Spoustu nových her pro PS VITA
i Zdroj: Hrej.cz
Bastion Článek Spoustu nových her pro PS VITA

Spoustu nových her pro PS VITA

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

7. 12. 2014 18:31 2
Reklama

PlayStation Experience je sice velkou akcí, to však vůbec neznamená, že by Sony zapomínala na ty nejmenší. Nemluvíme však momentálně o portfoliu her pro předškoláky a jiné začínající hráče, řeč je o malém handheldu od Sony, o Vitě. Ta byla na posledních velkých akcích (E3, Gamescom) trochu upozaděna ve jménu propagace sesterské PS4, na PSE se však tomuto handheldu konečně dostalo více pozornosti a majitelé tak mají hned několik důvodů k radosti.

PORTY, KAM SE PODÍVÁŠ

Přílišné nadšení je však třeba krotit hned z kraje – Vita nevystoupí ze stínu jiných zařízení a i nadále bude známá především jako výkonný handheld vhodný pro porty velkých her. Mezi ty bude například nově patřit Resident Evil Revelations 2, který se podívá i na řadu jiných konzolí. Dále dorazí také dvoudílný Broken Age (jenž vyjde nově také na PS4) z pera Tima Schafera. Obě epizody Broken Age slibují Double Fine Productions vydat na PS konzole v době vydání druhé epizody na PC. V kapesní verzi vyjde také The Banner Saga (i zde se portu dočká PS4) a například i sportovní titul zpracovávající u nás nepříliš oblíbený baseball v podobě MLB 15 The Show. Dále například vyjde Super Time Force Ultra (...ano, i na PS4), který slibuje přinést samotného Šuheje Jošidu coby hratelnou postavu. Mezi dalšími dorazí na Vitu například nezávislý Bastion a z PS4 se mohou hráči s Vitou v kapse těšit také na Towerfall Ascension a Octodad: Deadliest Catch

Dále se na Vitu podívá také Shovel Knight, který nedávno slavil úspěch v podobě dvou set tisíc prodaných kopií a už vás určitě nepřekvapí, že se hra dostane rovněž na PS4 a PS3 v rámci digitální distribuce skrze PSN. Na PS4 se vedle Vity podívá také remasterovaná edice dalšího hitu Tima Schafera, Grim Fandango, která se v rámci PSE pochlubila novou ukázkou, představující samotné záběry ze hry, a vehnala tak slzu do očí nejednoho nostalgicky smýšlejícího hráče.

Jak vidno, vyznavači kapesního hraní, honosící se značkou PlayStation, se mají nač těšit, byť bychom samozřejmě všem zúčastněným přáli větší příděl unikátních a pro platformu exkluzivních titulů. Ovšem pár jich přeci jen příští rok na Vitu dorazí, a možná tak přeci jen někteří hráči naleznou důvod, proč své velké PS4 pořídit také malou sestřičku. Posuďte sami.

SEVERED

Jedním z exkluzivních titulů je Severed od autorů trhlé plošinovky Guacamelee! Hra se prezentuje velmi podobnou grafickou stylizací jako právě Guacamelee! a nabízí příběh křehké dívenky, která se zkrátka ocitla ve špatný čas na špatném místě a její křehkost projde zkouškou ohněm.

Severed sleduje z pohledu první osoby příběh této dívky v krutém světě. V tom budete pro svoji obranu i útok ovládat za pomocí dotykové obrazovky Vity živoucí meč. Schopnosti hrdinky pak budou růst za pomocí Totemů - artefaktů, jež budou hráči získávat z těl padlých bossů. Na ty budou hráči narážet v nelineárním pořadí podle toho, jakým způsobem budou hru procházet.

Název hry je odvozen od oddělování končetin, což je také jednou ze základních schopností hrdinky. Dalším stěžejním prvkem hratelnosti bude průzkum samotného fantaskního světa. Ten, pokud vše půjde hladce a podle plánu, budeme moci exkluzivně na Vitě navštívit již během příštího jara.

htoL#NiQ

Další exkluzivita není žádná horká novinka, ale pouze novým trailerem připomenutý a již dříve představený titul s velmi nestandardním jménem htoL#NiQ. V této hře se vžijeme do role dvou světlušek. Jedna bude temná, ta druhá naopak světlá a s jejich pomocí budeme řešit řadu environmentálních hádanek s cílem zachránit z labyrintu hry dívenku jménem Mion.

Mion ztratila paměť a nemá tušení, jak se v herním bludišti vůbec objevila. Nikde není nikdo, kdo by jí byl býval pomohl. Tedy až na hráče a jeho dvě světlušky z opačných pólů barikády. Hra v Japonsku již vyšla pod poněkud obyčejnějším názvem Hotaru no Nikki, u nás vyjde jako htoL#NiQ 25. února příštího roku.

Uvidíme, zda tyto tituly dokážou vylepšit renomé kapesní konzole od Sony. Zatím na tomto poli suverénně vede Nintendo (dosud se prodalo více jak 45 milionů 3DS a Vity se prodalo zhruba 6 milionů) a nic nenasvědčuje tomu, že by se to v brzké době mělo změnit. Tak jako tak, rok 2015 se zatím pro Vitu jeví být podstatně lepší než ten předchozí, co říkáte?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama