěli bydlet?
i Zdroj: Hrej.cz

Já bych chtěl bydlet asi v Bradavicích prvního nebo druhého dílu, sbíral bych Bertíkovy fazolky pro Freda a George, neustále soupeřil s Protivou, a převracel bych všechny mosazné hrnce s neustálými výkřiky Fliiiiiiii-pendoooooo. Možná že vidina učení se kouzel prostřednictvím obtahování přednakreslených symbolů není tak cool, specificky když flipendo je podivná a pro kouzelníky nepraktická spirála, alohomora ještě nepraktičtější zámek a wingardium leviosa písmeno „W“ (pche, prej švihnout a mávnout!), ale zase bych mohl přepnout do režimu druhého dílu a učit se jen s pomocí šipek na klávesnici. Slyšíte správně, doba digitální přišla už i do Bradavic! Z druhé strany by mě děsila představa Bradavic z posledních dílů. Slovy klasika (Jiřího Štalmacha z Game Page) bylo lepší vzít si strouhanku a zkusit poskládat rohlík, než se snažit pochopit, kam se vytratilo kouzlo dřívějších videoher. Musíme zkrátka doufat v lepší zítřky. Uvidíme, jak se Warneři poperou s návratem na pro mnohé posvátnou půdu, ale ne nadarmo je pro mě Hogwarts Legacy asi nejočekávanější hra tohoto roku. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama