Nové hry v novém Nintendo Direct
i Zdroj: Hrej.cz
Captain Toad's Treasure Tracker Článek Nové hry v novém Nintendo Direct

Nové hry v novém Nintendo Direct

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

6. 11. 2014 14:18 3
Reklama

The Legend of Zelda Majora's Mask

Každoměsíční půlhodinová prezentace od Nintenda tentokrát vytasila své největší překvapení rovnou na začátku a oznámila 3D remake The Legend of Zelda Majora's Mask. Linkovo dobrodružství z Nintenda 64 se objeví na 3DS (a 2DS) na jaře 2015 s vylepšenými modely postav a 3D grafikou.

Uzdravený Satoru Iwata pak připomněl dramatický příběh světa Terminus, kterému zbývají tři dny do zničení. Majora's Mask se řadí mezi vážnější a až strašidelnější díly v sérii a mírné úpravy hry by měly zajistit, že si remake užijí nejen fanoušci série Legend of Zelda, ale i ti, kteří tato akční RPG doposud nehráli.

Codename S.T.E.A.M.

Další novinkou je další hra pro 3DS - strategické Codename S.T.E.A.M. od tvůrců Fire Emblem. Ve hře, která míchá steampunk s estetikou klasických komiksů, budeme ovládat jednotku speciálních vojáků pod velením Abrahama Lincolna, ve které se nachází několik dost zvláštních jedinců, například Tom Sawyer nebo humanoidní lev. Ti mají za úkol odvrátit hrozbu mimozemské invaze, kteří si chtějí podmanit naší planetu. Codename S.T.E.A.M. by mohl zaujmout všechny fanoušky X-COMU či superhrdinské Freedom Force a vyjde taktéž na jaře 2015.

Ultimate NES Remix

3DS se také dočká vlastní kompilace miniher vycházejích z klasických Nintendo her - Ultimate NES Remix. Hra přijde s tím nejlepším z předchozích dílů a několika vlastními novinkami. Ultimate NES Remix se objeví v obchodech už 7. listopadu.

Captain Toad's Treasure Tracker

Logická plošinovka Captain Toad's Treasure Tracker pro Wii U se představila už na E3. Hra nabídne 70 úrovní, které jsou v rychlosti představeny v novém traileru. Hra vychází z minihry v Super Mario 3D World, kde patřila mezi nejpovedenější části a vypadá to, že si tvůrci s konceptem chodbičkami prošpikovaného světa v plné hře pohráli. Splnění dodatečných výzev v každé úrovni by mělo otevřít dodatečný obsah, který dle tvůrců slibuje vysokou znovuhratelnost. Captain Toad se se svojí hrou objeví v obchodech 2. ledna.

Amiibo 

21. listopadu vychází nejen Super Smash Bros. pro Wii U, ale Nintendo také vydává první várku svých Amiibo postaviček. Ty pak nejen budou použitelné nejen se Super Smash Bros., ale také s dalšími hrami. V Mario Kart 8 například přidávají speciální kostýmy Mii závodníkům, v Hyrule Warriors Linkovi zpřístupní novou zbraň. Mario Party 10, Kirby and the Rainbow Curse, Yoshi's Wooly World a Captain Toad Treasure Tracker dostanou propojení s Amiibo postavičkami v průběhu příštího roku.

Indie hry mířící na Wii U a 3DS také dostaly vlastní prostor v prezentaci a obě konzole se tak mohou těšit například na Stealth Inc. 2Shovel KnightThe SwapperAffordable Space Adventures, Trine, Thomas Was Alone a mnoho dalších.

Xenoblade Chronicles X

Ke konci prezentace se Iwata vrátil s prvním představením Xenoblade Chronicles X, očekávaném sci-fi RPG ze staré série Xenoblade. Na cizí planetě kolonizované lidmi se bude hráč snažit prozkoumat obří svět plný nebezpečné lokální fauny i inteligentních obyvatel. Hra vsází na velikou rozlohu herního světa i monstrózní rozměry některých svých příšer. GamePad by měl pomáhat při průzkumu planety taktickým pohledem na okolí svrchu. Xenoblade Chronicles X by měly vyjít v průběhu příštího roku.

Splatoon

Na úplný konec však byl představen singleplayerový mód barevné střílečky Splatoon. Nový trailer také ukazuje, že si vývojáři pohráli s designem úrovní a nakonec hra bude vyžadovat více platformingu než jsme doposud čekali. AI nepřátelé, pohyblivé plošinky, jezdící pásy, úzká lana a dokonce i boss fighty se objevují úplně poprvé! Hra by se měla dočkat vydání v jarních měsících příštího roku.

Nintendo Direct také nabídlo mnoho menších informací - například zprovoznění online obchodu, představení DLC pro Mario Kart 8, kostýmy Maria a Luigiho v Monster Hunter 4 Ultimate nebo 3D a HD filmečky ze světa Pikminů. Celou prezentaci si prohlédněte zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama