Battlestations: Pacific Článek LEVEL 204: Zaklínám vás

LEVEL 204: Zaklínám vás

Redakce Hrej.cz

Redakce Hrej.cz

4. 5. 2011 22:00 3
Reklama

Uzávěrka minulého čísla Levelu vlastně ještě ani neskončila, když jsme se plynule přesunuli k přípravám aktuálního vydání. V předstihu jsme se totiž museli pustit do té nálože her a informací, kterou před nás pilní vývojáři navršili, takže času nebylo nazbyt. Velmi potěšující konverzaci jsme vedli na trase Praha–Varšava, v níž jsme získali preview verzi druhého Zaklínače, na zoubek jsme se podívali Portalu 2 a sehnali spoustu nových detailů o Max Payne 3 a Duke Nukem Forever. Nechybí samozřejmě ani výživné téma o hrách, co mění svět, konzolová sekce s jedním obrovským nostalgickým návratem a hardwarové okénko zaměřné z větší části na tablety. A abyste měli co hrát, přiložili jsme k Levelu 204 plnou hru Battlestations: Pacific, vše řádně zabalili do voňavého balíčku a poslali do světa.

Bělovlasá akce

Bez předchozího upozornění a náznaků jsme mohli po krátkém jednání spočinout všemi smysly na preview verzi druhého dílu polského RPG Zaklínač a bez dlouhého otálení jsme se rozhodli věnovat mu také místo na obálce. Geralt je drsnější než kdy předtím a ochutnávka jeho výpravy za novým dobrodružstvím je příslibem skvělé jízdy známým fantasy světem. V perfektní grafice a za přítomnosti všech prvků, které milují jak hráči her na hrdiny, tak čtenáři Sapkowského veledíla.

Max Payne, baby!

Sekci novinek a preview rozšiřuje dvojice rozsáhlých článků zaměřených na Duke Nukem Forever a Max Payne 3. V prvním případě došlo na odsun data vydání, neotáleli jsme proto a zjistili jsme pro vás, jak to bude ve hře s multiplayerem. A May Payne? Pokud jste se báli zeptat, proč na některých obrázcích nemá hlavní hrdina vlasy, už nemusíte. Odpovědi naleznete i na mnohem peprnější otázky a vypadá to, že Max je i po letech ve slušné formě.

Změníme svět

Hry už dávno nejsou jen bezduchou zábavou pár jedinců, na které se svět dívá skrz prsty. Dobře, to poslední možná ještě přetrvává, ale jsou lidi, kteří se umí na hry podívat z trochu jiného úhlu. Stejně jako Vojta Bednář ve svém osmistránkovém tématu pojednávajícím o tom, jak vnímáme hry, jak je možná v budoucnu vnímat budeme a co z toho všeho plyne. Pokud vás tedy zajímá i něco z pozadí tohohle skvělého „průmyslu“, budete si lebedit nad přísunem zajímavých informací.

Herní smršť

Sekce recenzí doslova praská ve švech, když do ní Radek stačil napěchovat hned 21 kousků. Jako babylonská věž se nad nimi všemi tyčí Portal 2, který doslova pohltil celou redakci, vzal nás za srdce a Jarda Möwald si zkrátka nemohl pomoct. Hodnocení asi tušíte, není to ale jenom Portal, který se nám líbil. Do pouště jsme si vyšlápli s Operation Flashpoint: Red River, zalétali jsme si nad kanálem v novém Il-2 Sturmovik, poskládali kostičky v LEGO Star Wars III a mimo jiné vyzkoušeli také zdarma šířený Battlefield Play4Free.

Monitory, tablety a ti další

Jak už bylo naznačeno v úvodu, oddělení hardwaru se zaobírá zkoumáním, jak se připravit na nadcházející tabletovou sezonu. Vedle toho ale také zjistíte, které 24“ monitory využijete pro hraní her i sledování filmů a zda se vyplatí pořídit si novou XPERII Play, tedy telefon s certifikací Sony PlayStation. A jestli ani tohle nestačí, můžete se ve výkonovém testu rovněž přesvědčit, že nároky Crysis 2 na hardware vašeho počítače nejsou přemrštěné a určitě si zahrají i majitelé pomalejších strojů.

Konzolová nostalgie

A pokud jste to už s počítači vzdali, nalistujte si sekci konzolových recenzí, ve které jsme dali tento měsíc největší prostor hře s všeříkajícím názvem ¬– Mortal Kombat. Horečka číslo dvě se tedy v redakci točila právě kolem Sub-Zerů, Liu-Kangů, Johnny Cageů a dalších, takže vám je asi jasné, že nějaké psaní recenze muselo jít stranou až do poslední možné chvíle. A může za to vlastně i třetí Patapon, originální PSP záležitost, která si bere to nejlepší ze svých starších bratří a je stále úspěšná.

Na moři, ve vzduchu i na souši

Plnou hrou, kterou u Levelu číslo 204 naleznete, je Battlestations: Pacific, čímž míříme především na vás, kdo rádi strategie. V téhle si navíc můžete vyzkoušet všechny důležité posty, nebo se zaměřit jen na jeden z nich. Ať už si ale vyberete lodě, letadla nebo pěší pluky bojujících armád, budete se perfektně bavit. Na druhém DVD se pak můžete těšit na obvyklou dávku herní nálože od videorecenzí, přes preview, trailery, machinimy až po nový díl Level TV!

Proto neváhejte a běžte si pro nový Level do trafiky! Najdete ho tam od 6. května!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama