Článek Nacon Asymmetric Wireless Controller

Nacon Asymmetric Wireless Controller

Pavel Makal

Pavel Makal

30. 7. 2019 15:40
Reklama

Kromě gamepadu Revolution Unlimited Pro, který cílí spíše na náročnější hráče, nám společnost Nacon poslala také ovladač Asymmetric Wireless Controller, jenž je jeho pravým opakem a představuje v podstatě vstupní model. I tento licencovaný gamepad pro PS4 může představovat zajímavou volbu pro ty, jež nejsou z ergonomického hlediska spokojeni s klasickým DualShockem 4.

STŘÍDMÝ VZHLED

Jak už název napovídá, Asymmetric Wireless Controller taktéž připomíná spíše ovladač pro Xbox, především díky rozložení analogových páček. Neméně podstatnou změnou oproti DualShocku 4 je ale také podstatně robusnější tvar, jenž lépe sedí jedincům s velkými dlaněmi.

Co se týče dílenského zpracování, je gamepad odolný a dobře provedený, povrch a prvky ale působí poněkud levně.

Na rozdíl od svého (podstatně dražšího) prémiového bratříčka působí Asymmetric Wireless Controller vedle klasického DualShocku tak trochu jako chudý příbuzný. Co se týče dílenského zpracování, je gamepad odolný a dobře provedený, povrch a prvky ale působí poněkud levně. Nepočítejte s pogumovanými madly, kompromisy se ale nevyhnuly ani vybavení, které by leckdo mohl považovat za zásadní. 

ZÁSADNÍ KOMPROMISY

Rozloučit se tak musíte například se světelným pruhem či integrovaným repráčkem, což by nebyla zas taková tragédie, mnohem nepříjemnější je však absence pohybových senzorů. Je třeba počítat s tím, že hraní s PSVR tento ovladač zkrátka nezvládá, totéž ale platí pro jakékoli hry, které pohybové ovládání vyžadují, jako je třeba loňský Detroit: Become Human nebo Until Dawn. Co se týče tlačítek, naleznete zde vše, co na DualShocku 4, včetně dotykové plošky. Tlačítka jsou o něco větší, než je tomu u originálu, bumpery a triggery opět výrazně připomínají Xbox, což mi osobně příliš nevyhovuje, ale samozřejmě se jedná o záležitost vkusu.

Občas jsem měl při hraní také pocit podivně zpožděné odezvy, což je především v kompetitivních akcích značný problém.

Když už jsem zmínil poněkud obyčejnější design, nezle opomenout D-Pad, který rozhodně nedosahuje kvalit originálního DualShocku, ani vzoru v podobě Xbox One Controlleru. Je to další prvek, který až nepříjemně dává najevo, že máme co dočinění s levným vstupním gamepadem. Občas jsem měl při hraní také pocit podivně zpožděné odezvy, což je především v kompetitivních akcích značný problém. Na druhou stranu vás patrně potěší sedmihodinová výdrž baterie. Gamepad můžete využít i pro hraní na PC.

Nacon Asymmetric Wireless Controller se prodává za cenu kolem 1500 korun, což je zhruba o dvě stovky víc, než oficiální DualShock 4. Za sebe bych vám doporučil spíše pořízení originálního gamepadu od Sony, pokud vám ale více vyhovuje těžší a robusnější ovladač s layoutem analogů, jaký známe z Xboxu, a zároveň oželíte některé funkce, může vám tento ovladač docela dobře posloužit. Při testování jsem se nicméně nemohl zbavit dojmu, že se jedná o přesně ten druh gamepadu, který vám půjčí kamarád, když k němu přijdete na návštěvu. Znáte to...

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama