level-190-2-plne-hry
Silverfall Článek LEVEL 190: 2 plné hry

LEVEL 190: 2 plné hry

Redakce Hrej.cz

Redakce Hrej.cz

7. 4. 2010 22:00 10
Reklama

Máme tu konečně jaro a s ním i dubnové číslo Levelu s pořadovým číslem 190. Ačkoliv už se konečně počasí umoudřuje, nabízíme jednu třeskutě ledovou plnou hru. Ruský horor Cryostasis vás svou sugestivní atmosférou přimrazí k monitoru, uvidíte. A komu by to nestačilo, nebo si chtěl po hrůzných zážitcích vyčistit hlavu, může sáhnout po druhé plné hře, akčním RPG Silverfall. Ale obsah DVD není to jediné, co jsme pro vás dlouhé dny a noci v redakci připravovali. Ještě je tu časopis. Pojďme tedy na prohlídku Levelu 190!

2 plné hry – hororová akce Cryostasis a RPG Silverfall

1. plná hra – Cryostasis: Sleep of Reason – Cryostasis se odehrává na severním pólu v roce 1968. Hlavním hrdinou je ruský meteorolog Alexander Nesterov, který se ocitne na palubě starého nukleárního ledoborce North Wind. Toto ocelové monstrum, dříve bojující za svou zemi, padlo do rukou ledové pasti i se všemi členy posádky na palubě. Alex bojuje nejen s chladem, ale snaží se i vypátrat, jaké drama se na lodi a jeho celé posádce událo. Čeká vás úžasná atmosféra plná ledu a zvířecího strachu. Plná hra Cryostasis je na DVD s českými titulky.

2. plná hra – Silverfall – Silverfall, kdysi slavné město, leží v úžasném království Nelwë, v aréně, kde se každý den utkává Příroda s Technologií. Produkty tohoto strašlivého konfliktu postupem času získaly konkrétní podoby a dnes zde narazíte na pokřivené kyberbiologické příšery i živoucí, parou poháněné stroje. Vyveďte svého hrdinu z ruin tohoto světa a stvořte mocného šampiona, jenž se dokáže postavit řádu Nicoty, který všechny žene do záhuby. Budete mít na výběr, zda se dát cestou technologie, či cestou duševních sil. Volte si moudře své spojence, protože právě oni vás dokážou zbavit vašich slabin. Plná verze RPG Silverfall je na DVD s českými titulky.

Tato hra je vhodná pro...

Na recenze nám dorazila řada zajímavých her a recenzenti měli nejenom plné ruce práce ale hlavně spokojené výrazy v obličejích. Konečně jsme se mohli ponořit do „GTA v tropickém ráji“ v podání Just Cause 2 a nechat volný průběh destrukci všeho v dosahu. A kdo jiný by mohl páchat všechny ty úchylárny a zvěrstva než Vladan Růžička? Naopak Michal Rybka se ponořil do Supreme Commander 2, aby mohl zhodnotit úsilí Gas Powered Games v pokračování tolik opěvované strategie. Do datadisku Dragon Age: Prameny s podtitulem Procitnutí se vrhnul Radek Friedrich a na dlouhé dny zcela vytěsnil touhu hrát WoWko. Tomáš Krajča se ponořil do The Settlers 7: Cesta ke koruně, aby vám mohl sdělit, zda i po tolika pokračováních má smysl po této původem německé záležitosti pošilhávat. Z recenzí to je však stále jen zlomek, takže telegraficky doplníme: strategie Command & Conquer 4, česká akce Půl kila mletýho, Silent Hunter 5 (pod hladinu šel Michal Rybka), půvabná adventura The Whispered World a další...

Konzole neměly takovou úrodu (pokud nepočítáme multi-záležitosti), avšak stačí uvést pouze jeden titul, na který tento měsíc došlo, a je „vystaráno“ – japonské RPG Final Fantasy XIII s po všech stránkách perfektním zpracováním. Ale stranou by neměly zůstat ani další tituly jako Wii záležitost Red Steel 2, kvůli kterému jistě vzroste počet rozkřápnutých televizí (wiimote neuvázaný k zápěstí je nebezpečný, áno?).

Těšíme se...

Rubrika nabízející hands-on dojmy a preview tentokráte praská ve švech. Vydání PC verze Splinter Cell Conviction se sice odsunulo, ale dostali jsme příležitost zahrát si finální konzolovou verzi. A tak, abychom věděli, jak dobrý nový Sam Fisher je, neodmítli jsme. Radek Friedrich se do nového dobrodružství tak zakousl, že ho vyplivlo až na konci (sledovala to celá redakce a ani nedutala). Z dalších pecek, o nichž vás podrobně informujeme, nelze vynechat zevrubné preview chystaného Zaklínače 2, jehož sepsání se ujal Vojta Bednář. Autoři z CD Projekt Red konečně byli sdílnější a nechali nás řádně nahlédnout pod pokličku vývojářského kotle (a že to v něm vře!). Stejně tak jsme se podívali na chystaný další zářez do RPG série Fallout, tentokráte s podtitulem New Vegas. Do postapokalyptického Města hříchu se vydal Honza Horčík. Vyzkoušeli jsme divoké závody Blur, konkrétně její multiplayer betu, a výsledek je ten, že jsme z preventivních důvodů museli Petru Poláčkovi odebrat jeho řidičský průkaz. Co předváděl ve hře, na běžné silnice nepatří! O tom vás samozřejmě zpraví v prvních dojmech.

Hollywood má bobky z her!

Redakční specialista přes kinematografii Vašek Rybář se podíval na interaktivní filmy ve všech podobách. Máme se bát, že budeme u monitorů čím dál častěji pasivně sedět a hltat videosekvence, nebo jen herní průmysl prochází další fází, ve které definitivně zatápí Hollywoodu a nárokuje si volnočasový trůn se vším všudy? Více v hlavním tématu čísla „Návrat interaktivních filmů“.

Není hardware jako hardware

Občas je nutný nějaký úlet, a tak vedle běžného hardwaru jako je nové Nintendo DSi XL, netbooku s dotykovým displejem, či čtečky iRiver Story, jsme otestovali „nerdovské“ pistolky a kanóny NERF. A kdo jiný se mohl ujmout testování a zákeřného ostřelování kolegů, sborky a rozborky než... Michal Rybka?! Štípou pěkně...

2 × plné DVD = 16 GB dat

Na DVD přílohách naleznete hned dvě plné hry – hororovou akci Cryostasis: Sleep of Reason a RPG Silverfall. Na datové DVD jsme zařadili také aktuální demoverzi Just Cause 2 a navrch přidali běžný servisní obsah. Na video DVD pak čekejte bohatý přísun materiálů – zařazen je nový díl redakční Level TV, nechybí sekce novinek a ani důležité videorecenze (Assassin’s Creed II, Battlefield: Bad Company 2, Just Cause 2, Supreme Commander 2, Metro 2033). Sekci speciál jsme napěchovali sérií rozhovorů, making ofů a dalších (Alan Wake, Alpha Protocol, Gran Turismo 5, Red Steel 2, Splinter Cell Conviction...). Opomenout nemůžeme ani machinimy, či herní a filmové trailery s českými titulky.

LEVEL 190 – vychází v pátek 9. dubna a čeká jen na vás!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama