LEGO: Lord of the Rings Článek Pán prstenů: LEGO vs. EGO

Pán prstenů: LEGO vs. EGO

Maggot

Maggot

2. 6. 2012 22:00
Reklama

Když Tolkien začal psát příběhy ze světa Pána prstenů a Hobita, moc dobře věděl, co dělá. Vydáním první knihy způsobil hotové šílenství, které překračuje až do dnes. Vídáme filmy, knihy, komiksy, fanouškovskou tvorbu všeho druhu, ale také hry, které patří mezi stálice. Výstava E3 2012 se rozproudila na plné obrátky a my se můžeme těšit na hned dvě nové hry z univerza Pána prstenů. Jedna známost je vážnější, druhá ovšem roztomilejší, vyberete si taktickou Guardians of Middle Earth, nebo spíš sáhnete po kostičkované LEGO: Lord of the Rings?

Guardians of Middle Earth

Zapomeňte na epický příběh, očekávejte pouze epické bitvy! Guardians of Middle Earth se totiž inspiruje bitevními hrami, jako jsou Defense of the Ancients nebo například League of Legends. Stručně řečeno, objevíte se v aréně s originálním hrdinou, který válčí s vlnami nepřátelských jednotek ostatních hráčů a snaží si taktikou a hrubou silou podmanit bitevní pole. Hru připravují vývojáři ze studia Monolith, které si nejspíš pamatujete díky hororové akci FEAR. Guardians of Middle Earth tak bez jakýchkoliv kompromisů spadají do žánru MOBA -  do žánru online multiplayerových bitevních arén.

Zpočátku bude k dispozici celkem 20 hrdinů dobře známých všem hráčům, kteří se alespoň jednou setkali s čímkoliv, co nese Tolkienův cejch. Máme tím na mysli například čaroděje Gandalfa, ďábelského Saurona, Gluma, Legolase a mnoho dalších postav, které zároveň představují odlišné archetypy s vlastní osobitou hratelností a speciálními schopnostmi. Vývojáři již nyní počítají s tím, že budou repertoár postav pravidelně rozšiřovat prostřednictvím DLC balíčků, přičemž jakmile vyjde očekávaný snímek Hobit: Neočekávaná cesta, s rukopisem režiséra Petera Jacksona, dočkáme se další sady postav charakteristických právě pro film.

V bitvách se posléze bude moci utkat až deset hráčů současně, ve výsledku v týmech po pěti lidech. Vzhledem k tomu, že jde o jeden z mála titulů tohoto konceptu na herních konzolích, vývojáři chtějí pořádat pravidelné turnaje a klání tak, aby hru udrželi ve vitálním stádiu co nejdéle. Nutnou součástí hry je pak i komunikace, k dispozici tedy bude textový chat pro diváky a samozřejmě také hlasová komunikace prostřednictvím vlastních kanálů. Hra vychází na konci roku pro PlayStation 3 a Xbox 360 formou digitální distribuce.

LEGO: Lord of the Rings

Měli jsme tu Batmana, Star Wars a další značky, které se nebály přechodu ke kostičkované straně síly. LEGO je zkrátka fenomén a jak se před nedávnem ukázalo, jeho spojení se světem počítačových her je nejenom originální, ale také zábavné. Warner Bros. Interactive tak na herní publikum zaútočí dvojí silou, přičemž LEGO: Lord of the Rings představuje kompletní přehled tří knižních a filmových předloh, interpretovaných skrze jednu velkou a humornou hru vyvedenou v LEGO stylu. Báli jste se někdy Gluma? Nemusíte! S oválnou hlavou je mnohem mírumilovnější.

Za vývojem pak opět stojí zkušení harcovníci z Traveller’s Tales, kteří chtějí hru oživit hned na několika platformách současně. Hlavní živnou půdu představují samozřejmě PlayStation 3, Xbox 360 a PC, hra ovšem vyjde v lehce modifikované podobě i pro Nintendo Wii, DS, 3DS a handheld nové generace, PlayStation Vita. Po stránce příběhu se vtělíte do role původních i vlastních hrdinů ze Společenstva prstenů, Dvou věží a Návratu krále. Odlehčená atmosféra navíc umožňuje kooperační hraní prakticky všech věkových skupin. Počítejte s mnoha logickými hádankami, které v mnoha případech stojí na skládání LEGO kostiček.

Podíváte se tak do prakticky všech ikonických oblastí v doprovodu neméně ikonických postav. Pakliže vám ale nesedí Gandalfův plnovous, nebo ego přerůstající samotného Gimliho, k dispozici je i rozsáhlý editor vlastních postav. LEGO: Lord of the Rings je tak zásadně o zábavě a zdárně nevinném humoru, který se nemusíte bát ukázat svým nejbližším, aniž byste se propadli hanbou zpět do Mordoru. A pokud jste někdy toužili rozsekat Saurona na kostičky, nyní máte doslovnou možnost. Dle prvních ohlasů by se měla hra objevit na trhu přesně 26.října. Už víte, do které nádoby sáhnete?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama