The History Channel: Civil War Článek The History Channel: Civil War

The History Channel: Civil War

michal.jonas

michal.jonas

9. 11. 2006 23:40 2
Reklama

Americká občanská válka rozhodně není téma, které by bylo tolik provařené, jako třeba 2. světová válka, konflikty na středním východě, nebo bitvy z daleké budoucnosti. Pokud mě paměť neklame, tak byla (a pořád je) Americká občanská válka nejvíce využívána v realtime i tahových strategiích, ale klasická FPS z této doby není skoro žádná (nepočítáme-li několik let staré šílené budgetovky). Proto je zobrazení této části americké historie ve slibném FPS provedení určitě zajímavé. Navíc hru připravují tvůrci ze slovenského týmu Cauldron, kteří mají na svědomí hned několik vcelku solidních titulů. Z doby nedávno minulé si jistě pamatujete na výborného Chasera a když zabředneme trošku hlouběji do herní historie, tak se nám vybaví skvělá strategie SpellCross.

Konečně FPS

Vraťme se však zpět k titulu The History Channel: Civil War, který nevyjde jenom na PC, ale i na konzolích PS2 a Xbox 360.  Upřímně řečeno, jsme hodně zvědaví, jak si s konzolovými verzemi hry tvůrci z Cauldronu poradí. Konzolové verze českých her totiž ve většině případů dopadly dosti špatně (výjimky by se našly – Cold War). Producent Chris Owen z Activisionu na otázku, proč byli vybráni právě vývojáři z Cauldronu odpověděl, že on a jeho spolupracovníci dlouho hledali vhodného výrobce pro realizaci svých plánů a tým Cauldron je zaujal svým technologickým FPS demem a portfoliem vydaných titulů.

Nejslavnější bitvy

Kabelový kanál The History Channel se na vývoji hry podílí jako poradce, který zajišťuje historickou přesnost a poskytuje historický materiál, na jehož základě pak vývojáři z Cauldronu budují jednotlivé úrovně. Těch je ve hře celkem dvanáct a každá z nich bude representovat nejslavnější bitvy z konfliktu severu proti jihu. Například v proslulé bitvě u Gettysburgu (1.-3. červenec 1863) bojovala jednotka Devils Den, která se opevnila na pahorku v místě bitvy, odkud ostřelovala nepřítele pod sebou. No a hráč bude v úrovni, vytvořené na základě této bitvy, začínat také jako člen výše uvedené jednotky, právě na onom pahorku, jako jeho skuteční "kolegové“.

Hlavní kampaň nabídne možnost hrát za Konfederaci i za Unii. V "severní" části kampaně čekají hráče například bitvy u Fredericksburgu, Gettysburgu a Chattanoogu, zatímco v "jižanské" části to budou pro změnu bitvy u Bull Runu, Antietamu, Shilohu a další. Výše uvedené bitvy pro jednotlivé kampaně byly vybrány tak, aby hráč vždycky stál na vítězné straně. Prostředí všech bitev by mělo do značné míry odpovídat skutečným lokacím, jelikož bylo vymodelováno podle přesných topografických map oblastí a dobových materiálů, jež dodal kanál The History Channel.

Prašno i chladno

Zbraně mají logicky odpovídat reálným předlohám a nejúčinnější tak bude rotační kulomet Gattling. Chybět však nebudou ani (tehdy nové) opakovací pušky, klasické pistole ani šavle a nože. Z těžších zbraní, které budou ve hře k dispozici, lze jmenovat například jednoduché kanóny a houfnice. V boji muž proti muži budou k dispozici klasické údery pažbou, šavlování i napichování nepřátel na bajonet. Tato forma však bude zpracována velmi jednoduše a útočná komba se budou provádět jen triviálním několikanásobným stisknutím jednoho tlačítka několikrát za sebou. Civil War je striktně singleplayerový titul a jakákoli forma hry pro více hráčů tak není přítomna. Náplň misí by mohla být celkem variabilní. Budoucí hráče čeká tichá infiltrace nepřátelského kempu, sabotáž pozorovací balónů, nebo útok na vojenský vlak. Chybět nebudou ani arkádové mezihry v podobě palby ze stacionární zbraně na hrnoucí se houfy nepřátel.

Bez dema

Navzdory tomu, že je The History Channel: Civil War hra spadající (formálně) do budgetového ranku, tak nabídne HDR efekty a dynamicky animovanou trávu i ostatní porost, což je celkem příjemné. Společnost Activision bohužel neplánuje vydání dema. Na Xbox Live Marketplace bude před vydáním hry k dispozici pouze trailer. O hratelnosti The History Channel: Civil War se tak budeme moci přesvědčit až z plné verze, která by měla vyjít už během listopadu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama