operace-level-80
World of Warcraft: Wrath of the Lich King Článek Operace: Level 80

Operace: Level 80

Dalibor Franta

Dalibor Franta

27. 11. 2008 23:00 3
Reklama

Jméno: Nymh/ Neznámé
Věk: 21
Pohlaví: Žena/ Žena
Rasa: Člověk/ Člověk
Zaměstnání: Warlock/ Státní úředník (taky shoda)
Guilda: Genesis/ Francie
Mise: Level 80/ Ulít se z práce

  Když před necelými dvěma lety padl rukou francouzského hráče Gullerbona čerstvý level cap 70 jen 28 hodin po vydání datadisku The Burning Crusade, skřípaly u Blizzardu zuby jako při trhání stoliček. Expanze, která měla miliony fanoušků zabavit přinejmenším na rok, padla i přes snahu Game Masterů za necelé dva dny. A třebaže spíše než o limitech hry vypovídá tato skutečnost o nadstandardní míře oddanosti některých jejích uživatelů (čti: jsou to šílenci!), chtěl se Blizzard podobnému rekordu ve spojení s čerstvým datadiskem Wrath of the Lich King pokud možno vyhnout. Nepovedlo se - naopak. Francouzská černokněžnice Nymh stáhla dosavadní rekord o jednu hodinu, když jako první na světě dingnula kulatou osmdesátku. A nepotřebovala k tomu ani Gullerbonových 35 pomocníků. Vystačila si s jediným.  

Pravdu povědíc, byla to tak trochu rána z čistého nebe – Francouzska Nymh nepatří k právě známým hráčům (třebaže si ji často pletou s americkým hráčem Nyhm, autorem kvalitních rychlo-levelovacích průvodců, které se na internetu prodávají za lidových 40 dolarů) a útok na rekord se čekal spíš od světově proslulého Paladina Athena. Ten se nakonec skutečně konal, po 13 hodinách byl však přerušen banem jednoho z Game Masterů. Nelíbilo se mu, že Athene a jeho skupina, která se snažila o osmdesátku pro svého kolegu Daruse, využívá k rychlému levelování nekalých praktik – exploitů. Darus totiž jako první útočil na všechna monstra v okolí, která pak dobíjel zbytek jeho početné družiny v čele s Athenem – za minimálního úsilí tak získával maximální množství zkušeností. Když se po těžko uvěřitelných 13 hodinách vykutáleně dokutálel až k levelu 79, ukončil jeho řádění panikou zachvácený Blizzard – a to i přesto, že se tato levelovací taktika za normálních okolností netrestá. Jenže představa, že se dvouletá práce vývojářů rozplyne v pouhých třinácti hodinách, okolnosti notně pozměnila a Darusovi s Athenem zbyly (nejspíš neprávem) jenom oči pro pláč. Cesta k prvenství se tak otevřela Nymh a jejímu Healerskému pomocníkovi Pavelommovi.  

A to jim přitom nešlo ani o rekord. Jak Nymh poznamenala v jednom z četných interview, nemůže levelovací fázi ani vystát, a protože hraje WoW víceméně jenom kvůli raidům (a k těm potřebuje maximální úroveň zkušeností), chtěla si prostě levelování odbýt co nejrychleji. Prvenství už bylo jen perličkou. Celý nápad se tak zrodil vlastně z lenosti – během hraní bety narazila francouzská femme fatale na extra rychlou talentovou specializaci (siphon life/felguard), která by v kombinaci s neomezeným množstvím rychle respawnujících monster znamenala doslova zlatý expovací důl. Když pak jen pár hodin nato objevila při betatestování WotLK kryptu Drakil'jin Ruins v lokaci Grizzly Hills s velkým množstvím neutrálních mobů, bylo rozhodnuto. Akce Level 80 mohla začít. V hlavní roli Nymh, primární podpora healer Pavelomm, Coralie coby obchodní spojka (dovoz datadisku až pod nos), Ardanell, Bro a  Zhazha jako doprovod a teleporty do Grizzly Hills. Hráč Pratax, který měl podle plánu levelovat na číslo 80 jako druhý v pořadí, odpadl na poslední chvíli – nedostal volno z práce. Lidi prostě nemají pro starý dobrý raid pochopení…  

Pak už to šlo ráz na ráz. Monstra se respawnovala v intervalech do 30 sekund, přesto se rychlost levelování někde kolem čísla 77 výrazně zpomalila. Spojky sledující okolní servery hlásily nebezpečí rychle postupující konkurence (Atheneho parta byla v té době jen pár minut od fatálního banu) a Nymh se odhodlala ke klíčové změně specializace. Grim Reach, Empowered Corruption, Shadow Mastery – to vše aby maximalizovala své DoTs (damage over time spells). Úspěch teď závisel jen na tom, dokáže-li healer Pavelomm udržet svou kolegyni naživu… to vše s vědomím, že za celých 27 hodin tvrdé felčařiny neuvidí ani bodík zkušeností. Úkol nakonec splnil a nezištně tak dopomohl mladé Francouzce k prvenství – sám dosáhl levelu 80 jen o pár dní později.

Během celé akce padlo za oběť metodickému grindu neuvěřitelných 20 000 monster a Nymh si přišla na krásných pět tisíc zlatých. S lootem se čas neztrácel. A pro vás, co byste snad chtěli hledat štěstí v kryptách Drakil'jin Ruins – vězte, že rychlospawnující neutrální moby odstranil Blizzard hotfixem jen pár hodin po této skromně velkolepé události. Ale kdopak by se zlobil. Vždyť pro nás, pro normální hráče, není rychlost důležitá. Dokud máme s čím a s kým… a na co – hrajeme si. A je nám fajn.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama