Sly Cooper: Thieves in Time Článek Poslední šance: PS+ v dubnu

Poslední šance: PS+ v dubnu

Michael Zeman

Michael Zeman

27. 4. 2014 22:48 3
Reklama

Pokud vlastníte PS4, PS3 či PS Vita, dostanete za měsíční poplatek ve výši cca 150 Kč (liší se podle toho, na jakou dobu si službu předplatíte) každý měsíc mnoho výhod. Jde o slevy na vybrané tituly z digitální knihovny PS Storu, možnost hrát multiplayer na PS4 a hlavně - dostanete se k poměrně zajímavým hrám úplně zdarma. Každý měsíc jde o jednu až dvě hry na každou, a pokud si ji během daného období stihnete vložit alespoň do seznamu stahování, zůstane vám možnost ji kdykoliv během platnosti předplatného stáhnout. Pokud vám platnost služby vyprší, hry přístupné nebudou, ale z vašeho účtu se nesmažou a po obnovení předplatného je opět dostanete zpět. Dříve se v rámci PS+ her zdarma objevily kousky jako Battlefield 3, Uncharted 3, Assassin´s Creed III, BioShock: Infinite, Metro: Last Light nebo třeba Hitman: Absolution, proto byste je neměli přehlížet. Dubnové hry budou aktivní už jen několik hodin, proto vydáváme last-call hlášení pro všechny, kdo si ještě nestihli hry stáhnout, případně alespoň odklinout!

PlayStation 4

Mercenary Kings

2D střílečka, která sází na retro grafiku, vtipné dialogy a mnoho obsahu. Celkem vás čeká více než sto levelů, ve kterých plníte rozličné úkoly. Ve hře narazíte na mnoho různých druhů nepřátel, u nichž však zamrzí jejich téměř okamžitý a občas nepříjemný respawn, který vás dostává pod tlak a může vám připadat lehce nefér. Vedle obyčejných nepřátel pak samozřejmě nemohou chybět bossové, na které budete potřebovat pořádné zbraně. Obstarat si je můžete v základním kempu, případně si sami složit unikátní kousky díky možnostem dílčích úprav. Kombinovat můžete různé druhy zbraní jako je revolver, brokovnice či samopal s různými zásobníky, hlavněmi a dalšími prvky.

Co se týče obtížnosti, hráči pamatující tituly jako Contra nebo Metal Slug by měli všechno během chvíle zvládnout, nicméně pro nováčky, nebo ne zrovna trpělivé hráče může jít na mnoha místech o frustrující zážitek. Kromě samotné obtížnosti soubojů jsou totiž jednotlivé mise ještě orámovány časovým limitem, do kterého je nutné zadaný úkol splnit. Po technické stránce hra velmi dobře funguje přes funkci Remote Play a chybět nesmí ani multiplayer až pro čtyři hráče, který si užijete jak offline na jedné konzoli, tak i přes internet. Vzhledem ke komplexnosti hry v nejbližších dnech ještě zveřejníme recenzi, ve které se budeme moci do hloubky podívat, jak souboje fungují, a zda je na místě krátit svůj čas právě v této hře.

Poslední šance: PS+ v dubnu
i Zdroj: Hrej.cz

PlayStation 3

Pro Evolution Soccer 14

Všichni asi známe dohady hráčů fotbalových her a všichni známe alespoň dva lidi, kteří preferují buď PES, anebo FIFA. Letos přišel Pro Evolution Soccer s úplně novým Fox enginem, který byl nedávno použit i v Metal Gear Solid V: Ground Zeroes, takže se vizuální stránka povážlivě zlepšila a konkurování sérii FIFA je pro Konami zase o kousek jednodušší. S novým enginem ale bohužel vybublaly na povrch i technické nedostatky a různé ústupky grafického rázu jako je absence zápasů v dešti. Na druhou stranu ale fanoušci série vědí, že Pro Evolution Soccer sází i kvůli nedostatečnému licenčnímu pokrytí na ryzí hratelnost, což dokážou ocenit po mnoha hodinách hraní a nad FIFA, možná i právem, ohrnují nos.

No jo, jenže fanoušci už hru určitě mají, pro koho je tedy tento titul v rámci programu PS+ určen? Napadají nás dvě kategorie – tou první jsou občasní hráči sportovních a fotbalových her, kteří si nepotrpí na nejnovější soupisky a o trochu vylepšenou hratelnost. Bez závazků si prostě hru stáhněte a třeba vás zase po letech začne fotbal na konzoli bavit. Druhou kategorií jsou hráči konkurenční série, kteří si mohou, rovněž zcela zdarma, vyzkoušet, kam se série japonského Konami posunula a v diskuzích se konečně ohánět skutečnými argumenty. Jak už jsme ale naznačili, u PES 14 je nutné strávit dost času, aby se ovládání a herní mechanismy vryly pod kůži, a proto si myslíme, že u této druhé kategorie hráčů jejich přerod na „PESkaře“ nehrozí. Ostatně, můžete si přečíst recenzi, a jestliže chcete svému oblíbenému týmu dopomoci k triumfu v Lize Mistrů, určitě stahujte.

Poslední šance: PS+ v dubnu
i Zdroj: Hrej.cz

Sly Cooper: Thieves in Time

Kdo by neznal Slye, mývalího zlodějíčka, který už mnoho let soupeří o slávu s Jakem a Dexterem či Ratchetem a Clankem? I v tomto případě se jedná o akční plošinovku, ve které se v tomto díle vydáte proti proudu času a navštívíte mnoho různých prostředí. Postupně můžete hrát také za staré známé, jako je hroch Murray, či želva Bentley, přičemž každá postava má samozřejmě své speciální schopnosti a součástí levelů s nimi jsou i zábavné minihry. Her s českými titulky pomalu přibývá, ale her s českým dabingem je jako šafránu, takže i v tomto směru je Sly Cooper: Thieves in Time zajímavý a mohl by potěšit i mladší hráče.

Naopak velké negativum, spojené právě s lokalizací do mnoha jazyků, je velikost hry. Jde o zhruba 22 GB, a aby vám konzole vůbec povolila stažení, vyžaduje po vás dvojnásobek této velikosti – po stažení je nutné hru nainstalovat a až poté se instalační balíček odstraní, proto tedy 44 GB volného místa na harddisku, což může být u několika verzí PS3 problém. Hra obsahuje i možnost Cross Buy, tudíž si můžete stáhnout také verzi pro PS Vita, která vyžaduje zhruba 3.3 GB místa na vaší paměťové kartě. I tuto hru jsme hodnotili, a pokud pro vás není volné místo problém, je tato hra skoro povinností nejen pro hráče z nejmladší věkové kategorie.

Poslední šance: PS+ v dubnu
i Zdroj: Hrej.cz

PlayStation Vita

Hotline Miami

Nejprve se obrňte notnou dávkou trpělivosti, poté zapojte do své Vity sluchátka, a až poté se pusťte do hraní této brutální záležitosti. Proč trpělivost? Protože v této hře je vaše smrt skoro tak častá jako v Dark Souls, a to už je co říct. A proč sluchátka? Soundtrack je totiž jedním z hlavních a atmosféru navozujících prvků hry, která vás jistě zaujme i svým vizuálním stylem a neotřelou hratelností. Svého anonymního hrdinu vidíte top-down pohledu, podobně jako u prvních dílu GTA, a ovládání je tím pádem velmi intuitivní a jednoduché. Nepřátele musíte vyřídit rychle a bez zaváhání, jinak se připravte na opakování mise, kterému se ale tak jako tak stejně nevyhnete. Stačí jedna jediná rána, ať už střelnou či jinou zbraní, a můžete se poroučet zpět na začátek.

Brutalitou hra opravdu nešetří, takže cákance krve a na kusy rozmlácená bezvládná těla vás čekají na každém kroku. Úkol je nicméně vždy jednoduchý – vyčistit oblast od všech nepřátel. Způsob je již na vás, můžete zvolit jak cestu tichého postupu se zabíjením pomocí nožů, nebo se naopak vrhnete na nepřátele se samopalem a budete pálit po všem, co se hne. Nemůžeme jinak, než hru doporučit a vyslat vás do Miami roku 1989, ještě předtím si ale samozřejmě můžete přečíst naši recenzi, abyste měli jasněji.

Poslední šance: PS+ v dubnu
i Zdroj: Hrej.cz

MotoGP 13

Posledním titulem dubnové nabídky je závodní MotoGP 13 od známého studia Milestone. Série zaznamenala v posledních letech nepříjemný pokles kvality a bohužel, i na tomto místě musíme začít kritkou. Graficky vás hra určitě neoslní, ale potože se jedná o verzi pro PSV, s horším vizuálním zpracováním musíte počítat. Naopak hratelnost zaznamenala velký skok kupředu a díky širokému nastavení obtížnosti si hru užijí jak nováčci, tak ostřílení veterání. Umělá inteligence soupeřů určitě není na špatné úrovni, občas vás však pustí před sebe až moc okatě. Kolizní model by také mohl být lepší – náraz v rychlosti kolem 200 km/h by způsobil větší škody, než jen zpomalení vašeho stroje, ale to jsou problémy, se kterými se potýká i kladněji přijatá série F1 od Codies. Nicméně mnoho licencovaných jezdů a tratí, dostatek herních módů a naopak nedostatek podobných her na Vitu z ní dělá titul, který určitě vyzkoušejte.

Poslední šance: PS+ v dubnu
i Zdroj: Hrej.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama