level-191-drsna-filmova-akce
Stranglehold Článek LEVEL 191: drsná filmová akce

LEVEL 191: drsná filmová akce

Redakce Hrej.cz

Redakce Hrej.cz

6. 5. 2010 22:00 24
Reklama

Měsíc uběhl jako voda a nové číslo časopisu Level už je opět připraveno, aby vám přineslo čerstvé informace ze světa her. Navrch přibalujeme i jednu povedenou akční hru, kterou by si nikdo z vás neměl nechat ujít. Filmově zpracovaný Stranglehold je tím pravým kandidátem, který zažene nudu a výtečně pobaví. Takže si zapište datum 7. května, abyste věděli, kdy vzít stánky útokem.

Plná hra Stranglehold v češtině

Zpoza otevřených dveří se ozve ostrý štěkot dvou pětačtyřicítek. Elegantní asiat v perfektně padnoucím obleku sjede po zábradlí do postranní uličky. Roztaženýma rukama se párkrát zatočí kolem dokola a během vteřiny se banda třinácti padouchů válí v krvi na tvrdé dlažbě hongkongského tržiště. Takhle nějak začíná adrenalinová střílečka Stranglehold na motivy filmu Hard Boiled.

Příběh Strangleholdu rozehrává téma drog, triád, pomsty za zastřeleného kolegu, policejní cti a demontáže osobních citových problémů z minulosti. Na prvním místě je ale kvalitní zážitek z akce podpořený mnoha chytrými efekty, kdy vše musí pěkně odsýpat. Slavný režisér akčních trháků John Woo si vyzkoušel, jak se dělá hra a díky jeho charakteristickému rukopisu je inspektor Tequila „stejnej frajer“ ve filmu i ve hře. Hra je na DVD v kompletní české verzi včetně dabingu.

Nuda? Ani náhodou!

V recenzích se objevila dlouhá řada titulů, ale nejsme tu od toho, abychom přepisovali celý obsah, a tak vybereme jen zlomek. Hrou čísla se stala městská akce GTA: Episodes from Liberty City, kterou již znají majitelé konzole Xbox 360, kde si ji mohli pořídit coby DLC. Nyní se dostává i na PC, a tak si můžeme dvě nové epizody pohodlně zahrát na PC. Podobně na tom je Fallout 3: Game of the Year Edition, která spojuje původní hru a všechny vydané datadisky. Sice nic nového pod sluncem, ale je to poctivá kompilace a v recenzi prozradíme, zda se za ni vyplatí investovat peníze. Příznivce adventur jistě potěší Art of Murder: Cards of Destiny či úvodní epizoda ze třetí série Sam & Max: The Devil’s Playhouse. Zapomenout bychom neměli ani na recenzi Splinter Cell Conviction, kdy jsme konečně měli příležitost prožít dobrodružství Sama Fishera i na PC. Zahráli jsme si také Tiger Woods PGA Tour Online, Mount & Blade: Warband a také Mount & Blade: Ohněm a mečem a projeli řadu drobných, ale působivých her jako třeba Shatter či Sleep is Death nebo They Need to be Fed a mnoho dalších.

V konzolové sekci pak můžete narazit na RPG Nier, dozvědět se, jak dobré jsou závody ModNation Racers, jak vypadá Monster Hunter Tri pro Wii a také jak dopadl nový Super Street Fighter IV.

Co nás čeká a nemine?

Podle obálky můžete odvodit, že ve velkém preview jsme si posvítili na chystanou akci Bulletstorm, kterou chystají poláci z týmu People Can Fly a mají za sebou zdařilého Painkillera a také se podepsali pod konverzí Gears of War na PC. Prostor k tvorbě mají, zkušenosti také a na výsledek se hodně těšíme! Dále jsme vyzkoušeli hratelnou verzi chystaného standalone datadisku ArmA II: Operation Arrowhead. Své místo dostaly také hry jako F.E.A.R. 3, Ghost Recon: Future Soldier či česká adventura Alter Ego.

Koho volit?

Předvolební kampaň vrcholí, všechny strany vytahují jednu špínu za druhou, my se ale od politiky špinit nenecháme a přinášíme téma „Politika hrou“. Nemá smysl nic si nalhávat. Videohry nejsou v našich končinách tématem, které by mohlo rozhodovat volby. Asi těžko někdy uvidíme Jiřího Paroubka, jak na billboardech slibuje levnější hry, nebo Petra Nečase bojujícího proti nařízení EU kolem nových herních ratingů. Vztah politiky a herního průmyslu je ale přesto zajímavější a komplikovanější, než by se mohlo zdát. Ostatně, ne nadarmo se říká, že i politika je jedna velká hra... Více mapuje v tématu Martin Bach.

Druhé téma, které se nachází v rubrice hardware, se věnuje stavbě HTPC. V podrobném článku se dozvíte všechna úskalí při stavbě „obývákového multimediálního centra“. Dozvíte se, jaký hardware vybrat, čeho se naopak vyvarovat a na jaký software se zaměřit. Podrobného tématu se zhostil Dan Vávra, který v článku shrnul své bohaté zkušenosti při stavbě HTPC. Upozornit bychom také měli na test nového Apple iPad, jenž do svých tlapek dostal Michal Rybka. Jestli byl z novinky nadšený nebo ne, to už se dozvíte z jeho recenze.

2 × plné DVD = 16 GB dat

Na DVD příloze najdete plnou hru Stranglehold v kompletní české lokalizaci. Dále jsme na video DVD zařadili nový díl oblíbené Level TV s podtitulem Kriminálka Level, v sekci videorecenzí najdete mimo jiné GTA Episodes from Liberty City, Final Fantasy XIII, Splinter Cell Conviction, Dragon Age: Prameny – Procitnutí a další. Nechybí ani machinima, redakční rubriky a speciál napěchovaný zajímavými making of videi – Mafia II, Zaklínač, Lost Planet 2, Alan Wake...

LEVEL 191 – vychází v pátek 7. května a čeká jen na vás!

Kompletní obsah čísla si můžete prolistovat zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama