Článek Oficiální PlayStation 2 Magazín - číslo 47

Oficiální PlayStation 2 Magazín - číslo 47

Farid

Farid

19. 1. 2006 23:27
Reklama

Protože jde o první ze sérii článků týkajících se nově vydaných papírových časopisů, sluší se začít všeobecným úvodem. Jistě jste si v záhlaví tohoto serveru povšimli, že vzniká ve spolupráci s redakcemi Levelu a OPS2. Budeme se tudíž snažit čtenáře obou herních magazínu pravidelně prostřednictvím Hrej.cz informovat o aktuálních výtiscích. A jelikož se rozhodně nemohu považovat za objektivního pozorovatele, pokusím se při popisu obsahu každého nového čísla zdržet nadšených výkřiků a přidržet se jeho věcné podstaty.

Sedmačtyřicítka se již tradičně, stejně jako každé lednové vydání OPS2, soustřeďuje na téma přehledu her ohlášených na právě započatý rok. Pronikavě modrou obálku (Pantone Reflex Blue, pokud se vyznáte v tiskařině) proto zdobí hlavní nápis „PlayStation 2006“. Tím naznačujeme, že se v příštím roce chceme věnovat celé rodině konzol PlayStation, tedy nejen PS2 ale i PSP a PS3. Druhým zásadním momentem OPS2 č. 47 je skutečnost, že poprvé vychází jako trojkombinace magazín + DVD + návodová kniha. K tomu se ale dostaneme později.

TNT

Novinkovou rubriku otevírají dosti čerstvé informace o PS3 hře s pracovním názvem Project IM. Jde o futuristické FPS poněkud chladného vzhledu ale se zajímavými hratelnostními rysy. Na dalších stránkách TNT (pokud nečtete OPS2, vězte že zkratka znamená „Trendy – Novinky – Témata“) jsme přichystali info o Metal Gear Solid 4 a jeho tvůrci Hideo Kojimovi, Virtua Fighter 5 či přísné rodičovské ochraně, kterou by měla být vybavena next-gen konzole Sony. Jak vidíte, novinkám jednoznačně dominuje téma PlayStation 3.

Monitor

Preview rubrika tentokrát nemá žádné hlavní téma, pouze několik rovnocenných dvoustránek hodnotících „hands-on“ testy her jako SOCOM 3, Rogue Trooper, Guitar Hero nebo Ace Combat: Belkan War. Po jedné stránce bylo přiděleno dvěma nadějným RPG z japonských líhní, Dragon Questu VIII a Phantasy Star Universe. Jakoby v preview scházeli velké hity, co říkáte? Je to ovšem jen zdání, protože všechny zásadní tituly byly tentokrát přesunuty do výše zmíněného tématického celku PlayStation 2006.

PlayStation 2006

Preview roku se letos v OPS2 rozprostírá na rekordních pětatřiceti stranách. Rozhodli jsme se to totiž tentokrát pojmout trošku jinak než bylo zvykem v předchozích letech (hustý shluk malých boxů, kde na podrobnější popisy či vyjadřování názoru nebylo dostatek prostoru). Stále tu máme stručný přehled mnoha zajímavých projektů, ale zároveň jsme si vytipovali sedm zásadních her, kterým se věnujeme velice intenzivně v rozsahu dvou až čtyř stran. Jmenovitě jde o Lařin comeback v Tomb Raider: Legend (obálkový motiv), motocyklové Gran Turismo alias Tourist Trophy, další pokus o záchranu dobrého jména v podobě Driver: Parallel Lines, městskou akci podle filmové legendy The Godfather, seriálový hit 24: The Game, závodní TOCA Race Driver 3 a po čertech zajímavý Spliter Cell: Double Agent.

Prostřední sekci OPS2 ještě vyplňuje přehled nejnovějších informací o technologii blu-ray (s důrazem na její uplatnění v PS3) a zahájení ostře sledované ankety Hra roku – Best Of 2005. Za sebe můžu jen dodat, že hořím netrpělivostí, kterou hru naši čtenáři vyberou jako nejlepší – vždyť loni vyšly MGS3, Resident Evil 4, God Of War, Gran Tursimo 4, Pro Evolution Soccer 5... Moc těžká volba.

Recenze

Proč to chodit kolem horké kaše, leden není dobrým měsícem pro atraktivní nová vydání. A letos byl snad nejhorší co pamatuji. Museli jsme si tedy vypomoci jednak plněním restů z loňského roku (Ultimate Spider-Man, Crime Life, Shrek Superslam a, ehm, Crazy Frog Racer) a jednak v předstihu sázkou na titul, který na své vydání teprve čeká – Shadow Of The Colossus je jediným skutečným hitem recenzí. Zato vysloveně kolosálním hitem. A protože právě dokončuju definitivní strukturu únorového OPS2, můžu vám prozradit, že situace se příští měsíc radikálním způsobem obrátí k lepšímu.

DVD

Říkat vám, že DVD příloha OPS2 je jediným pravidelným zdrojem hratelných demoverzí pro PlayStation 2, by bylo nošením dříví do lesa (stejně jsem to už řekl :-). Jako nejatraktivnější bych ohodnotil dema TOCA Race Driver 3 a Battlefield 2: Modern Combat. Mezi dalšími hratelnými ukázkami najdete třeba Chronicles Of Narnia nebo Urban Reign. Kolekci jako obyčejně doplňuje několik video upoutávek.

Návodová kniha

Absolutní novinkou v nabídce OPS2 je návodová (samostatně neprodejná) kniha o rozsahu 64 stran, kam jsme se pokusili vtěsnat podrobné průvodce nejpopulárnějšími tituly poslední doby. Doufám že jsme se vám při výběru her trefili do vkusu, jsou to: Shadow Of The Colossus, Resident Evil 4, Prince Of Persia: The Two Thrones, King Kong a GTA: Liberty City Stories (PSP). Pokud se vám dostane kniha do ruky, ocenil bych kdybyste mi napsali váš upřímný názor. Jsme totiž pevně rozhodnuti ve vydávání knih a dalších bonusů pokračovat, jde jen o to, aby měly tu nejužitečnější formu.

Závěrečná poznámka: OPS2 č. 48 vyjde 15. února 2006 a na obálce (možná... držte nám palce) bude netrpělivě očekávaný Black.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama