producent-game-page-chceme-zpet-do-tv
Článek Producent Game Page: Chceme zpět do TV

Producent Game Page: Chceme zpět do TV

Ondřej Novotný

Ondřej Novotný

29. 12. 2012 23:31 7
Reklama

Když Česká televize před více než půl rokem oznámila konec videoherního pořadu Game Page, vzbudilo to velkou vlnu nevole od početné komunity pořadu. Jeho tvůrci však nadále ujišťovali: pořad nezanikne. Vrátí se, i kdyby měl pokračovat jen na internetu. V posledních týdnech a měsících se jejich slova mění v činy. Začalo to v říjnu, když se na facebookové stránce pořadu objevil vzkaz "Nejsme mrtví :)" a první ukázka nové grafiky. Později následovaly další, spolu s nimi se začaly objevovat i první kusé informace o tom, za jakých podmínek by nová verze pořadu mohla vznikat.

Pilotní díl nové GP má vyjít na internetu nejpozději v polovině ledna. Pro ucelenější představu o její podobě jsme položili několik otázek producentovi pořadu Ondřeji Broukalovi.

Jak probíhal v autorském týmu půlrok od zrušení Game Page?
Vzhledem k tomu, že práce redaktora v Game Page nebyla prací na plný úvazek, autoři se po jejím zrušení normálně věnovali svému hlavnímu zaměstnání. Já mezitím najal grafika a ten začal pracovat na novém designu. Souběžně s tím jsme se s kolegy několikrát sešli, abychom dali do kupy koncept nového pořadu a pokusili se GP vrátit zpět do hry.

Pořad má zatím vycházet na internetu. Můžete ale prozradit, s jakou televizí/televizemi jednáte?
Máme kontakty skoro ve všech významných televizích na českém trhu, neoficiálně už něco proběhlo, nicméně žádná oficiální jednání se zatím neuskutečnila.

Producent Game Page: Chceme zpět do TV
i Zdroj: Hrej.cz

Chcete se vrátit znovu na Českou televizi?
Vzhledem k tomu, že ČT chystá nový kanál určený mladým divákům, kde je podle nás (a počítá se s ním i dle uniklého plánu televize) pro herní pořad prostor, tak ano.

Věříte, že by pořad mohl fungovat pouze na internetu?
Nemyslíme si, že by na českém internetu bylo v současné době možné zajistit stabilní a dlouhodobé financování pro výrobu herního pořadu, byť jde o pořad s relativně nízkými výrobními náklady. Internetovou verzi proto bereme jen jako dočasné řešení a cílem je samozřejmě návrat na televizní obrazovky.

Nechtěla by po vás ČT změnu názvu, pokud budete vysílat jinde?
Není k tomu žádný důvod, nový pořad budeme vydávat pod univerzálním názvem GP.

Producent Game Page: Chceme zpět do TV
i Zdroj: Hrej.cz

Mohl byste přiblížit strukturu pořadu? Změní se výrazně oproti staré podobě? Zmizí třeba kontroverzně přijímané scénky, vyplňující prostor mezi jednotlivými částmi pořadu?
Oproti staré Game Page určitě došlo k výrazné obměně. GP bude zcela "scénky free", tedy bez jakýchkoliv hraných scének a zdlouhavých moderátorských vstupů. Pořad bude mít novou moderní grafickou podobu, mnohem svižnější tempo, bude aktuální, protože už nebudeme muset předtáčet minimálně měsíc dopředu. Pohráli jsme si i se strukturou recenzí. Nicméně základní rubriky zůstanou – diváci tedy uvidí jak hodnocení právě vydaných her, tak preview na nadcházející tituly. Chybět nebude sekce novinek a tak podobně... V tomto jsme se nepokoušeli o žádnou revoluci.

Jaká bude frekvence vydávání a délka nové Game Page?
Stopáž pilotního ukázkového dílu pořadu, který zveřejníme nejpozději v polovině ledna, je 20 minut. Pokud jde o frekvenci vydávání, to ještě není jasné. Bude záležet, zda a kolik finančních prostředků na výrobu se podaří zajistit. Rádi bychom měli z GP samozřejmě týdeník, ale mnohem reálnější je varianta vydávání jednou za 14 dnů.

Prozradil jste, že tradiční moderátorka pořadu Marie "Máša" Málková v nové podobě prozatím nebude. Plánujete tedy nějakého jiného stálého průvodce?
Pro internetovou GP s žádným náhradníkem Máši nepočítáme. V TV verzi bychom ale byli velmi rádi, kdyby se opět ujala moderátorského postu.

Producent Game Page: Chceme zpět do TV
i Zdroj: Hrej.cz

(autorský tým původní Game Page, producent Ondřej Broukal je druhý zleva)

Kdo bude tedy tvořit autorský tým?
Autorský tým momentálně tvoří krom mojí osoby ještě Jarda Möwald (autor Levelu a Hrej.cz), Pavel Prouza a Honza Bors. Nevylučuji případné rozšíření do budoucna, zatím to ale není na pořadu dne.

Věříte, že je na trhu prostor pro další herní pořad spolu s těmi, co fungují nyní? Chcete se od nich nějak zásadně odlišit?
Prostor tu rozhodně je. Po skončení Game Page nevznikl žádný jiný český multiplatformní pořad, který by dokázal vzniklou díru zacelit, navíc se nám podařilo udržet naši komunitu, která rozhodně není zanedbatelná. Co se týče jiných pořadů, nehodláme se vůči nim nějak vymezovat. Chceme jít vlastní cestou a jestli to bude cesta zásadně jiná, stejná, lepší či horší, to nechť posoudí diváci.

Jaké budou ambice "znovuzrozené" Game Page?
Největší ambicí je pochopitelně maximální spokojenost diváků a do budoucna návrat do TV. Nová GP bude přeci jen hodně odlišná, a tak se pochopitelně trochu bojíme, jaké budou reakce. Řadě lidí i přes řadu nedostatků stará Game Page vyhovovala a těžko říct, zda je s novou podobou pořadu potěšíme či spíše naopak. Samozřejmě ale doufáme v to první, plus samozřejmě doufáme, že navíc přesvědčíme kritiky předchozí verze, aby dali GP novou šanci.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama