pruvodce-skyrimem-modifikace
The Elder Scrolls V: Skyrim Článek Průvodce Skyrimem - modifikace

Průvodce Skyrimem - modifikace

Maggot

Maggot

20. 12. 2011 23:00 12
Reklama

Fajn, měli jsme tu lekci přežití v přírodě, rady na volný čas, seznámení s frakcemi, popis hladových tlam a v neposlední řadě také recenzi samotného The Elder Scrolls V: Skyrim. Je na čase tento cirkus ukončit, co myslíte? Je možné, že už vám váš Skyrim přijde nudný, je také možné, že už jej zkrátka neshledáváte tolik atraktivním jako dříve. Máme pro vás jednoduchou nápravu. Uživatelské ručičky zkrátka sahají tam, kam ty vývojářské nemohou, respektive možná spíše nechtějí. Následující výčet vám představí deset nejslibnějších modifikací, nad kterými byste se měli minimálně zamyslet.

Podobně jako předchozí Oblivion a nespočet jiných her, i Skyrim už se stal terčem modařské komunity, která se opět činí, kde jen může. Na světě už jsou desítky různých modifikací, některé jsou povedenější více, jiné zase méně, všechny ovšem vzešly z popela neoficiální cestou, skulinkou uživatelské tvorby. Pakliže byste rádi ozkoušeli nějaký balíček, navštivte například server Skyrim Nexus, který se zaměřuje čistě na tuto problematiku. Ehm pojďme do toho, samozřejmě na vlastní nebezpečí.

Skyrim HD

Ke stažení: Skyrim HD

Chcete-li svůj Skyrim ještě více zkrášlit, modifikace Skyrim HD by měla být vaším prvním cílem. Autor balíčku postupně nahrazuje původní textury novými kousky ve vysokém rozlišení, což platí prakticky pro všechny objekty ve hře. Plugin ještě není ani zdaleka kompletní, ale už nyní můžete vidět znatelné změny, které dělají ze hry ještě povedenější a vybroušenější kus. V tuto chvíli vám instalace nahradí více jak 2000 různých textur, přičemž se stále pracuje na dalších rozšířeních. Uznejte sami, rozdíly jsou skutečně markantní, stejně jako nároky na plynulý běh.

Průvodce Skyrimem - modifikace
i Zdroj: Hrej.cz

FXAA Post Process Injector

Ke stažení: FXAA Post Process Injector

Tato modifikace se také řadí do ranku vizuálních udělátek, které vcelku výrazným způsobem ovlivňují váš pohled na herní svět. Změny v texturách možná nejsou tak drastické jako v případě předešlého kousku, upravené obrazové filtry ovšem mohou za to, že veškeré efekty, zejména pak ty přírodní, vyniknou mnohem více a jasněji. Ke všemu si přidejte kvalitnější zaostření a vyhlazení objektů, různé profily nastavení obrazových filtrů a jste doma. Respektive Skyrim je pak tím místem, kterému byste rádi říkali domov.

Průvodce Skyrimem - modifikace
i Zdroj: Hrej.cz

Skyrim 4GB

Ke stažení: Skyrim 4GB

Jednou z největších podpásovek ze strany vývojářů je fakt, že hra na PC nedovolí využívat více, jak 2 gigabajty RAM paměti. Vývojáři si zkrátka stáli za tím, že to nebude potřeba a taky chtěli určitou mírou zabránit dalším manipulacím se spouštěcími soubory. Inu, nepovedlo se, ke stažení je totiž neoficiální patch, který přepisuje kód, aby hra mohla používat 4GB dostupné paměti, díky čemuž máte nejenom větší rezervy v hazardních momentech, ale také se jedná o jednu z klíčových modifikací, pokud chcete hru spouštět s modifikacemi, vyžadujícími více výkonu. Pokud nechcete stahovat neoficiální balíčky, Bethesda plánuje vydání vlastní aktualizace.

Skyrim Flora Overhaul

Ke stažení: Skyrim Flora Overhaul

Považujete se za květinové děti? Procházíte se rádi po přírodě a sledujete dění kolem vás? Máme pro vás určitou nabídku i v rámci Skyrimu. Jistý člověk s přezdívkou Vurt totiž připravil modifikaci, která ještě více zkrášluje nejenom květiny, ale prakticky také všechny typy stromů. Textury byly nahrazeny vlastnoručně upravenými kousky ve vyšším rozlišení, které dělají ze hry ještě přitažlivější objekt. Nejde pouze o modifikaci stávajícího arzenálu, autor zapracoval i na úplně nových kouscích, které doplní stávající řady v téměř všech klimatických částech Skyrimu.

Midas Magic

Ke stažení: Midas Magic

Magicky založení jedinci, slyšte! Pokud se řadíte do skupiny těch mágů, kteří už viděli všechna kouzla ve hře a baví se zapalováním slepic, modifikace Midas Magic do hry přináší 15 nových čár, které nenahrazují původní modely, ale řadí se po jejich bok jako originální kusy. Nutno dodat, že modifikace ještě není ani zdaleka kompletní, podobně jako velká část námi zmíněných souborů, v tuto chvíli se totiž pracuje i na speciálních questech určených přímo pro nová kouzla a cesty, jak se k nim dostat.

Průvodce Skyrimem - modifikace
i Zdroj: Hrej.cz

Weapons of Third Era

Ke stažení: Weapons of Third Era

Mágové se dočkali, teď ještě něco pro válečníky. A zejména pro ty válečníky, kteří rádi vzpomínají. Balíček Weapons of Third Era do hry přidává 50 nových zbraní, vymodelovaných na základě zvyklostí provincie Morrowind. Najít nebo ukovat můžete klasické obouruční meče, palice, dýky, katany a nespočet dalších kousků, které se v tuto chvíli objevují pod záložkou daedrických zbraní. Ukovat si můžete většinu z nich, z důvodu vyvážení ovšem na ty nejlepší narazíte v divoké přírodě.

Průvodce Skyrimem - modifikace
i Zdroj: Hrej.cz

SkyUI

Ke stažení: SkyUI

Je zcela pochopitelné, že jsou hráči nespokojení s uživatelským rozhraním hry, zejména co se organizace předmětů a výbavy týká. Je také zcela pochopitelné, že se někdo pokusil úlet Bethesdy napravit a vydal vlastní modifikaci s názvem SkyUI, která kompletně mění rozhraní Skyrimu. Pravda, možná stále není nejlepší, co se manipulace týká, rozhodně je ovšem přehlednější jak originální řešení.

Glowing Ore Veins 300

Ke stažení: Glowing Ore Veins 300

Ještě než se necháte znechutit názvem, připomínajícím pokračování sci-fi porna, GOV 300 je určený přímo pro náruživé horníky. Modifikace totiž zvýrazňuje kovové rudy nacházející se jak v divoké přírodě, tak v dungeonech, přičemž platí, že čím větší tma vás obklopuje, tím jasněji září. Možná se ve vašich očích jedná o určitou formu podvodu, realita je ovšem taková, že spoustu z nich skutečně velice snadno přehlédnete. Ostatně, volba je jenom a jenom na vás. Řešení existuje vždy.

Průvodce Skyrimem - modifikace
i Zdroj: Hrej.cz

Xenius Character Enhancement

Ke stažení: Xenius Character Enhancement

V této době je na internetu k dispozici hned několik tuctů modifikací, které se zaměřují na zkrášlení herních charakterů. My jsme vybrali Xenius Character Enhancement, jelikož k celé věci přistupuje mnohem komplexněji jak konkurence. S instalací balení počítejte s tím, že obličeje postav budou vypadat mnohem přirozeněji a hladčeji, autor se věnoval i detailům očí, pokožky a obecně celého těla, včetně zvýrazněných nehtů. Pokud jste někdy chtěli vypadat jako vysoký elf, řiďte se Skyrimem.

Průvodce Skyrimem - modifikace
i Zdroj: Hrej.cz

Skyrim Online

Ke stažení: Skyrim Online

Bezpochyby jednou z nejzajímavějších modifikací je právě Skyrim Online, který je ve velice rané fázi vývoje, ale už skutečně v rámci možností funguje. Mód má za úkol spojovat hráče prostřednictvím sítě, se kterými můžete obchodovat, chatovat a cestovat. V tuto chvíli nečekejte nijak sofistikovaný systém, tvůrci ovšem za poslední víkend zaznamenali více jak 20 000 připojení a kolem stovky současně připojených a komunikujících hráčů. Ve výsledku jde o jeden z nejslibnějších výtvorů, z něhož by se mohl v následujících měsících stát takový malý, osobní hit.

Průvodce Skyrimem - modifikace
i Zdroj: Hrej.cz

A co vy? Našli jste nějaký zajímavý mod, o který byste se chtěli podělit? Náš výčet je jenom špičkou ledovce, podělte se s námi o vaše zážitky!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama